Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петричев и Пластун преди двубоя с "Хофенхайм"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Победихме "Хофенхайм" в Разград и е напълно във възможностите ни да вземем нещо и в Германия." Това заяви изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев преди утрешния решителен за българския шампион сблъсък с немския тим от турнира Лига Европа. Разградчани се нуждаят от една точка, за да осигурят сами класирането си за елиминационната фаза на надпреварата. Ангел Петричев призна, че отборът не се намира в най-доброто си състояние, но допълни, че вярва в способностите на играчите. "Радвам се, че преди мача има напрежение. Показали сме, че когато смятаме нещата за предварително решени, срещаме проблеми", коментира още той. 

"Всички разбираме колко е важен двубоят с "Хофенхайм", може би най-важният от първата половина на сезона", заяви защитникът Игор Пластун. Той допълни, че със съотборниците си отиват в Германия, за да се раздадат напълно. "Надяваме се резултатът да бъде положителен за нас", каза още украинският футболист. 

Двубоят между "Хофенхайм" и "Лудогорец" е утре (7 декември) от 20 ч. българско време. Дори и при загуба разградчани имат шанс за класиране напред в турнира, но ще трябва да разчитат "Истанбул Башакшехир" да не победи "Брага".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Златна значка за Красимир Миронов

Златна значка получи треньорът на мъжкия волейболен „Дунав“ Красимир Миронов. Отличието му беше връчено от кмета на Русе Пенчо Милков, а поводът е завоюваната титла във Висшата лига и спечелената промоция за елита.  „Основната задача и пред ръководството на клуба, и пред общинската администрация ще е да ви подсигурим възможност да се състезавате..

публикувано на 26.03.24 в 08:42
Лудогорец

„Лудогорец" посреща „Стяуа"

Контролна среща с румънския „Стяуа“ Букурещ ще изиграе тимът на „Лудогорец“ по време на паузата в първенството заради мачовете на националните отбори. Приятелският двубой е от 16:30 ч. днес, на стадиона в Разград.  Контролата ще е открита за фенове. Входът е свободен.

публикувано на 23.03.24 в 15:01

Хандбалните шампиони гостуват на „Фрегата"

Мъжкият хандбален тим „Шумен 61“ гостува на „Фрегата“ в последния кръг от първенството, преди плейофите за титлата. Мачът е от 19:00 ч. Шуменци са еднолични лидери в класирането с 28 точки, следвани от „Локомотив” (Горна Оряховица) с 25 точки. „Фрегата” заема четвърто място и има 15 точки. По програма двубоите от суперфинала за титлата са на 11 и..

публикувано на 23.03.24 в 14:53

"Шумен" победи "Берое"

Най-убедителния си успех от началото на сезона записаха баскетболистите на "Шумен". В мач от XXVI кръг на Националната баскетболна лига те победиха гостуващия "Берое" (Стара Загора) със 122:74 точки.  Играчите на Янко Янков имаха предимство през целия двубой, като реализираха 17 коша от далечно разстояние. Шестима състезатели на домакините завършиха с..

публикувано на 22.03.24 в 06:18
Личен архив на Нургюл Салимова

Салимова на точка от победителя

Нургюл Салимова записа реми в последния кръг на турнира "Рейкявик оупън" в Исландия. В деветия кръг тя направи равенство с белите фигури срещу гросмайстор Емре Джан от Турция в 90 хода. В партията Джан имаше предимство, но Салимова успя да се справи с цайтнота и да получи равна позиция в еншпила. Живеещата в Търговищко шахматистка приключи турнира с 6,5..

публикувано на 21.03.24 в 18:49

Първенци по баскетбол

Завършиха областните ученически игри по баскетбол за момичета и момчета в три възрастови групи 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас. Участваха общо 14 отбора в двете направления, като шуменските спортисти безапелационно победиха своите връстници от областта. Първенците продължават в следващият етап на ученическите игри - зонален, където ще мерят сили с..

публикувано на 21.03.24 в 12:35
Нургюл Салимова

Нургюл на половин точка от водачите

Нургюл Салимова записа победа в осмия кърг на турнира "Рейкявик оупън". С черните фигури живеещата в Търговищко шахматистка се наложи над Анто Кристиано Маниш от Индия в 46 хода, като в партията жертва качество за инициатива и проведе успешна атака. В актива си Салимова има 6 точки, с половин точка по-малко от лидерите и дели седмо - двадесет и второ..

публикувано на 20.03.24 в 23:05