Избраха мото на антиспин кампания

„Пази се днес, за да се усмихваш утре“. Това ще бъде мотото на информационна кампания за превенция на ХИВ и СПИН през 2018 г., по която работят Регионалната здравна инспекция, Общинският здравен център и младежката организация на БЧК. Авторът на текста Милвана Караиванова бе избрана чрез конкурс. Тя е възпитаничка на Средно училище „Йоан Екзарх Български“  в Шумен. Журито трябваше да избира измежду 23 предложения на ученици от региона. В категорията за рисунка е отличен Александър Димитров, също от Средно училище „Йоан Екзарх Български“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дискутират диагностиката на туберкулоза

Актуални методи в диагностиката на туберкулоза ще бъдат представени от 14 ч. днес в Регионалната здравна инспекция в Шумен. Работната среща е за медицински специалисти, а поводът е Световният ден за борба с туберкулозата – 24 март. През следващите дни беседи ще бъдат изнесени пред възрастните от Дома за стари хора „Д-р Стефан Смядовски“, сред хората..

публикувано на 22.03.18 в 08:53

До 10-15 см нова снежна покривка днес

Между минус 3 и минус 1 градус са температурите в Североизточна България тази сутрин. През деня над региона ще е облачно, снеговалежът ще се усили, очаква се нова снежна покривка между 10 и 15 см. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Ще има условия за преспи и навявания, поради тази причина в цяла Северна България е в сила оранжев код за опасност...

публикувано на 22.03.18 в 06:49

Засега няма затворени пътища заради снега

Спокойна е обстановката по републиканските пътища в Североизточна България тази сутрин, съобщиха дежурните в Областните пътни управления. Вали слаб сняг, новата снежна покривка е около 2-3 см. В Шуменско три машини обработват настилката по автомагистрала „Хемус“, а в Разградско са пуснати 7 коли в района на община Исперих. 23 машини почистват и..

публикувано на 22.03.18 в 06:37

Победители в конкурса „Водата е живот“

Виктор Йорданов и Едже Басриева от СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен спечелиха първите места в конкурса „Водата е живот“. Надпреварата беше организирана по повод 22 март - Деня на водата, от шуменския клон на „Напоителни системи“ под егидата на областната управа. В конкурса се включиха 268 рисунки на ученици от Шуменска област, които бяха разделени на две..

публикувано на 21.03.18 в 17:12

На училище - само с бележка от стоматолог

Шуменска област е първа в негативната класация по извадени постоянни детски зъби. За миналата година броят им е 128, съобщи председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Елка Баева. За сравнение, в област Благоевград не се отчитат извадени постоянни детски зъби в кабинетите на денталните специалисти, а по един случай има в областите Разград, Русе..

публикувано на 21.03.18 в 16:26

Реформират ДП "Кабиюк" в Шумен

„Кабиюк“ – Шумен вече ще се ръководи само от Управителен съвет. Правителството реши да преструктурира системата на управление на държавното предприятие от двустепенна на едностепенна. Премахва се Контролният съвет, като мотивите са, че правомощията му са от общ характер и се осъществяват от други институции и звена, сред които Сметната палата,..

публикувано на 21.03.18 в 14:16

Удариха пешеходка на заден ход

19-годишна жена е пострадала при пътен инцидент в село Живково. Произшествието е възникнало около 12:15 ч. вчера. Водач на автобус   с шуменска регистрация е ударил пешеходка при движение на заден ход. Пострадалата от същото село е откарана за преглед в МБАЛ - Шумен, където било установено тъканно разкъсване на десен глезен на петата. Водачът на..

публикувано на 21.03.18 в 12:35