Сурвакарчета преди Банго Васил

За здраве и благополучие деца сурвакаха заместник областните управители на Разград Нурие Црънгалова и Евгени Драганов. Малките сурвакари гостуваха в Областната администрация в навечерието на ромската Нова година, наричана още Банго Васил, която се отбелязва на 14 януари. "Традициите за празника децата са научили в Женската независима ромска организация „Кармен“, която подпомага тях и родителите им", разказа председателят на „Кармен“ Цветанка Димитрова. От организацията почерпиха с традиционната баница с късмети, която се прави за Банго Васил в ромската общност. Най-малката сурвакарка Румянка е на година и 7 месеца.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Девиз на Разград

Думи на Апостола стават девиз на Разград

Думите на Васил Левски „Дързост и постоянство“ да станат девиз на Разград предлага инициативен комитет от местни творци, общественици и предприемачи. Идеята е свързана с предстоящото на 28   януари  честване на 140-годишнината от Освобождението на Разград. Думите „Дързост и постоянство“ са цитат от писмо на Апостола до Сливенския революционен комитет...

публикувано на 17.01.18 в 13:00

"Водна централа" в Разград без вода

До 15 ч. днес вода няма да има в жилищния комплекс “Водна централа” в Разград. Това съобщиха от “Водоснабдяване и канализация”. Причината е, че   в района се извършват ремонтни дейности по водомерни възли, поясняват от дружеството.

публикувано на 17.01.18 в 11:19

500 000 лв. за улични ремонти в Исперих

500 000 лв. са заложени в капиталовата програма на община Исперих за 2018 г. „Приоритетно ще ремонтираме улиците в града, а 100 000 лв. от парите са за селата”. Това каза за Радио Шумен кметът на общината Бейсим Руфат по повод започващата подписка с искане за улични ремонти. Радио Шумен припомня, че инициатор е председателят на авто-мото клуб..

публикувано на 16.01.18 в 14:40

Части от Кубрат без вода в сряда

Поради отстраняване на авария по водопреносната мрежа утре - 17 януари, над 20 улици в Кубрат ще бъдат с преустановено водоснабдяване. Това съобщиха от ВиК „Меден кладенец“ в лудогорския град. Отстраняването на аварията ще започне от 8.00 ч. и ще приключи до 17.00 ч. Вода няма да има на улиците „Витоша“, „Никола Вапцаров“, „Климент Охридски“,..

публикувано на 16.01.18 в 09:13

В Исперих готвят протест срещу уличните дупки

В Исперих започва събирането на протестна подписка с настояване общинското ръководство да предприеме действия за подобряване състоянието на уличната мрежа в града. Това съобщи за Радио Шумен Юнуз Ахмед- председател на авто-мото клуб „Адреналин в кръвта”. "Преди три години спечелиха проект за канализиране и асфалтиране на стойност 49 млн. лв. Проектът..

публикувано на 16.01.18 в 08:58

Учредиха "Диабет Исперих"

Сдружение с нестопанска цел „Диабет Исперих“ беше учредено днес в лудогорския град. Председател ще бъде Митко Николаев. Основната цел на организацията ще бъде насочена към профилактика на заболяването, като ще бъдат организирани скринингови кампании. Ще бъдат канени специалисти   ендокринолози. Предвижда се също закупуване на глюкомери и апарат за..

публикувано на 15.01.18 в 17:12

Жена пострада в катастрофа

30-годишна жена от Кубрат пострада при катастрофа, съобщават от ОД на МВР- Разград. Инцидентът, станал на пътя Търговище-Разград, е предизвикан от 31-годишен мъж от Исперих. Той шофирал лек автомобил „Мерцедес“ и отнел предимството на автомобил  „Пежо“, който управлявала 30-годишната жена. При сблъсъкът тя е пострадала, откарана е била в разградската..

публикувано на 14.01.18 в 11:22