Шуменският университет създаде своя медия

Шуменският университет вече разполага със своя онлайн медия. Тя е подарък от ректорското ръководство към студентите, съобщи ръководителят на катедра „Журналистика и масови комуникации“ доц. Юрий Проданов. Автор и създател на сайта е Ивайло Сакелариев-син, който е бивш възпитаник на висшето училище в Шумен. На адрес: unimedia.shu.bg могат да бъдат открити новини от университета, Шумен, България и света. "Това е повече от регионална медия, тъй като информацията в нея може да бъде четена от целия свят“, каза още доц. Проданов. "Имаме зона за актуално видео и разбира се "Снимката в изречение" - една рубрика, която е съобразена с тенденцията за визуализация на информацията. Рубрика, която е отворена към всеки един студент и преподавател със смартфон в ръка, който е готов обаче да напише изречение към снимката", посочи той. За университетската медия ще работят както студенти от специалностите „Журналистика и масови комуникации“, така и младежи от останалите факултети на висшето училище в Шумен.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Бай Кольо от Хитрино

Бай Кольо от Хитрино е настанен в Дома за стари хора

От днес Николай Стойков, пострадал при взрива на влаковата композиция в Хитрино преди година, е настанен в Дома за стари хора в Шумен. Това стана възможно благодарение на съвместните усилия на дирекциите „Социално подпомагане“ в Шумен и Венец. На 20 ноември мъжът е подал заявление в социалната служба във Венец за ползване на услугите на Дома за стари..

публикувано на 12.12.17 в 17:11

Областна структура на Движение "Да, България" в Шумен

Местна структура на Движение "Да, България" бе учредена на 11 декември в Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на партията. За председател бе избран Ивайло Ганчев. Той работи като адвокат към Софийската адвокатска колегия от 17 години. Започва професионалната си кариера като правен сътрудник в сдружението „Българска асоциация гражданско общество и..

обновено на 12.12.17 в 16:47

2000 лв. събраха деца за Борко

В кампанията за събиране на средства за скъпите медицински изследванията на 15-годишния шуменец Борислав Борисов се включи и СУ „Сава Доброплодни“. По време на организиран в училището по изкуствата коледен базар са събрани около 2000 лв. До края на седмицата продължава и дарителската кампания по класове, съобщиха от ръководството на училището в..

публикувано на 12.12.17 в 16:28

Петър Чухов е носителят на наградата "Иван Пейчев"

Петър Чухов е тазгодишният носител на националната награда „Иван Пейчев“. Призът му е присъден за книгата "АДdicted". Тя е избрана измежду 103 творби от 82 автори, участвали в конкурса, съобщи един от членовете на журито Антонин Горчев. "Доста трудно разпределение на участниците между деветимата членове на журито кой коя книга да чете. Журито излезе с..

публикувано на 12.12.17 в 14:31

На Игнажден освещават параклиса на болницата

Освещаването на параклиса, който носи името на целителя Св. Великомъченик Пантелеймон и се намира в болницата, ще бъде извършено на 20 декември – Игнажден. Службата ще води Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан в съслужение със свещеници от Варна и Шумен. „Идеята е да има място, където болни или техните близки да..

публикувано на 12.12.17 в 14:13

Отново дрогиран шофьор зад волана

23-годишен шуменец е задържан за шофиране след употреба на наркотици. Около 1 ч. тази нощ за проверка на улица „Алеко Константинов“ е спрян лек автомобил „Рено“ с шуменска регистрация. Тестът на водача отчел положителна проба за амфетамин. Шуменецът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

публикувано на 12.12.17 в 14:01

Продължава премахването на незаконни кабели в Шумен

От 8 януари ще започне поредното принудително отстраняване на незаконно изградената въздушна мрежа, която преминава по стълбовете за уличното осветление в Шумен. Това съобщи днес заместник-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров. "На моменти Общината се чувства безсилна да реши този проблем. Призоваваме тук да се включат прокуратура и..

публикувано на 12.12.17 в 13:48