Вечната песен "Ако си дал" - в нов аранжимент

Вечната песен на Емил Димитров „Ако си дал“ оживя с нов аранжимент в музикален проект, реализиран с деца от четири града на Североизтока. Идеята е на Вокална школа „Ню войсиз“ в Търговище. В записа са участвали певци на възраст от 7 до 18 години от Търговище, Велики Преслав, Попово и Велико Търново. Това съобщи за Радио Шумен ръководителят на школата Десислава Станкова. "Всички преподаватели по музика и техни съученици с включиха в клипа. Той стигна до много повече млади хора, което беше целта, а именно - повече младежи да се докоснат до българската естрада. Страшно съм благодарна на Емил Димитров -син, който ни разреши да работим по този проект, защото без неговото съгласие нямаше как въобще да започнем работа", посочи тя. Според колеги на Десислава Станкова, песента на Емил Димитров „Ако си дал“ трябва да се включи в учебниците по музика. Аудио записът, както и изработката на видеоклипа към песента са осъществени със средства на дарители.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спектакълът "Любов за четирима" гостува в Тутракан

Спектакълът "Любов за четирима" гостува в Тутракан днес от 18:30 часа. Той ще се играе в читалището в града. Постановката е продукция на Драматичния театър на Търговище. Режисьор е Андрей Калудов. На сцената блестят познатата от малкия екран Деси Бакърджиева и популярните актьори Васил Драганов, Божидар Попчев и Ивана Стоянова. Спектакълът е реализиран по..

публикувано на 16.02.18 в 15:40

Изложбата "SOS Унгария" на художника Лайош Салаи гостува в Разград

Съществува спор за наименованието на историческия бунт на унгарците през 1956 г. Често се говори за „Унгарски събития“, на изток се употребява терминът „Унгарско въстание”, а на запад — „Унгарска революция”. Съветската историография пък охарактеризира събитията като „Унгарски контрареволюционен метеж от 1956 г. Жителите на Разград имат възможността сами..

публикувано на 16.02.18 в 14:40

Благотворителността през обектива

Фотографски конкурс „Благотворителността през обектива“ 2018 организират Българският дарителски форум и фондация "BCause". Любители и професионалисти могат да участват с фотографии и фотографски проекти, които показват събития, истории или групи хора – дарители и доброволци, и да споделят своята гледна точка за това как изглежда благотворителността. В..

публикувано на 16.02.18 в 09:53

Оперен концерт с участието на Йоана Железчева и Георги Султанов

Арии и дуети ще бъдат изпълнени в концерта на Симфониета – Шумен на 16.02.2018 г. от 18:35 часа. На сцената в зала "Професор Венета Вичева" ще си партнират сопраното Йоана Железчева и тенорът Георги Султанов. Тя е родена в Шумен, сега играе водещите роли в Бургаска опера, а все по-често я виждаме и в афишите на Русенска опера. Георги Султанов е..

публикувано на 15.02.18 в 16:28

Изложба "Screen-painting in the Digital Era" в Шуменския университет

Изложба на румънски студенти бе открита днес в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. В нея със свои произведения участват възпитаници на Катедрата по текстилно изкуство и дизайн във Факултета по декоративни изкуства и дизайн на Националния университет на изкуствата в Букурещ. Изкуството в експозицията е направено чрез печат върху..

публикувано на 15.02.18 в 14:47

Калоян Димов коментира връзката между християнството и нумизматиката

Калоян Димов е уредник в Регионалния исторически музей в Силистра. Редкатор е на списанието за нумизматика "Реверс", автор е на книгата "Сбирка сребърни дубровнишки монети”. В последните месеци и години обект на научния му интерес е връзката между християнството и нумизматиката. Кои са религиозните символи, свързани с християнството, положени върху..

публикувано на 15.02.18 в 10:36

Доцент Женя Жекова коментира образите на жените върху монетите по нашите земи в Средновековието

Доцент доктор Женя Жекова работи в Регионалния исторически музей в Шумен, преподава в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Тя е автор на книгите „Монети и монетно обръщение в средновековния Шумен”, „Византийската императрица върху монетите и печатите”. В началото на годината публичната й лекция на тема „Феминизмът и неговата проекция..

публикувано на 15.02.18 в 10:29