В Каспичан обсъждат бюджет 2018

Снимка: Радио Шумен
Публичното обсъждане на бюджета на Община Каспичан за 2018 г. ще бъде днес. От местната администрация призовават жителите да се включат в дискусията, която започва в 17.30 часа в заседателната зала на Общината. За всички становища и предложения от публичното обсъждане ще бъде съставен протокол, който ще бъде неразделна част от проекта на общинския бюджет при внасянето му за разглеждане от Общинския съвет в Каспичан.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят галерията в Нови пазар заради ремонт

Започна ремонт на Художествената галерия „Петър П е рсенгиев“ в Нови пазар. Идеята е да се обновят цялата сграда и хранилището, помощните помещения и музейната сбирка, която е на приземния етаж, каза за Радио Шумен заместник-кметът Христина Йорданова. „Първоначално ще започнем с ремонт на изложбените зали - ще подменим дограмата и подовата настилка,..

публикувано на 18.03.18 в 10:15

Времето се разваля

Между 3 и 13 градуса са температурите в Североизточна България тази сутрин. 3 градуса са измерени в Силистра, 6 в Русе, 8 в Разград. В Шумен са отчетени 13 градуса, атмосферното налягане е 972 хектопаскала, а влажността на въздуха е 72%. През деня ще е облачно, около пладне в северозападните райони ще започнат валежи от дъжд, на места са възможни и..

публикувано на 18.03.18 в 09:19

В ход е подготовката за похода "Оттука започва България"

Стартира подготовката на националния туристически поход "Оттука започва България", чийто домакин е туристическото дружество "Мадарски конник" в Шумен. Тази година той ще се състои на 14 и 15 април. Походът се посвещава на 1337 години от създаването на българската държава и 116 години от началото на шуменското туристическо движение. В рамките на два..

публикувано на 18.03.18 в 08:23

Гюнай Тефиков е общинският лидер на ДПС в Шумен

Гюнай Тефиков е новият председател на общинската структура на ДПС в Шумен. Той бе избран с пълно мнозинство от делегатите на отчетно-изборната общинска конференция на Движението днес. Новоизбраният Общински съвет включва общо 27 членове, които са представители от всички местни структури на ДПС. Днешната конференция бе предшествана от отчетно-изборни..

публикувано на 17.03.18 в 16:00

"Една мечта" в Радио Шумен

Изложбата „Една мечта“ представи днес Радио Шумен. Автор на   арт-изделията е Павлина Георгиева , която изработва  сувенири чрез техниката декупаж. Събитието е по идея на екипа на вечерното предаване „Денят на совите“ и е по повод 22-рия рожден ден на ток-шоуто. Павлина Георгиева живее на село с минимални доходи и се грижи за болен родител. Споделя,..

публикувано на 17.03.18 в 09:17

Евродепутат на среща с ученици във Венец

Евродепутатът Асим Адемов посети днес Средното училище „Никола Вапцаров“ във Венец. Той представи пред учениците дейността на Европейския парламент, разказа за работата на евродепутатите и за предимствата, които има страната ни като член на ЕС. Адемов призова младите хора да отстояват гражданската си позиция и да се развиват като достойни, знаещи и..

публикувано на 16.03.18 в 17:17

Зъболекарите не достигат

125 са специалистите по дентална медицина в Шуменска област, а зъболекарските практики са 178. Това каза за Радио Шумен д-р Елка Баева - председател на Районната колегия към Българския зъболекарски съюз по повод данните за недостиг на зъболекари. Незаетите практики са 53. Повечето от зъболекарите освен в Шумен, работят и в кабинети в селата от..

публикувано на 16.03.18 в 16:49