„Секс, наркотици, рокендрол” в Шумен

Музикално-тетаралният спектакъл „Секс, наркотици, рокендрол” ще се играе в петък, 12.01, в шуменски рок клуб. Постановката, в която звучат рок изпълнения и монолози, е подготвена от трима музиканти от Велико Търново – Димитър Хараламбиев, Йордан Борисов, Петър Георгиев и от професионалния актьор Милен Димитров. В спектакъла по текст на Ерик Богосян звучат китари, вокали, барабани, бас и незабравими песни от 70-те и 80-те години на миналия век. Още можете да чуете от разговора с басиста Димитър Хараламбиев.


ВИЖТЕ ОЩЕ
НДК

Историята помни Ястребино

С 66 рисунки, 8 есета и 12 стихотворения деца от цялата страна участваха в конкурса на Община Антоново „Историята помни Ястребино - декември 1943”. Награждаването на победителите ще е в събота, когато тържествено ще бъдат отбелязани 75 години от гибелта на шестте ястребинчета, каза за Радио Шумен председателят на инициативния комитет, организирал..

публикувано на 12.12.18 в 15:30

"Разказвачът" на проф. Сава Василев

Днес от 18:00 часа в Националния дворец на културата, ет. 1, зала 4 ще има представяне на книгата "Разказвачът" на проф. Сава Василев. Изданието е своеобразен  триптих, в който 3 малки повести се опитват да пренапишат част от големия наратив за превъплъщенията на балканския човек. Авторът  е роден на 18.01.1957 г. в Каварна. Възпитаник е на..

публикувано на 12.12.18 в 12:10

Забравени сгради - в календар

Непознати, забравени или вече несъществуващи обекти и сгради от Търговище са показани в календара на Регионалния исторически музей за 2019 г. По традиция всяка година Музеят издава календари, на които показва различни експонати от фонда си. „За 2018 г. бяха избрани златните съкровища, намерени в региона, а преди това представихме стари пощенски..

публикувано на 12.12.18 в 11:45

Старт на Софийския панаир на книгата

От днес в НДК започва тазгодишното издание на Софийския международен панаир на книгата.   По време на форума ще бъдат представени повече от 200 участници от България и чужбина. Панаирът предлага изключително наситена съпътстваща програма - премиери на най-новите литературни заглавия, десетки срещи с български и чуждестранни автори и издатели,..

публикувано на 12.12.18 в 11:13

Габриела Цанева представя "Високосният ден"

Габриела Цанева представя днес в Регионална библиотека "Любен Каравелов" осмата си стихосбирка "Високосният ден". Срещата е от 17:30 часа при вход свободен. Книгата е издадена от издателство "Захари Стоянов". Цанева е родена в Русе, завършила е Математическа гимназия "Баба Тонка". Доктор е на техническите науки. По-късно завършва право и работи като..

публикувано на 11.12.18 в 15:35

Ученици мериха познания за Добри Войников

Отбори от три шуменски училища премериха познанията си за Добри Войников и културата на възрожденска България в състезание в Младежкия дом на Шумен. Общо девет ученици от осми до единадесети клас отговаряха на десетки въпроси за литературните, театралните, музикалните и културните приноси на шуменския интелектуалец и будител. В журито бяха Красимира..

публикувано на 11.12.18 в 13:51
Градски духов оркестър - Силистра

55 години Градски духов оркестър

55-тата си годишнина отбелязва днес с концерт Градският духов оркестър в Силистра. „Изправени сме пред огромно предизвикателство днес“, каза за Радио Шумен диригентът маестро Йордан Георгиев. „С щат от 12 музиканти съставът е останка от духов оркестър, което налага всяко произведение да се аранжира наново, за да може да прозвучи добре с..

публикувано на 11.12.18 в 09:49