Протест за защита на Пирин в Шумен

Снимка: БГНЕС

Днес в Шумен ще има протест срещу решението на Министерския съвет за изменение и допълнение на Плана за управление на Национален Парк "Пирин", което бе взето в края на миналата година и вече даде повод за протести в София, Пловдив и други български градове. Около 180 души са заявили съпричастност в социалните мрежи към протестното събитие, около 50 са заявили, че физически ще присъстват. Организаторите изтъкват, че за тях по-важно от евентуалната оставка на министъра на околната среда и водите е да се отмени решението на кабинета за Национален парк "Пирин". Още можете да чуете от разговора с Димитър Димитров, Мари Мъгърдичян и Иван Борисов, организатори на протеста.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Дибич отговаря

Кметът на шуменското село Дибич Христо Йорданов отговори в ефира на Радио Шумен на въпросите, които му зададоха жители на населеното място в изпратеното до радиото открито писмо. Чуйте позицията му в интервю на Георги Софронов и Людмила Борисова.

публикувано на 15.06.18 в 15:27
Шекер Байрам

Шекер Байрам в село Загориче

Днес мюсюлманите сложиха край на едномесечните пости и започнаха тридневното честване на Рамазан Байрама, по-известен като Шекер Байрам. Рано сутринта мъжете се събраха в джамиите и с намаз посрещнаха празника. Жените още от вчера приготвят трапезите и очакват своите гости и роднини. Сред тях беше и екип на Радио Шумен, който отиде в..

публикувано на 15.06.18 в 13:52

Дибич заприлича на джунгла

Млада жена от село Дибич, община Шумен, изказа своето възмущение и недоволство от работата на кмета на населеното място Христо Йорданов. Жената е възмутена от кметското бездействие по наболелите проблеми на селото. Колегата Георги Софронов разказва още.

публикувано на 15.06.18 в 12:44

Военен лагер учи младежи на родолюбие

5-дневен младежки лагер за военно и патриотично възпитание организират от Военното окръжие в Шумен от 23 до 27 юли. Той ще е в бившия курорт „Върбица“. Подобен лагер се организира за първи път в страната и е предназначен за ученици, навършили 18 години. Още по темата от Миглена Стоянова.

публикувано на 14.06.18 в 13:36

Празни автобуси за час и половина

Предупредителни протестни действия в цялата страна срещу проектозакона за Българска автомобилна камара организират днес браншовите организации в сектора. В знак на протест голяма част от автобусните фирми ще спрат работата си за час и половина. Още по темата от интервюто на Георги Софронов с Магдалена Милтенова от Браншовия съюз за стопанска..

публикувано на 14.06.18 в 11:03

"Алкомет" АД дари нова апаратура на КОЦ-Шумен

Съвременен   апарат за диагностика за близо 63 000 лева дари фирма „Алкомет” АД на Комплексния онкологичен център в Шумен днес. Дарението е  видеоендоскопска система /видеогастроскоп/, както и видеоендоскопска платформа за мини инвазивна ендоскопска хирургия. Апаратурата е предназначена  за отделението по онкологична гастроентерология. Подробностите..

публикувано на 13.06.18 в 15:19

Кучето с регистрация по постоянен адрес

По сигнал на наши слушатели проверихме странния казус с регистрацията на кучетата в общините. Оказа се, че основно изискване е регистрацията на домашния любимец да става по постоянния адрес на собственика му.  Какви неудобства създава това, ще ви глобят ли общинските инспектори и законни ли са тези разпореди – чуйте в репортажа на Ирина Павлова...

публикувано на 13.06.18 в 14:41