Затвор за собственик на наркооранжерия

2 години и 4 месеца при първоначален общ режим ще лежи в затвора наркопроизводителят Венцеслав Чобанов от Варна. Той ще трябва да плати и глоба от 5000 лева. Мъжът се призна за виновен и по двете обвинения. Чобанов произвел и държал с цел разпространение в собствена селскостопанска постройка край Нови пазар марихуана на стойност близо 1500 лева. Наркооранжерията му действала в периода от 20 декември 2016 до 21 септември 2017 г. Второто престъпление е за засяването и отглеждането на растения от рода на конопа, като иззетото сухо количество  марихуана от наркооранжерията му е на стойност над 22 000 лева. Одобреното днес споразумение от Шуменския окръжен съд, не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бизнесът се нуждае от квалифицирани кадри

73% от работодателите в Шуменско, които са участвали в анкетно проучване за потребностите от работна сила, заявяват, че в следващата една година ще се нуждаят от наемане на персонал. Това сочат резултатите от допитването, които бяха представени по време на заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие в Шумен. Анкетите са..

публикувано на 19.10.18 в 16:33

Криза за медицински сестри

Недостигът на специалисти по здравни грижи в България се задълбочава. Негативната тенденция може да бъде обърната, ако още по време на практиката си в лечебните заведения студентите бъдат привлечени с добри условия. Това стана ясно  по време на откриването на Националния форум на специалистите по здравни грижи в Шумен.   "Ако кадровата криза за..

публикувано на 19.10.18 в 16:03
Шумен - зелен град

Спад на безработицата в Шумен

9,4% е безработицата в Шуменска област в края на деветмесечието на тази година. Спадът в сравнение със същия период на миналата година е близо 2%. Това заяви Божидар Михайлов, директор Регионалната служба по заетостта във Варна. "Отчитаме успешно приключване за областта на деветмесечието. От една страна, намаляването на хората, които се..

публикувано на 19.10.18 в 15:25

Четирима пострадаха на пътя

Четирима души пострадаха при пътни инциденти на територията на област Шумен вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР . Загинали няма. Опасност за живота на ранените също няма. 18-годишен водач бе ранен при катастрофа вчера сутринта на главен път Шумен - Силистра на разклона за село Хитрино. Произшествието е станало около 7:40 ч...

публикувано на 19.10.18 в 13:13

Национален здравен форум в Шумен

XIV Национален форум на специалистите по здравни грижи и постерна секция за студенти ще се проведе в Шумен днес и утре. Форумът ще премине под мотото „Вдъхновението от историята – мост към бъдещето“. Съорганизатор на събитието е Филиал Шумен на Медицински университет - Варна. За участие са  регистрирани 476 участници от цялата страна. За втора..

публикувано на 19.10.18 в 11:41

"Бойци от тихия фронт" номинирани

Екипът на звено „Централна стерилизация“ в МБАЛ - Шумен е предложен за наградата „Заслужил медицински колектив на община Шумен“ за 2018 година. Номинацията е направена с докладна записка на кмета Любомир Христов по предложение на общинска комисия. Предложението за награда на звеното, което е създадено преди 20 години и отговаря на всички европейски..

обновено на 19.10.18 в 09:42

Номинации за лекарски награди

По повод Деня на българския лекар - 19 октомври, шуменската Районна лекарска колегия номинира свои колеги за награди на национално и регионално ниво. Анестезиологът д-р Дошо Петков ще получи националната награда „Лекар на годината 2018“. Номинираните за „Лекар на годината“ на регионално ниво са ревматолога д-р Стоян Тодоров и общопрактикуващите д-р..

обновено на 19.10.18 в 08:48