Одобряват разходи за лечение на пострадалите в Хитрино

Заседание на Общинския съвет в Хитрино ще се проведе днес от 10.00 ч. В дневния ред се предвижда разглеждане и одобрение на разходите за лечение и рехабилитация на пострадалите по време на инцидента на 10 декември миналата година в селото. Сред другите точки са дискутиране на годишния план за ползване на дървесина от Общинския горски фонд за 2018 г., актуализация на бюджета за 2017 г., продажба на поземлени имоти - частна общинска собственост.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Икономическата комисия даде рамо на ВиК

Икономическата комисия към Общинския съвет в Шумен се съгласи единодушно кметът Любомир Христов да подкрепи инвестиционната програма на водоснабдителното дружество за 2018 г. на предстоящото заседание на ВиК асоциацията. То ще се проведе на 27 февруари. „Предвидените средства са между 600 000 лв. и 700 000 лв. за годината. С тези пари не могат да се случат..

публикувано на 20.02.18 в 13:17

"Синя зона" в Шумен от март

Община Шумен обяви обществена поръчка за 5 паркинг автомата и СМС-система, необходими за въвеждането на „синя зона“ в града. Това става ясно от информация, публикувана в сайта на Агенцията за обществени поръчки. Прогнозната стойност на поръчката е 65 050 лв. Изискването е паркинг автоматите да работят с монети от 5 стотинки до 2 лева и с банкови..

публикувано на 20.02.18 в 12:08

Установиха незаконна сеч в "Паламара"

Извършители на незаконна сеч са заловени в границите на Държавното ловно стопанство „Паламара”. Нарушителите са добили 5 куб. метра дърва за огрев, които са задържани от служителите на стопанството. Конфискуван е и автомобилът, с който е транспортирана незаконно дървесината. По случая са съставени два акта. В рамките на изминалата седмица в горските и..

публикувано на 20.02.18 в 11:36

Пламна стара училищна сграда

Пожар в неизползваема сграда на бивше училище в село Долина са гасили огнеборците вчера. Унищожени са около 20 квадратни метра каратаван. За гасенето пожарникарите от Каолиново са използвали 3500 литра вода. Започнато е досъдебно производство. Причините за възникване на пожара се изясняват.

публикувано на 20.02.18 в 11:16

Мартенички за Рая

Благотворителна разпродажба на мартенички ще има днес в детската ясла „Звездици“ в Шумен. Всички приходи ще бъдат дарени за лечението на 5-годишната Рая. Момиченцето се нуждае от операция в САЩ, за да започне да стъпва стабилно. Рая има детска церебрална парализа, а Фондът за лечение на деца в чужбина не е одобрил молбата за лечение. Всеки, който иска..

публикувано на 20.02.18 в 10:13

Швейцария екипира наши доброволци

Нова екипировка и оборудване ще получи доброволното формирование във Велики Преслав. Дарението е предоставено от Федералната служба за защита на населението на Конфедерация Швейцария и ще бъде връчено на официална церемония от 11 ч. днес в София. Кметът на Велики Преслав Александър Горчев уточни, че помощта е предоставена по инициатива на Националното..

публикувано на 20.02.18 в 09:52

Бяла пелена покри Шумен

Най-много сняг има в Шумен. Снежната покривка е 2 см. В останалите райони на Североизточна България вали дъжд, примесен със сняг. Днес ще бъде облачно, на места с превалявания от сняг, в Горнотракийската низина и по Черноморието – от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури са предимно между минус 1 и 4°, максималните..

публикувано на 20.02.18 в 09:21