Проф. Ростислав Йовчев на шуменска сцена

Проф. Ростислав Йовчев ще бъде солист на първия за тази година концерт на симфоничния оркестър в Шумен. Пианистът ще изпълни сол мажорния Концерт за пиано и оркестър № 4 на Лудвиг ван Бетовен и две творби на Моцарт – увертюра към операта „Сватбата на Фигаро“ и Симфония № 40. Диригент ще бъде маестро Станислав Ушев. Концертът е от 18,35 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“ на Община Шумен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Студенти с благотворителна изложба

Студентите от клуб „Палитра“ при Русенския университет откриха традиционната си благотворителна изложба. В нея са представени колажи върху стъкло, декупаж върху керамични и стъклени предмети, декорирани гипсови отливки, меки коледни украшения за елха, декоративни кукли, пресъздаващи традиционната българска носия в нейните разновидности, ювелирни..

публикувано на 18.12.18 в 14:01

Никола Симеонов от Cool Den, с концерт в Шумен

Никола Симеонов се завръща в родния си град Шумен за концерт в местен рок клуб на 21.12.2018 г. Той е част от група Cool Den, в която е вокал, китарист и автор на текстове на песни. Бандата е сформирана през лятото на настоящата година, залага на фънк, ска, реге, гръндж звучене. В Cool Den са още Ивайло Петров, Явор Цветанов, Васил Андреев. Кои са..

публикувано на 18.12.18 в 12:48

Празници с вход свободен

Празнични концерти ще подари на шуменската публика народно читалище „Добри Войников - 1856“ днес и утре. Тази вечер от 18.30 часа е Коледният концерт на Детски танцов ансамбъл ”Пъргавелче”, Танцов ансамбъл ”Гайтани” и Ансамбъла за народни песни ”Панайот Волов”. Входът е свободен!

публикувано на 18.12.18 в 10:52

Дядо Коледа в "Арена Шумен"

"В очакване на Дядо Коледа“ се нарича празничният концерт на ансамблите „Мадара“, „Шумен“, „Звънче“, „Луди млади“, „Веселяче“ и „Лудоселци“ – село Дибич. Той ще започне от 18 ч. тази вечер в зала „Арена Шумен".

публикувано на 18.12.18 в 10:39

Изложбата "Зимен салон" откриват в Шумен

Колективна изложба „Зимен салон“ ще бъде открита днес в Художествена галерия „Елена Карамихайлова“ в Шумен. Експозицията е организирана от Дружеството на шуменските художници и Представителството в Шумен на Съюза на българските художници. Десетки автори от различни поколения, членове на двете неформални организации, участват със своя живопис, графика..

публикувано на 18.12.18 в 09:35

„Тайните на руската кухня” от ген. Маркус Волф

Генерал Маркус Волф, бивш ръководител на източногерманската разузнавателна служба, е автор на книгата „Тайните на руската кухня”. Изданието на български е дало на преводача Павлин Павлов, бивш контраразузнавач. Авторът Маркус Волф е роден в семейството на известния немски драматург и поет Фридрих Волф. Има брат, Конрад Волф, който е световноизвестен..

публикувано на 17.12.18 в 14:25

Бал в библиотеката

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” кани шуменци на 19 декември на Коледен бал. Ще има красиви танци, забавления с квартет „Унисон”, танцов клуб „Енканто”, Детски танцов ансамбъл „Веселяче” и други, както и много изненади. Гостите на бала ще могат да се включат и в конкурс „Мисис и Мистър бал” за най-атрактивна и добре..

публикувано на 17.12.18 в 14:02