Благотворителен концерт "Заедно по-добри" в Силистра

БГНЕС

Благотворителен концерт и базар  „Заедно по-добри“ организират в Силистра днес Женското сдружение  "Екатерина Каравелова", Експертният областен консултативен център и партньори. В концерта ще вземе участие и Театрално студио “Артистик” при ОДК -  Силистра, с ръководител и режисьор Христо Христов, които ще представят  авторския спектакъл “СЪДБА” по негова режисура.  Със  средствата от продажба на билети и от  благотворителния базар ще бъде закупен климатик за Кризисния център за пострадали от домашно насилие и трафик на хора. Началото е 18.30 в залата на Община Силистра, а входът е 2 лв.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Постановката "Нирвана" се вглежда в съдбата на Яворов и Лора

Най-новото драматично заглавие в афиша на шуменския театър е реализирано по пиеса на Константин Илиев. То се вглежда в отношенията между Пейо Яворов и Лора Каравелова в последната им нощ. Режисьор на спектакъла е Максима Боева. Сценографията е на Борис Далчев. За сценичната пластика отговаря Анна Мария Недкова. На сцената са актьорите Ирина Митева и..

публикувано на 19.02.18 в 16:34

Стоянка Мутафова поздравява своето столетие

Голямата актриса Стоянка Мутафова ще гостува в Шумен три седмици след като навърши 96 години. На 27 февруари тя ще се срещне със свои почитатели в голямата зала на “Телепол” на бул. “Ришки проход” 193. Поводът за гостуването на Стоянка Мутафова е представянето на биографичната книга "Добър вечер, столетие мое!", посветена на легендата на българския..

публикувано на 19.02.18 в 11:03

Спектакълът "Любов за четирима" гостува в Тутракан

Спектакълът "Любов за четирима" гостува в Тутракан днес от 18:30 часа. Той ще се играе в читалището в града. Постановката е продукция на Драматичния театър на Търговище. Режисьор е Андрей Калудов. На сцената блестят познатата от малкия екран Деси Бакърджиева и популярните актьори Васил Драганов, Божидар Попчев и Ивана Стоянова. Спектакълът е реализиран по..

публикувано на 16.02.18 в 15:40

Изложбата "SOS Унгария" на художника Лайош Салаи гостува в Разград

Съществува спор за наименованието на историческия бунт на унгарците през 1956 г. Често се говори за „Унгарски събития“, на изток се употребява терминът „Унгарско въстание”, а на запад — „Унгарска революция”. Съветската историография пък охарактеризира събитията като „Унгарски контрареволюционен метеж от 1956 г. Жителите на Разград имат възможността сами..

публикувано на 16.02.18 в 14:40

Благотворителността през обектива

Фотографски конкурс „Благотворителността през обектива“ 2018 организират Българският дарителски форум и фондация "BCause". Любители и професионалисти могат да участват с фотографии и фотографски проекти, които показват събития, истории или групи хора – дарители и доброволци, и да споделят своята гледна точка за това как изглежда благотворителността. В..

публикувано на 16.02.18 в 09:53

Оперен концерт с участието на Йоана Железчева и Георги Султанов

Арии и дуети ще бъдат изпълнени в концерта на Симфониета – Шумен на 16.02.2018 г. от 18:35 часа. На сцената в зала "Професор Венета Вичева" ще си партнират сопраното Йоана Железчева и тенорът Георги Султанов. Тя е родена в Шумен, сега играе водещите роли в Бургаска опера, а все по-често я виждаме и в афишите на Русенска опера. Георги Султанов е..

публикувано на 15.02.18 в 16:28

Изложба "Screen-painting in the Digital Era" в Шуменския университет

Изложба на румънски студенти бе открита днес в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. В нея със свои произведения участват възпитаници на Катедрата по текстилно изкуство и дизайн във Факултета по декоративни изкуства и дизайн на Националния университет на изкуствата в Букурещ. Изкуството в експозицията е направено чрез печат върху..

публикувано на 15.02.18 в 14:47