Шуменският университет създаде своя медия

Шуменският университет вече разполага със своя онлайн медия. Тя е подарък от ректорското ръководство към студентите, съобщи ръководителят на катедра „Журналистика и масови комуникации“ доц. Юрий Проданов. Автор и създател на сайта е Ивайло Сакелариев-син, който е бивш възпитаник на висшето училище в Шумен. На адрес: unimedia.shu.bg могат да бъдат открити новини от университета, Шумен, България и света. "Това е повече от регионална медия, тъй като информацията в нея може да бъде четена от целия свят“, каза още доц. Проданов. "Имаме зона за актуално видео и разбира се "Снимката в изречение" - една рубрика, която е съобразена с тенденцията за визуализация на информацията. Рубрика, която е отворена към всеки един студент и преподавател със смартфон в ръка, който е готов обаче да напише изречение към снимката", посочи той. За университетската медия ще работят както студенти от специалностите „Журналистика и масови комуникации“, така и младежи от останалите факултети на висшето училище в Шумен.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ

В по-голямата част от Шумен има вода

В квартал „Еверест“ в Шумен все още няма вода, но в останалите райони на града водоподаването е възстановено. Това съобщиха дежурните диспечери от ВиК. Припомням, че заради авария на главен водопровод "1300" от вчера следобед без вода останаха по-голямата част от Шумен, както и квартал "Дивдядово" и селата Дибич, Белокопитово и Панайот Волов. Проблемът..

обновено на 26.05.18 в 15:19
Зарибяване

Зарибяват язовир "Тича"

Риболовен клуб „Чисти брегове” от Велики Преслав зарибява днес язовир „Тича”. Там ще бъдат пуснати близо 120 хиляди шаранчета. Риболовците са разделени на две групи, като едната ще зарибява водоема в района на Ивановския ръкав, а другата ще пуска пъстърви в река Камчия, в участъка между язовирната стена и Омуртагов мост. Зарибяването се прави от 4..

публикувано на 26.05.18 в 10:28

Изпращат малки абитуриенти в Двора на кирилицата

Детската градина в смядовското село Риш изпраща днес бъдещите първокласници. За място на тържеството директорката Мария Вичева е избрала Двора на кирилицата в Плиска. Там са всичките 18 възпитаници, заедно с техните родители, с кмета на общината Иванка Петрова и представители на родолюбив комитет „Крум Страшний” от Шумен. Патриотите от комитета ще..

публикувано на 26.05.18 в 10:17

В Шумен вода ще има

"Пълнят се тръбите след вчерашната авария на главния водопровод „1300“. Системата работи". Това поясни дежурният диспечер на ВиК – Шумен по повод обажданията на слушатели на Радио Шумен. Малко преди 8:00 часа тази сутрин управителят на дружеството Красимир Марков заяви в ефира на радиото, че до 9:00 - 9:30 часа водоподаването в града ще бъде..

публикувано на 26.05.18 в 10:10

Бонсай градина се открива в Шумен

Първата в Шумен бонсай градина ще бъде открита от 11:00 часа днес на улица „Стара планина“ №2. Тя е дело на Радко Колев, който се занимава с това изкуство от почти 30 години. Има над 250 саксии от миниатюрните растения, като днес ще бъдат изложени 80 от неговите творения. Те са от видовете кестен, липа, бряст, габър, смърч, бор и бреза. Най-старото..

публикувано на 26.05.18 в 09:31

Обучение в 48 специалности предлага ШУ

Завършва първият етап от кандидатстудентската кампания на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", в който документи подаваха кандидатстудентите, които са завършили в предишни години. Днес ще бъде обявено класирането за тях и от 28 май до 2 юни приетите ще могат да се запишат в университета. За следваща учебна година Шуменския..

публикувано на 26.05.18 в 09:14

Между 23 и 28 градуса ще са температурите в региона

До обяд в Североизточна България ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места се очакват краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб, по Черноморието да засилен от север-североизток. Максималните температури в региона ще бъдат между 23 и 28 градуса, в Шумен около 26 градуса.

публикувано на 26.05.18 в 08:25