"Операция плюшено мече" в Шумен - мисия изпълнена

| обновено на 06.12.17 в 17:22

Всичките 129 деца от деветте институции в Шуменска област, включени в кампанията на Сдружението „Операция плюшено мече“, вече са намерили своите дарители на коледни подаръци. Борислава Борисова, регионалният отговорник на кампанията, уточни, че шуменци и хора от областта все още могат да станат дарители на деца от други региони на страната, където още има неизпълнени поръчки. Желанията на децата могат да се видят на сайта на Сдружението "Операция плюшено мече" - http://plushenomeche.org/otb/. Подаръците трябва да са нови, опаковани и надписани. "Нашето призвание -като християни, е да даваме, не само на Рождество Христово, а по всяко едно време, но тази кампания е добро начало да "заразим" повече хора. Трябва да има повече усмихнати деца" - разказаха пред Людмила Борисова част от шуменските доброволци. Чуйте как кампанията, се е превърнала и в тяхна лична кауза.ВИЖТЕ ОЩЕ
Първан Симеонов

За името Северна Македония

На церемония на Преспанското езеро вчера Гърция и Македония подписаха договор, с който се приема името "Северна Македония" за всеобща употреба. След това и гърци, и македонци излязоха на протести срещу приетото в договора име. Анализаторите коментират, че решението отваря пътя на Македония към Европейския съюз и НАТО. Договорът трябва да бъде гласуван..

публикувано на 18.06.18 в 15:38
Анатоли Стоянов

БСП в Шумен - наказание и опрощение

Както Радио Шумен информира, Общопартийната контролна комисия на БСП обяви за нищожно и недействително решението на Областния съвет на БСП в Шумен, по силата на което Анатоли Стоянов не можеше да заема ръководни постове в БСП за срок от една година. Радио Шумен припомня, че Анатоли Стоянов е член на Националния съвет на БСП и доскорошен..

публикувано на 18.06.18 в 14:40
 Елина Владимирова

За морковите, адвокатите и мечтите

Къде грешат възрастните хора, колко богати са адвокатите и какви са мечтите на едно момиченце, което „продава“ зеленчуци с майка си на кооперативния пазар в Шумен? Отговорите на тези въпроси чуйте от малката госпожица Елина Владимирова, която на 19 юни ще навърши 7 години и наесен ще е в първи клас. С нея ни среща Айше Лятиф.

публикувано на 18.06.18 в 11:54
котка

Що е то котешки СПИН?

Загрижени ли сте за котката си? Забелязвате ли, че има здравословен проблем? Задължително заведете домашния си любимец на ветеринар, защото може да се окаже, че е със сериозно заболяване – котешки СПИН или левкемия. От една от тези болести страда котаракът, за който се грижим в Радио Шумен. Само за две – три седмици животното отслабна рязко и имаше..

публикувано на 18.06.18 в 11:39

12 водни спасители получиха сертификати

През последните години все по-трудно се намират водни спасители за българските морски плажове и басейни. Причините са невисокото заплащане и малкият брой басейни, където младите хора да практикуват водни спортове.   Въпреки това, общо 12 свидетелства бяха връчени на курсистите, завършили успешно тази година курса за водни спасители в спортния..

публикувано на 18.06.18 в 08:40

Кметът на Дибич отговаря

Кметът на шуменското село Дибич Христо Йорданов отговори в ефира на Радио Шумен на въпросите, които му зададоха жители на населеното място в изпратеното до радиото открито писмо. Чуйте позицията му в интервю на Георги Софронов и Людмила Борисова.

публикувано на 15.06.18 в 15:27
Шекер Байрам

Шекер Байрам в село Загориче

Днес мюсюлманите сложиха край на едномесечните пости и започнаха тридневното честване на Рамазан Байрама, по-известен като Шекер Байрам. Рано сутринта мъжете се събраха в джамиите и с намаз посрещнаха празника. Жените още от вчера приготвят трапезите и очакват своите гости и роднини. Сред тях беше и екип на Радио Шумен, който отиде в..

публикувано на 15.06.18 в 13:52