Сурвакарчета преди Банго Васил

За здраве и благополучие деца сурвакаха заместник областните управители на Разград Нурие Црънгалова и Евгени Драганов. Малките сурвакари гостуваха в Областната администрация в навечерието на ромската Нова година, наричана още Банго Васил, която се отбелязва на 14 януари. "Традициите за празника децата са научили в Женската независима ромска организация „Кармен“, която подпомага тях и родителите им", разказа председателят на „Кармен“ Цветанка Димитрова. От организацията почерпиха с традиционната баница с късмети, която се прави за Банго Васил в ромската общност. Най-малката сурвакарка Румянка е на година и 7 месеца.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Споразумение спаси Кубрат от криза

"Мъдро решение" - така областният управител на Разград Гюнай Хюсмен определи единодушното решение на кубратските общински съветници за признаване на натрупаните неплатени задължения на ВиК "Меден кладенец" ЕНЕРГО-ПРО. Освен това той каза, че е време и прокуратурата да се самосезира и да се заеме със случая. На извънредното заседание на общинския..

публикувано на 12.12.18 в 14:53

59-годишен обгазен при пожар

59-годишен разградчанин е с обгазяване първа степен, след като в дома му пламнал пожар снощи, съобщиха от полицията. Апартаментът е в ж.к. „Орел“. Огънят унищожил климатик и част от покъщнината. При извършения оглед е установено, че мъжът се е прикачил неправомерно към електропреносната мрежа и в ел инсталацията на климатика станало късо..

публикувано на 12.12.18 в 11:26

Кубрат спасен от безводие

„Няма опасност Кубрат да остане без вода. Постигнато е споразумение с ЕНЕРГО-ПРО за разсрочено плащане на 3-те милиона лева, които ВиК „Меден кладенец“ дължи на електроразпределителната компания.“ Това обяви тази сутрин председателят на Общинския съвет в Кубрат Хюсеин Юмеров пред стотината жители, събрали се пред сградата на местната администрация...

публикувано на 12.12.18 в 09:15

Кубрат пред бедствено положение

Община Кубрат ще обяви бедствено положение, ако утре бъде спрян токът и на водоснабдителните съоръжения на ВиК „Меден кладенец“. Ще бъде свикан кризисен щаб и ще уведомим министъра на вътрешните работи, каза за Радио Шумен кметът на общината Алкин Неби. "Това ще спре всички детски градини, училища, социален патронаж, който изхранва 100 души. Болницата..

обновено на 11.12.18 в 14:45

От сряда Кубрат без вода?

"ЕНЕРГО-ПРО преустанови електрозахранването на административната сграда на ВиК „Меден кладенец“ в Кубрат заради неплатен дълг от над 3 милиона лева. С решение на Общинския съвет на 7 декември не бе разгледано предложението на ЕНЕРГО-ПРО, а взетото решение не спомага за постигане на споразумение. До момента споразумение не е подписано и дългът не е..

публикувано на 10.12.18 в 16:19

Дрогиран шофьор - клиент на прокуратурата

Окръжната прокуратура в Разград задържа за срок до 72 часа 20-годишен за държане с цел разпространение на амфетамини и шофиране след употреба на наркотични вещества. На 7 декември тази година обвиняемият държал с цел разпространение 88,70 грама амфетамини на стойност 2660 лева. На същата дата мъжът управлявал автомобил след употреба на амфетамини и..

публикувано на 10.12.18 в 12:02

Коледна елха грейва в Разград

Със светлинно шоу и подаръци за всяко дете ще грейнат светлините на градската елха в Разград. От 18.00 ч. пред Общински културен център сребристият смърч с богата корона и височина 10 м ще засияе със светлината на 10 000 лампички. Дуо „БарбарониТе“ от София ще представят атрактивно огнено шоу. Дядо Коледа ще получи лично писмата на децата от..

публикувано на 10.12.18 в 08:39