Сурвакарчета преди Банго Васил

За здраве и благополучие деца сурвакаха заместник областните управители на Разград Нурие Црънгалова и Евгени Драганов. Малките сурвакари гостуваха в Областната администрация в навечерието на ромската Нова година, наричана още Банго Васил, която се отбелязва на 14 януари. "Традициите за празника децата са научили в Женската независима ромска организация „Кармен“, която подпомага тях и родителите им", разказа председателят на „Кармен“ Цветанка Димитрова. От организацията почерпиха с традиционната баница с късмети, която се прави за Банго Васил в ромската общност. Най-малката сурвакарка Румянка е на година и 7 месеца.


ВИЖТЕ ОЩЕ

637 нарушения на пътя в Разградско

637 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в Разградска област през миналата седмица. Екипите на „Пътна полиция“ са засекли петима пияни водачи. 9 моторни превозни средства са спрени от движение. В седем от случаите регистрацията е прекратена поради неправоспособност на водача, в един от случаите заради шофиране след употреба на..

публикувано на 18.09.18 в 11:07

И Разград подкрепи майките

400 разградчани се подписаха в подкрепа на исканията на майките на деца с увреждания. От днес родители от града се присъединиха към инициативата „Системата ни убива“. „Всеки ден след 14 ч. в парка пред часовниковата кула ще има представител на родителите на деца с увреждания“, каза организаторът за Разград Севгюл Осман. Подписката за приемане..

публикувано на 17.09.18 в 17:02

Училище без директор

Основното училище „Паисий Хилендарски“ в село Равнo пoсрещна първия учебен ден без директoр. „На 22 май Общинският съвет прие решение учебното заведение да се преобразува в начално. Започва процедура по изпълнението му, нo никой не се свърза с кoлектива, за да обясни каква е тя и колко ще продължи“, каза за Радиo Шумен досегашният директoр Милена..

публикувано на 17.09.18 в 16:20

Щедро дарение след репортаж на Радио Шумен

Раници, учебни пособия, спортни екипи и якета получиха днес ученици от общините Разград, Исперих и Лозница. Дарението е осигурено от Държавната агенция за координация и сътрудничество към президента на Турция и беше връчено от посланика на южната ни съседка Хасан Улусой. Училищата в трите общини ще получат и таблети, които ще се ползват от деца с..

публикувано на 17.09.18 в 13:50

Първа копка на физкултурен салон

„ЕПърва копка на физкултурния салон в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици "Екзарх Йосиф“ в Разград беше направена днес. Дейностите са финансирани по проект по оперативната програма „Региони в растеж“. Предвижда се физкултурният салон да е на два етажа с комбинирани игрища за баскетбол и волейбол, бадминтон и футбол. Съоръженията ще..

публикувано на 17.09.18 в 13:07

Пиян и дрогиран водач удари кола

Шофьор, употребил алкохол и наркотици, предизвика пътно-транспортно произшествие в Разград. Около 8.00 ч. на 16 септември 23-годишен мъж изгубил контрол над управляваното от него БМВ 535, навлязъл в лентата за насрещно движение по улица „Бузлуджа“ и ударил „Опел Зафира“, шофиран от 33-годишен мъж от Гецово. Виновният водач е тестван с дрегер, който..

публикувано на 17.09.18 в 12:28

На добър час, деца!

Кметът на Община Разград Валентин Василев откри учебната година в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и ОУ „Н. Й. Вапцаров“. Гости на първия учебен ден бяха още народният представител Десислава Атанасова, областният управител Гюнай Хюсмен, генералният консул на Република Турция Нурай Иньонтепе, началникът на РУО – Разград Ангел Петков, експерти и родители...

публикувано на 17.09.18 в 12:11