Две изложби в Регионалния исторически музей в Шумен

Две изложби бяха открити едновременно в 16 часа в Регионалния исторически музей в Шумен днес. Едната е озаглавена "Последователи на първите светлописци", а другата - "Улови миг от историята на Шумен". Какво ги обединява проследи за Радио Шумен Жулиета Герова в разговор с Бета Хараланова от Регионалния исторически музей и с един от големите дарители за тази година - полковник Йордан Йорданов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба в края на XXII пленер "Човек и природа"

С изложба в Художествената галерия на Силистра приключва в сряда, 22.08, тазгодишното издание на Националния пленер „Човек и природа“, проведен по традиция във Ветрен. В експозицията посетителите ще видят изкуството, създадено от участниците във форума в красивото силистренско село. Още за пленера можете да чуете от разговора с Димитър Кулев,..

публикувано на 21.08.18 в 14:37
Хор

„Бодра песен” с Маргарита Хранова и Орлин Горанов

Шуменският хор „Бодра песен” с диригент Деница Узунова тази вечер излиза на една сцена с Маргарита Хранова и Орлин Горанов. Големият концерт „Обичам българската музика“ ще започне в 19 ч. на сцената на Младежкия дом в Шумен. Това е проект на диригента Левон Манукян, който ще дирижира оркестъра на Държавната опера – Бургас. Сценарият и мултимедията..

публикувано на 21.08.18 в 10:09

Арт пленер в Салманово

Четвъртото издание на Националния арт пленер в село Салманово започна днес. Организатори на събитието са художниците Мариана и Пламен Петкови, които в селската си къща и двор посрещат авторите, участващи във форума. Проявата е подкрепена от фонд „Култура“ на Община Шумен. До петък включително писатели, скулптори и художници ще творят на тема..

публикувано на 20.08.18 в 15:04

"Моят най-добър приятел" на сцена

В Търговище режисьорът Владимир Петков ще постави за първи път в България пиесата „Моят най-добър приятел” от френския драматург Ерик Асус. В комедията участват Красимир Ранков, Божидар Попчев, Ивана Стоянова, Грета Неделчева, Даниела Филипова. Сценгораф е Жанета Иванова. Вече текат репетициите, а премиерата е предвидена за 5 октомври. Още можете да..

публикувано на 20.08.18 в 10:04

Арт пленер в Салманово

Четвърти Арт пленер в шуменското село Салманово, организиран от Мариана Петкова и Пламен Петков, ще бъде открит в 12 ч. днес - 20 август. В него се включват автори от визуалните и словесните изкуства. Част от форума са и шуменците Красимир Арсов, Валерий Желязков, Бехчет Данаджъ, както и Ирина Василева от София, Румен Петков от Казанлък, Янко Ненов..

публикувано на 20.08.18 в 09:28
Сградата на Драматичния театър в Търговище

Нови пиеси на търговищка сцена

Репетиции на 2 нови заглавия започнаха в Драматичния театър в Търговище. Френската комедия „Моят най-добър приятел” за първи път ще има сценична реализация у нас под режисурата на   Владимир Петков, който има в биографията си над 65 театрални постановки у нас и в чужбина. Премиерата е на 5 октомври. Пиесата е написана от един от най-прочутите френски..

публикувано на 17.08.18 в 15:56

Война на гласовете в Тутракан

Международният конкурс „Речни ноти“ в Тутракан се открива тази вечер от 20 ч. в амфитеатъра. В събота от 10.30 ч. певческото състезание продължава в НЧ „Н. Й. Вапцаров“, а от 20.30 ч. в крайдунавския парк ще бъде концертът с участието на рок група „Хоризонт“, Вокална формация „Вива тийнс“ и Вокална група „Слънчева усмивка“. На 18 август – неделя от..

публикувано на 16.08.18 в 10:44