Пиян без книжка рани жена при катастрофа

Снимка: архив

Неправоспособен и пиян водач се блъсна в спрял автомобил и рани жена. От Областната дирекция на МВР – Разград съобщиха, че катастрофата е станала около 12.30 часа вчера по пътя между кубратските села Божурово и Звънарци. Авторът на произшествието е 29-годишен мъж от русенското село Кошарна. Той изгубил контрол над автомобила на завой и се ударил в паркирания извън пътното платно автомобил „Сузуки“, собственост на 51-годишна жена от село Звънарци. Пробата с дрегер на неправоспособния мъж отчела 2,97 промила алкохол. Задържан е за срок от 24 часа в Районното управление - Кубрат. Жената е откарана в болница със счупени ребра и нос. По случая се води досъдебно производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отличиха най-добрите винари в Кубрат

Конкурс за домашни вина се проведе за девета поредна година в Кубрат. 64 производители от града и общината представиха 73 проби от божествената напитка. Победител в категорията за бели вина стана Владимир Бенов, следван от Гюнан Халил и Красимир Георгиев. При розетата журито определи за победител Людмил Стоянов, втори е Метин Камбер, а трети - Стефан..

публикувано на 17.02.18 в 09:19

Служебна благодарност за прокурор

Административният ръководител на Окръжната прокуратура в Разград Тихомир Тодоров е награден с отличието „Служебна благодарност“. Отличието беше връчено днес от изпълняващия функциите на административен ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Вилен Мичев. Награждаването на окръжния прокурор Тихомир Тодоров е за отлично изпълнение на..

публикувано на 16.02.18 в 14:21

Най-хубавото вино избират в Кубрат

Конкурс за домашни вина ще се състои днес в Кубрат. Дегустацията се провежда за 9-та поредна година и започва от 16:30 часа в стола на Домашния социален патронаж, който се намира в двора на Средното училище „Христо Ботев“.  Проявата е организирана от Община Кубрат и НЧ "Св. Св. Кирил и Методий - 1891". Конкурсът ще се проведе в три категории: бели,..

публикувано на 16.02.18 в 11:00

900 лв. средна заплата в Разград

По предварителни данни на Националния статистически институт, наетите лица в Разградска област към края на декември миналата година са 26 500. Спрямо края на септември техният брой намалява с 1.6 %. През четвъртото тримесечие на 2017 г. средната месечна работна заплата за област Разград нараства с 4.2 на сто спрямо същия период на 2016 г. и достига 902..

публикувано на 16.02.18 в 10:51
Сградата на старата поликлиника в Завет

В Завет искат филиал на спешна помощ

В Завет да бъде изграден филиал на Центъра за спешна помощ в Разград, който да обслужва и жителите на съседната община Самуил. За това   настояват от двете малки лудогорски общини. Хората разчитат, че ще бъдат включени към проекта на Министерството на здравеопазването за обновяването на сградния фонд, апаратурата и линейките в системата на спешната..

публикувано на 16.02.18 в 09:44

Общинска болница без дългове? Може!

Многопрофилната болница за активно лечение в Исперих е една от малкото общински лечебни заведения без дългове. За петте години на директорския пост в лечебното заведение иранецът д-р Абдулах Заргар и екипът му са успели да стопят заверените 540 000 лв. задължения. Работят 4 отделения плюс рентген, скенер и лаборатория. Най-труден за решаване е кадровият..

публикувано на 15.02.18 в 09:27

Недостиг на ученици в област Разград

Държавният план-прием в училищата в Разградска област беше утвърден единодушно от членовете на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие. 59 паралелки от по 24 ученици в клас се предвижда да бъдат разкрити през следващата учебна година. От тях 20 са в профилирани и 38 – в професионални училища. Недостигът на ученици отсега е 247, обясни..

публикувано на 14.02.18 в 16:37