Вечната песен "Ако си дал" - в нов аранжимент

Вечната песен на Емил Димитров „Ако си дал“ оживя с нов аранжимент в музикален проект, реализиран с деца от четири града на Североизтока. Идеята е на Вокална школа „Ню войсиз“ в Търговище. В записа са участвали певци на възраст от 7 до 18 години от Търговище, Велики Преслав, Попово и Велико Търново. Това съобщи за Радио Шумен ръководителят на школата Десислава Станкова. "Всички преподаватели по музика и техни съученици с включиха в клипа. Той стигна до много повече млади хора, което беше целта, а именно - повече младежи да се докоснат до българската естрада. Страшно съм благодарна на Емил Димитров -син, който ни разреши да работим по този проект, защото без неговото съгласие нямаше как въобще да започнем работа", посочи тя. Според колеги на Десислава Станкова, песента на Емил Димитров „Ако си дал“ трябва да се включи в учебниците по музика. Аудио записът, както и изработката на видеоклипа към песента са осъществени със средства на дарители.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Танцова формация "Европа" с престижно отличие

Танцьори от формация „Европа“ към шуменското Народно читалище „Напредък“ се завърнаха от международен фестивал в Скопие с престижна награда. Тя им е присъдена след оспорвана конкуренция с над 70 клуба от редица страни по света. Как малките участници в танцовия форум оценяват завоюваното отличие, как ръководителката на танцовата формация Пенка Великова и..

публикувано на 16.11.18 в 17:43

Нощ на театрите в Шумен и Русе

Театрите в Шумен и Русе ще се включат в международната инициатива „Нощ на театрите", която се състои на 17.11.2018 г. В Шумен ще се играят 2 представления – от 11 часа „Да поиграем с Пипи“ - за най-малките зрители в зала „Патиланчо“ и „Невъзможност в най-чист вид“ – от 19 часа на камерна сцена. Спектакълът за деца е при вход свободен. За вечерното..

публикувано на 16.11.18 в 16:42

Училищен празник в Търговище

Търговищкото II СУ „Проф. Никола Маринов“ отбелязва днес патронния си празник. От 16 часа учениците ще се срещнат с един от водещите специалисти по коремна хирургия – д-р Петър Грибнев, който е възпитаник на училището. От 18 часа в концертната зала на Областната дирекция на МВР в Търговище започва празничният концерт на творческите състави и..

публикувано на 16.11.18 в 09:38

Рибките в Библиотеката си търсят имена

Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен ще е първата в страната с обществен морски аквариум. Той е подарен от дружествата „Инвестиционно проектиране” и „Аквариуми и терариуми”. Соленоводният аквариум във входното фоайе на Детския отдел ще бъде заселен с екзотични морски обитатели - риби, корали, таралежи, морски звезди, скариди и други. За..

публикувано на 16.11.18 в 09:31

Детски празник в Деня на толерантността

Детски празник по случай Международния ден на толерантността организира на 16.11 в Русе Сдружение „Българо-румънски трансграничен институт по медиация“. Творчество на възпитаници на няколко детски градини, партньори на неправителствената организация, ще бъде представено сутринта от 10 часа в Пленарната зала на Община Русе, под мотото „Децата на Русе пеят и..

публикувано на 15.11.18 в 15:39

Станислав Димитров се завръща с концерт в Шумен

Станислав Димитров ще бъде солист на концерта от цикъла "Млади виртуози" на Симфониета - Шумен тази вечер. Той е роден в Шумен през 1991 година, учил е пиано в Националното училище по изкуства „Добри Христов“ във Варна. От 2011 г. следва пиано в Университета за музика и приложни изкуства в град Щутгарт, Германия, специализира в същото висше учебно..

публикувано на 15.11.18 в 12:43

Награди от фестивала "Подари мечта"

За поредна година момичетата и момчетата от защитените жилища за хора с умствена изостаналост при фондация „Приятелска подкрепа“ в Русе се завърнаха като победители от V Национален фестивал за хора в неравностойно положение „Подари мечта“ в село Медовина. Програмата със сценарист Стоян Събев, беше посветена на 140-годишнината от Освобождението на..

публикувано на 15.11.18 в 09:34