В Каспичан обсъждат бюджет 2018

Снимка: Радио Шумен
Публичното обсъждане на бюджета на Община Каспичан за 2018 г. ще бъде днес. От местната администрация призовават жителите да се включат в дискусията, която започва в 17.30 часа в заседателната зала на Общината. За всички становища и предложения от публичното обсъждане ще бъде съставен протокол, който ще бъде неразделна част от проекта на общинския бюджет при внасянето му за разглеждане от Общинския съвет в Каспичан.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Свиват разходите в шуменската болница

Ще се наложат допълнителни структурни промени за свиване на разходите на МБАЛ – Шумен, но ще се търсят възможности да се избегне закриването на дейности. Това заяви управителят на лечебното заведение д-р Атанас Атанасов по време на извънредното заседание на икономическата комисия към Общинския съвет. Заседанието беше свикано, за да се обсъди..

публикувано на 17.01.18 в 17:10

Съдът отмени кметска заповед за незаконни кабели

Административният съд в Шумен отмени заповедта за премахване на въздушните кабелни мрежи, издадена от кмета на община Шумен Любомир Христов. В съда е подадена жалба от кабелен оператор, с когото Общината има споразумение. Според оператора, Общината не е изпълнила процедурата по споразумението от май 2016 г. Тогава фирмата се ангажирала в срок до 31..

публикувано на 17.01.18 в 15:57

И осмокласниците вече със стипендии

До края на първия учебен срок ще бъдат изплатени стипендиите на учениците в 9 клас, които завършиха основното си образование по стария закон. "От тази учебна година вече всички осмокласници получават стипендии", заяви Георги Георгиев - директор на Профилираната езикова гимназия "Никола Вапцаров" в Шумен. Те са за отличен успех, социални, за ученици с..

публикувано на 17.01.18 в 14:30

Автомобил горя в движение

Горящ автомобил гасиха пожарникарите в Шумен вчера. В 15:08 ч. е подаден сигнал за пожар в лек автомобил, възникнал по време на движение на ул. “Шуменска комуна“. На място огнеборците заварили да гори автомобил "Ситроен". Пламъците са следствие на техническа неизправност и са погасени с помощта на 500 л. вода и 60 л. пяна. Двигателят е унищожен. Спасено..

публикувано на 17.01.18 в 13:46

Водният режим в Салманово продължава

Продължава водният режим в шуменското село Салманово. От края на ноември 2017 г. водата там спира всяка вечер и водоподаването се възстановява сутринта. "Загубите на вода в селския водоем са големи и това е едно от решенията, което сме намерили, за да снабдяваме и високите части на селото", обясни директорът на ВиК в Шумен инж. Красимир Марков. "През..

публикувано на 17.01.18 в 12:42

Задържаха младежи с дрога

Досъдебно производство за притежание на наркотични вещества е започнато срещу двама 18-годишни шуменци. По време на проверка около 22:40 ч. вчера на ул.“Васил Друмев“ в Шумен у момчетата са намерени плик с около един грам суха листа тревна маса и две угарки от саморъчно направени цигари. Предстои лабораторен анализ на веществото. Двамата младежи са..

публикувано на 17.01.18 в 11:28

Изложба на колела в шуменско училище

Пътуваща изложба „Пътят и аз“ гостува в Средно училище „Сава Доброплодни“ в Шумен. Учебното заведение е едно от 20-те в страната, избрано да покаже творбите от миналогодишното издание на конкурс за детска рисунка на тема "Безопасно движение по пътищата". Образователната кампания се организира от автомобилна компания в партньoрство с Министерството на..

публикувано на 17.01.18 в 11:15