Телефонни измамници атакуват Шумен

Снимка: БГНЕС
Над 15 са получените сигнали от граждани, които съобщават, че ги атакуват измамници по телефона. Атаките са към жители на Шумен и Нови пазар. Схемата отново е "специализирана акция за залавяне на измамници". На стационарен телефон звъни непознат, който се представя за инспектор Димитър Попов от Криминална полиция и обяснява по телефона, че вероятно ще станат жертва на измамници и съветват хората да бъдат внимателни. Следва второ обаждане от непознат, в което се съобщава за пострадал близък в инцидент, като се иска голяма сума - между 10 и 15 000 лева. Следват заплахи, ако не бъдат дадени парите. Измамниците казват на хората, че ще отидат до домовете им и ще им се случат лоши неща.Следва трето обаждане, в което "полицаят " казва, че е засечено обаждането и моли за съдействие. Казва на хората да съберат наличните си пари, да ги оставят пред дома си, за да могат да бъдат заловени измамниците. Призоваваме хората да не дават по никакъв повод пари на непознати, да не оставят пред вратите си и да не изхвърлят парични средства през терасите, колкото и убедително да им звучат хората на отсрещната страна на телефона. Няма практика в която полицията да иска пари от хората за съдействие.

ВИЖТЕ ОЩЕ

140 първолаци с помощи

140 първокласници в общините Велики Преслав, Върбица и Смядово ще получат еднократна помощ тази година. От социалната дирекция в старата столица съобщиха, че тази година нито едно семейство не е получил отказ за изплащане на еднократна помощ от 250 лв. Заявления са подали 48 семейства от община Велики Преслав, 59 от община Върбица и 34 от Смядовска..

публикувано на 18.10.19 в 15:25

Тежка катастрофа на "Станционна"

Тежка катастрофа стана предобед на кръстовището между бул. "Плиска" и ул. "Станционна" в Шумен, известно като критичен участък в града. Блъснали са се три леки автомобила - Джип и Рено–   с шуменска регистрация, и Тойота с гръцка регистрация, управлявана от 45-годишен русенец. На мястото на инцидента бяха екипи на Пожарната и Спешна помощ...

публикувано на 18.10.19 в 12:06

Нов случай на чума в Смядово

Ново огнище на болестта африканска чума при свинете е обявено в община Смядово. Огнището е първично възникнало в стадо в обект за отглеждане на свине от породата "Източнобалканска свиня", намиращ се в местност западно от града. Обявено е със заповед на директора на Българската агенция по безопасност на храните. Определена е 3 км предпазна и 10 км..

публикувано на 18.10.19 в 11:01

Шанс за млади висшисти

Безработни висшисти до 29 години могат да започнат работа за девет месеца по специалността си в централните ведомства на държавната администрация в рамките на програмата „Старт на кариерата“. Заявленията на желаещите се приемат до края на деня в бюрата по труда по местоживеене или по електронен път. Във втория етап на програмата кандидатстването..

публикувано на 18.10.19 в 10:47

Изпепелиха "Субару" на платото

Лек автомобил "Субару" е откраднат в Шумен, а по-късно е открит опожарен на Шуменското плато, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Собственикът на колата, 35-годишен мъж, е съобщил за откраднатия автомобил още вчера предобед. Колата е била паркирана зад жилищен блок на ул. “Добруджа“ в града. По-късно през деня на 112 е получен сигнал, че до..

публикувано на 18.10.19 в 10:36

Д-р Златко Златев - лекар на годината

Шуменският патоанатом   д-р Златко Атанасов Златев е носител на тазгодишната национална награда „Лекар на годината“. Тя му бе връчена снощи в София  на традиционния коктейл на Българския лекарски съюз в навечерието на Деня на българския лекар, който по традиция се отбелязва на празника на Свети Иван Рилски - 19 октомври. Районната лекарска..

публикувано на 18.10.19 в 09:13

Есенната сеитба приключи

Преславската кооперация „Напредък” приключи със сеитбата на есенници. 5000 дка са засети с пшеница и още 1000 дка с ечемик. Падналият през октомври дъжд от 18 литра/кв. метър помогна на механизаторите, като подобри структурата на почвата и я направи по-лесна за обработване, коментира председателят на кооперацията Йордан Спасов. Той изрази..

публикувано на 18.10.19 в 08:59