Пиян шофьор се удари в бордюр

БГНЕС

71-годишен в нетрезво състояние катастрофирал леко в Силистра вчера. На кръстовището на бул. „Македония” и ул. „Дръстър” мъжът бил зад волана на лек автомобил „Опел”, но загубил управлението и се ударил в бордюр. Пристигналите на мястото пътни полицаи отчели с дрегер 1.55 промила алкохолно съдържание в издишания от него въздух. По случая се извършва проверка.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Избират кмет в Средище

Втори тур за частичен избор на кмет ще има в силистренското село Средище. На първия тур не бе избран никой от явилите се четирима кандидати. Днес (25.02.) на балотаж отиват Гошо Манов от ГЕРБ и Руждин Селимов, издигнат от ВМРО-БНД, съобщиха от Общинската избирателна комисия в общинския център Кайнарджа. С право на глас в село Средище са 1099 души.

публикувано на 25.02.18 в 08:35

Институциите се споразумяха са съвместна охрана на Сребърна

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе, представители на МВР и Граничния полицейски участък в Силистра са обсъдили възможностите за съвместни проверки на територията на „Сребърна“, съобщиха от инспекцията. Така ще се осигурят възможности за бърза реакция при установяване на нарушения в защитената територия. Органите на реда ще..

публикувано на 24.02.18 в 12:25

Добра оценка за магистратите в Силистра

Административното правораздаване в България е "на четвърто място в Европейския съюз по бързина и качество на правораздаването ". Това каза председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков в Силистра. Той даде добра оценка за работата на Административния съд в дунавския град. За срок до 3 месеца са завършени над 90 на сто от делата в..

публикувано на 23.02.18 в 17:29

Наградените в "Любовта е пиянство ..

Обявени са носителите на призови места в 17-тият Национален поетичен конкурс "Любовта е пиянство или пиянство от любов", организиран от община Силистра и литературното сдружение "Реката и приятели". Първа награда получи Дойчин Дойнов от Разград за стихотворението си "Следа от вино". Втора награда бе присъдена на Анка Николова от София за стихотворението..

публикувано на 22.02.18 в 19:06

"Мартеничка с кауза" в Силистра

"Мартеничка с кауза" предложиха на общинските съветници от Силистра днес ученици от ОУ "Никола Й. Вапцаров". Във фоайето на общинската администрация децата продаваха изработени от тях мартеници в полза на онкологично болни деца. По този начин учениците се включват в инициативата на националния научен експедиционен клуб към ЮНЕСКО. „Идеята е не..

публикувано на 22.02.18 в 17:00

Служебна благодарност за магистрати

Висшият съдебен съвет отличи със служебна благодарност и грамота председателя на Административния съд в Силистра Маргарита Славова, съдия Павлина Георгиева и съдебния администратор Ивелина Христова. Признанието е за участието им като лектори и наставници в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени..

публикувано на 22.02.18 в 16:01

Тутракан с интерес към биогоривата

Презентация за ползата от енергията от възобновяеми източници и биогорива бе представена на заседанието на Общинския съвет в Тутракан днес. Съветниците приеха дългосрочна и краткосрочни програми по Закона за енергията от възобновяеми източници за периода 2018-2025 г. За одитор за заверка на годишния финансов отчет на „МБАЛ-Тутракан” ЕООД за 2017 г.,..

публикувано на 22.02.18 в 15:38