Избраха мото на антиспин кампания

„Пази се днес, за да се усмихваш утре“. Това ще бъде мотото на информационна кампания за превенция на ХИВ и СПИН през 2018 г., по която работят Регионалната здравна инспекция, Общинският здравен център и младежката организация на БЧК. Авторът на текста Милвана Караиванова бе избрана чрез конкурс. Тя е възпитаничка на Средно училище „Йоан Екзарх Български“  в Шумен. Журито трябваше да избира измежду 23 предложения на ученици от региона. В категорията за рисунка е отличен Александър Димитров, също от Средно училище „Йоан Екзарх Български“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

103 млн. евро чужди инвестиции в Шумен

Над 103 млн. евро са преките чуждестранни инвестиции в нефинансовия сектор в област Шумен към 31 декември 2016 г., което е с 0.2 % по-малко в сравнение с 2015 г. Това показват данните на статистиката. Най-голям е обемът на направените чуждестранни инвестиции в промишлеността и в сектора на услугите. През 2016 г. тези дейности заедно формират малко над..

публикувано на 16.01.18 в 14:36

Условни присъди и глоби за наркопласьори

По 20 000 лв. глоба и условни наказания получиха трима наркоразпространители, произвели марихуана на стойност близо 73 000 лв., след одобрени от съда споразумения с Окръжната прокуратура в Шумен. 30-годишният Виктор Станев, 25-годишният Димо Димов и 25-годишният Светлин Стойчев сключиха споразумения с Окръжната прокуратура в Шумен, като се признаха..

публикувано на 16.01.18 в 13:52

Електронно класиране за градини и първолаци

Електронна система за класиране в детските градини и училища въвежда Община Шумен. Проектите за наредби за прием в градините и в първи клас са публикувани на сайта на Общината за обществено обсъждане до 19 февруари. На 22 февруари документите ще бъдат внесени за гласуване от Общинския съвет.  "Редът и критериите за прием в детска градина и в първи..

публикувано на 16.01.18 в 13:44
Шуменски окръжен съд

Прокурори от Шумен с награди

Седем прокурори от Шуменския съдебен район са отличени с грамота и служебна благодарност за проявен висок професионализъм и компетентност при осъществяване на образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ на Висшия съдебен съвет. Това са Делян Димитров, Орлин Куздов, Яна Николова,..

публикувано на 16.01.18 в 12:07

Награждават най-красивата коледна украса

Наградите на победителите във фотоконкурса „Красива Коледа 2017“ ще бъдат връчени в общинската администрация в Шумен. Наградата на публиката спечели Детска градина „Дружба“ с 529 харесвания в социалните мрежи. Инициативата се проведе по идея на Общинския младежки съвет. За красива украса награда от журито получи шуменската Детска градина “Щурче”, както..

публикувано на 16.01.18 в 11:01

Търсят здравен медиатор в Никола Козлево

Конкурс за здравен медиатор обявява Община Никола Козлево. Изискванията към кандидатите са да имат завършено средно образование, да са от местен етнос, да познават здравните и социалните проблеми и да владеят езика на общността. Нужни са също комуникативни умения и компютърна грамотност. Необходимите документи са автобиография, мотивационно писмо,..

публикувано на 16.01.18 в 10:05

Пет златни, шест сребърни и пет бронзови медала спечелиха българските ученици в Казахстан

Със сребърен и бронзов медал се завърна от Казахстан отборът на шуменската Школа А&Б. Сребърният медал на XIV Жаутиковска олимпиада по математика, физика и информатика спечели Иван Ганев, а бронзовият - Петър Ангелов. И двамата са ученици в ПМГ "Нанчо Попович". Отборът на школата участва в престижната олимпиада по покана на организаторите...

публикувано на 16.01.18 в 07:54