14 съветници от ДПС в Хитрино станаха независими

14 общински съветници напуснаха ДПС и станаха независими в Общинския съвет на Хитрино. Единствено Севджан Акиф – временно изпълняваща функциите на председател на ДПС - Хитрино, остана сама като общински съветник на Движението за права и свободи. Така от общо 17 съветници 14 са независими, един е от ДПС и двама от ГЕРБ. На сесията днес Общинският съвет разгледа и одобри разходите по лечението и рехабилитацията на пострадалите по време на инцидента  от 10 декември миналата година. Всички, на които се е наложило по-продължително лечение и са представили фактури, ще получат финансиране на разходите, които не се признават от здравната каса. Най-големи са сумите за Георги Марков – 4760 лв. и за Николай Цачев – 3405 лв. Шенай Хюсеин получава 69,15 лв., Рейхане Рагуб – 56,22 лв., Невим Хасан – 220, 43 лв. и Феиме Салим – 85,59 лв. По предложение на зам.-кмета Ахмед Ахмед бяха утвърдени разходите за ремонтите на покривите на 40 къщи в долната част от селото, както и за възстановителните дейности в други райони.ВИЖТЕ ОЩЕ

Блъснаха жена до пешеходна пътека

Жена на видима възраст около 50 години бе блъсната от микробус на  метри от пешеходната  пътека на бул. "Велики Преслав" в близост до шуменския Сити център. Според водача  на автомобила жената е изскочила внезапно на пътното платно и е била ударена  в рамото и главата. Жената е контактна и е откарана за преглед в шуменската болница. Пред наш..

публикувано на 14.12.18 в 19:39

Шофьор е в болница след катастрофа

Водач на лек автомобил е пострадал при пътен инцидент и е откаран в болницата, съобщиха от шуменската полиция. Катастрофата между две коли е станала на кръстовището до ресторант „5-и километър“ край Шумен. По първоначална информация пострадалият шофьор е отнел предимство и това довело до инцидента. Екипи на сектор „Пътна полиция“ са на мястото на..

публикувано на 14.12.18 в 16:58

Определиха призьорите в коледния конкурс на Община Шумен

Жури определи най-добрите творби в конкурса на Община Шумен за детска рисунка, посветена на Коледа и Нова година. В надпреварата участваха близо 400 рисунки на деца и младежи от Шумен, Хитрино, Нови пазар и Попово. Те бяха оценявани от доц. Ростислава Тодорова, художниците Александър Величков, Петьо Дамянов и Деян Ефтимов, и Десислава Златева от Общината...

публикувано на 14.12.18 в 16:34

Ще връщат ли новодомци в Хитрино пари за дограма?

Покани да платят поставената на възстановените им домове дограма са получили четири домакинства в Хитрино. До тази ситуация се стигнало, след като нова дограма била сложена веднъж на старите им, пострадали след взрива от 2016 година къщи, а след това и на новопостроените им домове. "Организациите, дали парите, смятат, че това е двойно финансиране",..

публикувано на 14.12.18 в 15:41

Издирва се грабител

Шуменската полиция търси съдействие за установяване на самоличност на мъж, съпричастен към извършен грабеж на дамска чанта.  Случаят е от 20 януари. Малко преди 19 часа неизвестен настигнал 76-годишна жена на ул.“Константин Преславски“ в Шумен. Отнел и дамската чанта със сила. В нея имало документи – лична, дебитна карта и вещи. Молим всички, които..

публикувано на 14.12.18 в 14:48
Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев

Искат оставката на шуменския областен управител

За оставката на областния управител на Шумен проф. Стефан Желев настояват общинските съветници от групата „За Шумен“. „В качеството му на председател на Асоциацията по ВиК той не е направил нищо в защита на правата на гражданите тогава, когато е гласувана най-високата цена на водата в България, и не упражнява контрол върху направените инвестиции във..

публикувано на 14.12.18 в 14:16

Пожар в Кризисния център

8 души са били евакуирани от общинското общежитие на ул. "Шуменска комуна", където се намира Кризисният център в Шумен, вчера следобед заради пожар. Това съобщават днес от полицията. Запалили се дърва, които били в непосредствена близост до печка на твърдо гориво. Пожарът възникнал поради неправилно ползване на отоплителен уред. 63-годишна..

публикувано на 14.12.18 в 12:50