Още за кастренето на дърветата в Шумен

Шуменци са много чувствителни към зелената система на града. Преди дни ви представихме две дами, които са част от Гражданска инициатива за хармонична градска среда. Те отправиха своите забележки и питания към общинската администрация за начина, по който се подкастрят дърветата в Шумен. Вчера други граждани също изразиха несъгласие с начина, по който се подрязват дървета в района на библиотеката. Всички даваха препоръки и поставяха различни въпроси. Обобщава ги Ирина Павлова, като потърси и отговорите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Цяло Дулово на крак за бедстващи птици

Община Дулово обяви спасителна акция за щъркели. Служители, граждани и бизнесмени са изявили готовност да изхранят птиците. Ловните дружинки са ангажирани да обхождат землищата, а служители на общината проверяват за бедстващи птици край пътищата. С подробностите слушаме Айше Лятиф, която разговаря с кмета д-р Юксел Ахмед.

публикувано на 20.03.18 в 13:24

Пролетта идва в Шумен в 18 ч. въпреки снега

Пролетното равноденствие отбелязваме днес. А точно в 18 ч. довечера в Шумен ще настъпи астрономическата пролет. Само два са дните в годината, когато слънцето изгрява точно в източната точка на хоризонта и залязва точно в западната. В тези два дни през половината денонощие слънцето е над хоризонта, а през останалата половина – под него. Денят е равен..

публикувано на 20.03.18 в 13:12

С церебрална парализа животът продължава

Увеличава се броят на   хората с диагноза детска церебрална парализа през последните години. С ДЦП може да се води пълноценен живот при правилно лечение. Кой е верният път, по който родителите да потърсят помощ за детето си? Мина Денева разговаря по темата с д-р Лиляна Куздова - началник на отделението по Неонатология в МБАЛ - Шумен.

публикувано на 20.03.18 в 13:06

Цял ден добри хора спасяват щъркели

От тази сутрин в Радио Шумен получаваме информация от вас за намерени в Североизточна България измръзнали прелетни птици. Оказа се, че голяма част от тях останаха в капана на поледицата тази нощ. Със сигурност все още има такива, които бедстват. Изпращате ни снимки, в които се вижда в колко лошо здравословно състояние са голяма част от щъркелите, но..

публикувано на 19.03.18 в 16:11

Васил Василев: Путин спечели, защото обича народа си

„Когато докоснеш руснаците на тема родина, отечество, заплаха за отечеството те винаги реагират по този начин. Историята го е доказала. Така стана и на изборите вчера – поредната атака срещу Русия увеличи подкрепата за Путин". Така коментира за Радио Шумен изборните резултати политическият анализатор Васил Василев. Чуйте интервюто на Красимира Петкова с..

публикувано на 19.03.18 в 14:40

От сън спомени няма, но без него не може

Все повече хора страдат от безсъние. То се превръща в глобална епидемия. Според Световната асоциация по медицина на съня,  от непълноценен сън страдат до 45 процента от населението. Сред причините са стресът, напрежението и депресиите. Множество медицински изследвания доказват, че липсата на добър сън е причина за високо кръвно налягане, затлъстяване,..

публикувано на 17.03.18 в 12:58

Когато електричеството заменя газовите лампи в Търговище

Преди 90 години в Търговище светва първата електрическа крушка. Регионалният исторически музей подготвя изложба със стари електроуреди, като разчита търговищенци да разровят тавани и мазета и да се включат в обявената дарителска кампания на експонати, свързани с електричеството. Изложбата ще бъде открита в Славейковото училище на 14 април, датата, на..

публикувано на 17.03.18 в 11:31