Модернизират гимназия в Шумен


Природоматематическата гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен получи средства за обновяване на материално-техническата база на учебното заведение.  Сумата е в размер на малко над 224 000 лв. Парите са отпуснати целево от Министерството на образованието. Още чуйте в репортажа на Невена Николова.ВИЖТЕ ОЩЕ

Обсъждат развитието на биосферен парк "Сребърна"

Развитието на биосферен парк „Сребърна“ се обсъжда в поредица от работни срещи в Силистренско. Радио Шумен припомня, че след като от русенската инспекция подготвиха мотивирано предложение до ЮНЕСКО, това лято международната организация обяви резервата Сребърна за биосферен парк. „Оттук нататък ще има доста работа“, категорична е Анелия Николова,..

публикувано на 12.12.17 в 16:16
козметика стоки магазин потребител

Клиентът винаги е прав. Но дали е така?

Всеки е чувал фразата “Клиентът винаги е прав.” Неин автор е Маршал Фийлд – американски милионер, който е живял в края на 19 - началото на 20 век. Той бил роден в Масачузетс в семейство на фермери. На 17 години започва работа в магазин, а на 28 години вече бил съсобственик на верига от магазини в Чикаго. От самото начало Маршал наложил в своите..

публикувано на 12.12.17 в 15:49

Хитрино - година по-късно

ЗАЩО НЕ СИ ВЗЕХ КАСКАТА? Преди година по това време светът вече беше се срутил за стотици жители на гара Хитрино, селището което беше пометено от взрива след влаковия инцидент. Продължаваме да следим темата с поредицата, в която разказваме истории на хората, които оцеляха и се съвземат след преживяното и загубата. Година по-късно животът не е същият за..

публикувано на 11.12.17 в 12:59

Емил Нешев в деня на планините

Не забравяйте важни детайли при  подготовката за пешеходен туризъм в планината през зимата. Това каза за Радио Шумен планинският спасител Емил Нешев. С него разговаря Мина Денева. 

публикувано на 11.12.17 в 11:05

Мустафа Карадайъ и министърът на регионалното развитие посетиха Хитрино

Днес се навърши една година от трагедията в Хитрино, която отне човешки животи и почерни съдбата на мнозина жители на селището. Припомняме, че тогава дерайлирала цистерна с опасен газ разруши къщите и покривите на редица сгради. Това бе причината Движението за права и свободи да направи курбан в Хитрино, а министърът на регионалното развитие Николай..

публикувано на 10.12.17 в 16:00

Пътеводител на един дисководещ от Балканите

Емблематичният разградски диджей Бранимир Фиданов издаде книга с атрактивното заглавие: „Пътеводител на един дисководещ от Балканите". Казват, че е уникална за страната ни като замисъл и реализация. Диджей Бранк  е роден през 1960 година. С неговата музика са израснали, изпитвали са първите тръпки на любовта и са се женили младежи и девойки от 80-те и..

публикувано на 09.12.17 в 17:50

Деца пеят "Ако си дал" с послание

Вечната песен на Емил Димитров "Ако си дал" заживя нов живот в музикален проект на Вокална школа "New Voices" -Търговище. Ръководителят на школата  Дисислава Станкова споделя убеждението, че това е песен която винаги ще е актуална и докосваща, но идеята да бъде изпълнена от деца носи дълбоко послание. В звукозаписа  участват 18 деца на "New..

публикувано на 09.12.17 в 16:00