Пиян шофьор се удари в бордюр

Снимка: БГНЕС

71-годишен в нетрезво състояние катастрофирал леко в Силистра вчера. На кръстовището на бул. „Македония” и ул. „Дръстър” мъжът бил зад волана на лек автомобил „Опел”, но загубил управлението и се ударил в бордюр. Пристигналите на мястото пътни полицаи отчели с дрегер 1.55 промила алкохолно съдържание в издишания от него въздух. По случая се извършва проверка.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В Силистра раздават топли дрехи

Младежкото обединение и Общинският съвет на БСП в Силистра са събрали зимни дрехи за нуждаещи се в кампания „Топла Коледа ви желаем”. Това съобщиха от местната централа на БСП. Дрехите са оставени на входа на Дунавския парк на Силистра, на един от градските площади и в Кризисния център за временно настаняване. Кампанията е продължила четири дни...

публикувано на 14.12.18 в 11:45

Детски пътеводител за Коледа

Детски пътеводител с послание от кмета на Силистренската община д-р Юлиян Найденов ще получат всички деца от първи до шести клас в навечерието на коледните празници, съобщиха от Общината. Пътеводителят е отпечатан в издателство "Фабер" във Велико Търново по поръчка на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и..

публикувано на 14.12.18 в 09:54

Предколедна надпревара

Конкурс за изработване на коледна картичка на тема "Коледна магия" организира Община Главиница. В надпреварата могат да се включат деца и ученици от образователните институции в общината. Според регламента на конкурса, участниците ще бъдат разпределени в различни възрастови групи. Призовата тройка във всяка възрастова група ще получи награди...

публикувано на 13.12.18 в 17:01

Тутракан тегли 1 млн. лв. заем

Община Тутракан да поеме дългосрочен общински дълг чрез банков кредит в размер на 1 000 000 лв. с 5-годишен срок за погасяване реши Общинският съвет на крайдунавския град на проведеното днес заседание. От дебата става ясно, че при текущото изпълнение на бюджета на Община Тутракан през 2018 г. са възникнали неотложни ангажименти, които е трябвало да..

публикувано на 13.12.18 в 15:47

Памет за героите от войните

Подготвя се предложение до Министерството на отбраната за финансиране на строителството на нови и за ремонт на съществуващи военни паметници в Силистренско. Това съобщиха от Областната администрация след заседание на Областната комисия за военни паметници. Комисията е решила да предложи на Министерство на отбраната в картотеката да влезе..

публикувано на 13.12.18 в 14:12

Мерки за безопасен празник

Полицията предприема мерки за опазване на обществения ред и сигурността по празниците в Силистренско, съобщават от Областната дирекция на МВР.  Проведени са срещи с местната власт, на които са планирани съвместни действия за организираните масови прояви. В търговските обекти полицейски служители извършват проверки за продажба на пиротехнически..

публикувано на 13.12.18 в 11:37

Ново читалище дарява картички

Новосъздаденото читалище „Бялата лястовица-2018“ в Дулово подарява картички. То е вписано в Регистъра на читалищата през май 2018 г., а в средата на ноември обяви конкурс за коледна картичка. „За конкурса получихме 524 картички от 471 участници от 42 населени места в страната“ – разказва председателят на читалищното настоятелство Мариана..

публикувано на 13.12.18 в 07:12