Шуменският университет създаде своя медия

Шуменският университет вече разполага със своя онлайн медия. Тя е подарък от ректорското ръководство към студентите, съобщи ръководителят на катедра „Журналистика и масови комуникации“ доц. Юрий Проданов. Автор и създател на сайта е Ивайло Сакелариев-син, който е бивш възпитаник на висшето училище в Шумен. На адрес: unimedia.shu.bg могат да бъдат открити новини от университета, Шумен, България и света. "Това е повече от регионална медия, тъй като информацията в нея може да бъде четена от целия свят“, каза още доц. Проданов. "Имаме зона за актуално видео и разбира се "Снимката в изречение" - една рубрика, която е съобразена с тенденцията за визуализация на информацията. Рубрика, която е отворена към всеки един студент и преподавател със смартфон в ръка, който е готов обаче да напише изречение към снимката", посочи той. За университетската медия ще работят както студенти от специалностите „Журналистика и масови комуникации“, така и младежи от останалите факултети на висшето училище в Шумен.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Синя зона" в Шумен от март

Община Шумен обяви обществена поръчка за 5 паркинг автомата и СМС-система, необходими за въвеждането на „синя зона“ в града. Това става ясно от информация, публикувана в сайта на Агенцията за обществени поръчки. Прогнозната стойност на поръчката е 65 050 лв. Изискването е паркинг автоматите да работят с монети от 5 стотинки до 2 лева и с банкови..

публикувано на 20.02.18 в 12:08

Установиха незаконна сеч в "Паламара"

Извършители на незаконна сеч са заловени в границите на Държавното ловно стопанство „Паламара”. Нарушителите са добили 5 куб. метра дърва за огрев, които са задържани от служителите на стопанството. Конфискуван е и автомобилът, с който е транспортирана незаконно дървесината. По случая са съставени два акта. В рамките на изминалата седмица в горските и..

публикувано на 20.02.18 в 11:36

Пламна стара училищна сграда

Пожар в неизползваема сграда на бивше училище в село Долина са гасили огнеборците вчера. Унищожени са около 20 квадратни метра каратаван. За гасенето пожарникарите от Каолиново са използвали 3500 литра вода. Започнато е досъдебно производство. Причините за възникване на пожара се изясняват.

публикувано на 20.02.18 в 11:16

Мартенички за Рая

Благотворителна разпродажба на мартенички ще има днес в детската ясла „Звездици“ в Шумен. Всички приходи ще бъдат дарени за лечението на 5-годишната Рая. Момиченцето се нуждае от операция в САЩ, за да започне да стъпва стабилно. Рая има детска церебрална парализа, а Фондът за лечение на деца в чужбина не е одобрил молбата за лечение. Всеки, който иска..

публикувано на 20.02.18 в 10:13

Швейцария екипира наши доброволци

Нова екипировка и оборудване ще получи доброволното формирование във Велики Преслав. Дарението е предоставено от Федералната служба за защита на населението на Конфедерация Швейцария и ще бъде връчено на официална церемония от 11 ч. днес в София. Кметът на Велики Преслав Александър Горчев уточни, че помощта е предоставена по инициатива на Националното..

публикувано на 20.02.18 в 09:52

Бяла пелена покри Шумен

Най-много сняг има в Шумен. Снежната покривка е 2 см. В останалите райони на Североизточна България вали дъжд, примесен със сняг. Днес ще бъде облачно, на места с превалявания от сняг, в Горнотракийската низина и по Черноморието – от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури са предимно между минус 1 и 4°, максималните..

публикувано на 20.02.18 в 09:21
Нигяр Джафер

До седмица сериозни промени в МБАЛ Шумен

„Предстои да видим съвсем скоро мерките и решенията, свързани с финансовото състояние на Многопрофилната болница в Шумен, за които министърът на здравеопазването Кирил Ананиев говори“ – това заяви в Шумен заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС д-р Нигяр Джафер. Според нея, преструктуриране в лечебното заведение трябва да..

публикувано на 19.02.18 в 19:40