Още за кастренето на дърветата в Шумен

Шуменци са много чувствителни към зелената система на града. Преди дни ви представихме две дами, които са част от Гражданска инициатива за хармонична градска среда. Те отправиха своите забележки и питания към общинската администрация за начина, по който се подкастрят дърветата в Шумен. Вчера други граждани също изразиха несъгласие с начина, по който се подрязват дървета в района на библиотеката. Всички даваха препоръки и поставяха различни въпроси. Обобщава ги Ирина Павлова, като потърси и отговорите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

180 години училище във Вардун

През 1838 година в търговищкото село Вардун е поставено началото на училищното дело. Днешният наследник на дълголетната традиция - Основно училище "Христо Ботев" отбеляза с тържествен концерт 180 години от началото. Днес в училището учат 86 ученици, сподели настоящият директор Нихат Билял, а за славното минало на просветата във Вардун и днес напомня..

публикувано на 07.12.18 в 23:23

Шампиони, но и студенти

Трудно ли е да бъдеш спортист и студент? Шампионите по кик бокс и муай тай, прославили България и Шумен, Християн Тотев, Иван Иванов, Слав Нанов и Сава Карастоянов съчетават ежедневните тренировки със занятията в университета. Състезателите на Спортен клуб „Шуменска крепост“ са категорични, че висшето образование е важно за израстването на спортиста...

публикувано на 07.12.18 в 15:34

Дарителството като вяра

От Шумен тръгва още една от смислените традиции у нас - да се честват дарителите. Хората, които са дали от себе си за случването на всичко важно около нас в областта на образованието, здравеопазването, социалната подкрепа. И ако обикновено  дарителството се отъждествява с материалните жестове, то има и едно друго ниво на благодеяние, чрез което..

публикувано на 07.12.18 в 15:23

Автобусните превозвачи на бунт

Автобусните превозвачи са готови за протест срещу системата "бонус-малус". В момента структурите в страната обсъждат как и кога ще се проведе протестната акция. Транспортният бранш е категорично против поредната поправка на системата, която бе обявена на дискусия в столицата. "Тази система е тотално отхвърлена в Европа и не трябва да се въвежда в..

публикувано на 07.12.18 в 14:23

Хайде на театър!

И тази година в навечерието на празниците шуменският театър прави специални подаръци за своята малка и голяма публика. Програмата „Коледа иде, хайде на театър!“ предлага десетки представления на две детски пиеси, които ще обиколят цялата област. Стартът се дава през този уикенд с постановката „Ще дойде ли Дядо Коледа“ от Янко Митев. Снежанка и..

публикувано на 07.12.18 в 13:13

Часове по възпитание в клас

Със сигурност вече сте чули за идеята на просветното министерство да въведе в училище часове за възпитание. Дори подготвят стратегия. Тя ще определи ценностите, които децата трябва да притежават. Целта е още малките да научат какво е толерантност, уважение и патриотизъм. И това ще е отново задача на … учителите. Идеята на Министерството на..

публикувано на 07.12.18 в 12:22

Чудната градина

Младежи с интелектуални затруднения в Добрич превърнаха един запустял терен в плодородна градина. До тях през цялото време са хората от фондацията „Свети Николай Чудотворец“, които на 1 декември организираха благотворително събитие с идеята да съберат средства за купуването на малък трактор за работата на социалното предприятие „Чудната градина“...

публикувано на 07.12.18 в 12:13