„Секс, наркотици, рокендрол” в Шумен

Музикално-тетаралният спектакъл „Секс, наркотици, рокендрол” ще се играе в петък, 12.01, в шуменски рок клуб. Постановката, в която звучат рок изпълнения и монолози, е подготвена от трима музиканти от Велико Търново – Димитър Хараламбиев, Йордан Борисов, Петър Георгиев и от професионалния актьор Милен Димитров. В спектакъла по текст на Ерик Богосян звучат китари, вокали, барабани, бас и незабравими песни от 70-те и 80-те години на миналия век. Още можете да чуете от разговора с басиста Димитър Хараламбиев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Златина Станева коментира защо театърът в Силистра спира разработването на нови драматични заглавия

Драматично-кукленият театър в Силистра през настоящата 2018 година ще спре временно разработването на нови драматични заглавия. Включените в афиша постановки за деца и възрастни ще продължат да се играят на силистренска сцена и в други селища. Защо се налага тази мярка и на какво финансиране разчита театърът от Минстерството на културата и от Община..

публикувано на 16.01.18 в 17:41

Бестселъри в читалищна библиотека

60 от най-нашумелите заглавия на книги и бестселъри на книжния пазар, излезли през последните няколко месеца, вече са на разположение на читателите в библиотеката на НЧ „Христо Ботев“ в Ценово. Един от приоритетите на читалищното настоятелство е постоянно да обновява и обогатява книжния фонд и да отговаря на потребностите на читателите от различните..

публикувано на 16.01.18 в 15:43

Книгата „Иска ми се сладък сън да засънувам“ представят в Разград

Книгата „Иска ми се сладък сън да засънувам“ ще бъде представена от 17:30 часа на 18.01.2018 г., в Регионалната библиотека в Разград. Тя е последното заглавие, публикувано от Павлин Павлов. Авторът е доктор по история, бил е контраразузнавач от Държавна сигурност, а за себе си споделя, че е писател по призвание. В двутомното издание „Иска ми се сладък..

публикувано на 16.01.18 в 15:43

"Голямото зимно четене" в Шумен

Първото издание на „Голямото зимно четене“ в Шумен за годината ще се състои днес от 18:30 ч. Домакин на инициативата е Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“, а организатор – сдружение „Общество 528“. “Изкушените от четенето ще имат възможност да споделят откъси от любими книги, а по-късно – и да се включат в дебати по темата „Книга или..

публикувано на 16.01.18 в 15:20

Зорница Иларионова и Хандол Ким на шуменска сцена в четвъртък

Цигуларката Зорница Иларионова и пианистът Хандол Ким от Корея ще бъдат солисти на коцерта на Държавната филхармония в Шумен на 18.01.2018 г. Началото е от 18:35 часа. Зорница Иларионова е носител на редица награди в национални и международни конкурси, Хандол Ким е аспирант в Германия, композитор и солиращ пианист, възпитаник на професор Томислав..

публикувано на 16.01.18 в 14:36

"Кино в длан" с удължен срок

Заради засиления интерес удължиха срока за участие в Международния фестивал „Кино в длан” до 31 януари. Това е третото издание на фестивала за късометражни филми, заснети с мобилно устройство – таблет или мобилен телефон. Жури оценява филмите, присъжда се и награда на публиката. Наградите за победителите са таблети и мобилни телефони. Няма ограничение..

публикувано на 15.01.18 в 16:36
Нидал Алгафари

Нидал Алгафари и книгата "Орисани да избираме" гостуват в Разград

Книгата на Нидал Алгафари „Орисани да избираме” ще бъде представена в Регионалната библиотека на Разград днес. Тя формира своеобразна тетралогия, заедно с романите „Боже, защо Господ лъже?”, „Аллах, милост нямаш ли?”, „Любиш ли, ти Бог си”. В изданието авторът се спира на живота на българите в миналото и опитва да реабилитира образа на чорбаджиите,..

публикувано на 15.01.18 в 13:07