Затвор за собственик на наркооранжерия

2 години и 4 месеца при първоначален общ режим ще лежи в затвора наркопроизводителят Венцеслав Чобанов от Варна. Той ще трябва да плати и глоба от 5000 лева. Мъжът се призна за виновен и по двете обвинения. Чобанов произвел и държал с цел разпространение в собствена селскостопанска постройка край Нови пазар марихуана на стойност близо 1500 лева. Наркооранжерията му действала в периода от 20 декември 2016 до 21 септември 2017 г. Второто престъпление е за засяването и отглеждането на растения от рода на конопа, като иззетото сухо количество  марихуана от наркооранжерията му е на стойност над 22 000 лева. Одобреното днес споразумение от Шуменския окръжен съд, не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.

ВИЖТЕ ОЩЕ

По цял ден в училище първо в Шумен

Шумен има възможност първи да въведе целодневна форма на обучение в училищата, защото общинската администрация има изготвена програма за преобразуване на учебния процес. Това обяви заместник-кметът по образование и култура Найден Косев. Той е заявил общинската готовност пред министъра на образованието Красимир Вълчев, стана ясно по време на просветната..

публикувано на 19.07.18 в 17:33

Цената на хляба

Близо 70 % от пшеницата в България са ожънати, а очакванията са добивите от тазгодишната реколта да достигнат 5,5 милиона тона. Това каза за Радио Шумен председателят на Асоциацията на хлебарите и сладкарите Марияна Кукушева. Според нея, реколтата ще бъде добра и като количество, и като качество. На въпрос дали ще се отразят новите цени на тока и..

публикувано на 19.07.18 в 17:25

Каспичан без вода през нощта

"Водоснабдяване  и канализация–Шумен" ООД уведомява  абонатите си в град Каспичан, че поради извършване на мероприятия по локализиране на аварии, ще бъде извършено спиране на водоподаването от 22.00 ч. тази вечер (19 юли) до 6.00 ч. утре сутринта (20 юли). Ще бъде спряна водата по улиците „Вапцаров”, „Васил Левски”, „Хаджи Димитър”, „Христо..

публикувано на 19.07.18 в 17:02

Нови социални центрове в Лозево

Нови центрове ще бъдат изградени на мястото на Дома за мъже с умствена изостаналост край Лозево, съобщават от Община Шумен. От там уточняват, че проектът е на стойност 1 110 000 лв. и влиза за обсъждане на следващата сесия на Общинския съвет. С него ще се кандидатства пред Оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020. В момента в Дома в..

публикувано на 19.07.18 в 15:15

Спешни мерки срещу африканската чума

Мерки за недопускане на разпространението на   африканската чума по свинете във връзка с констатираните огнища в Румъния, бяха набелязани на днешното заседание на Областната епизоотична комисия в Шумен. Това заболяване е опасно, защото води до тежки икономически загуби, обобщи д-р Наташа Баева началник отдел здравеопазване на животните при Областната..

публикувано на 19.07.18 в 14:59

"Арена Шумен" вдъхновена от баскетбола

„Заради опита, който имаме, искахме образът на „Арена Шумен“ да бъде свързан със спортните състезания“. Това заяви доц. Валери Иванов, част от екипа, направил архитектурния проект на съоръжението. Каква е идеята за външния вид на залата  обяснява зам.-ректорът на Университета по архитектура, строителство и геодезия. "Може би далечна..

публикувано на 19.07.18 в 14:28

Няма чума в област Шумен

На територията на Шуменска област няма регистрирани случаи на чума по дребните преживни животни. Това каза директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Катя Райкинска. Пробите, които са взети от трупове на умрели животни във Върбишко, са отрицателни. "Предвид близостта и това, което се случва в Южна България, както и това, че..

публикувано на 19.07.18 в 12:53