Още за кастренето на дърветата в Шумен

Шуменци са много чувствителни към зелената система на града. Преди дни ви представихме две дами, които са част от Гражданска инициатива за хармонична градска среда. Те отправиха своите забележки и питания към общинската администрация за начина, по който се подкастрят дърветата в Шумен. Вчера други граждани също изразиха несъгласие с начина, по който се подрязват дървета в района на библиотеката. Всички даваха препоръки и поставяха различни въпроси. Обобщава ги Ирина Павлова, като потърси и отговорите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

За добрите и лошите постановки на сцената

Ивайло Марков – директор на кукления театър в Търговище, с коментар за добрите и лошите постановки и спирането на драматичните заглавия в Шумен и Силистра. Междувременно, „Научи ме да летя“ е премиерата, с която влизат в новата 2018 г. актьорите от кукления театър в Търговище. "Това е една история за три вещици, които искат да откраднат от прилепа..

публикувано на 16.01.18 в 15:31

Телефонните измамници - все по-нагли и недосегаеми

В днешното издание на предаването „Часът на репортера” говорихме за станалата през последните години изключително модерна професия – телефонни измамници. Те, освен че са изключително добри актьори, с всеки изминал ден стават все по-ловки, хитри и изобретателни. Независимо, че са безработни, тези хора живеят на гърба на другите, имат къщи като..

публикувано на 16.01.18 в 14:07
ушна марка

Нови обозначения за животни

До 2019 г. всички животни в стопанствата трябва да имат освен обикновените ушни марки, които се използват и в момента, още два вида обозначения – ушни електронни марки или търбушен болус. Това е включено в предложените промени в наредбата за изискванията към средствата за официална идентификация на животните. Какво гласят тези промени, какво..

публикувано на 16.01.18 в 09:41
Пострадалите от Хитрино - в съда

Заявка за тежка съдебна битка

Заявка за тежка съдебна битка като тази по Килърите направиха днес страните на разпоредителното заседание по делото за инцидента в Хитрино. В Шуменския окръжен съд днес се проведе разпоредително заседание по делото срещу машинистите, обвинени за инцидента на 10 декември 2016 г. Призовани бяха прокуратурата, обвиняемите, защитниците и всички пострадали...

публикувано на 15.01.18 в 14:25

Дядо Коледа след празниците

1400 лв. дариха на деца от различни социални институции в Силистра младежи, организирани от Християн Маринов. Добротворецът в центъра на тази инициатива е световен  шампион по канадска борба през 2015 г. Със събраните средства Християн и приятелите му закупиха и дариха на деца без родителски грижи и деца с увреждания зимни обувки, маратонки, якета,..

публикувано на 15.01.18 в 13:41

Дървата за огрев поскъпнаха

По това време на годината хората, които се отопляват с дърва, зареждат нови количества. Но като всяка година през януари цените са по-високи, отколкото в началото на отоплителния сезон. Тенденциите потвърдиха Десислава Тодорова и представители на две различни фирми за търговия с дърва. Какво се предлага и какво се търси попита Ирина Павлова. Няма..

публикувано на 15.01.18 в 09:16

Заедно срещу войната по пътищата

Да се отнемат по 10 точки от контролния талон на шофьорите при неправилно изпреварване и шофиране в насрещното движение. Промените са публикувани за обществено обсъждане. И още. Според готвените промени, младите шофьори ще получават максималния брой точки две години, след като са взели шофьорската си книжка. Иначе броят на отнетите контролни точки ще..

публикувано на 12.01.18 в 17:22