Заедно срещу войната по пътищата

Да се отнемат по 10 точки от контролния талон на шофьорите при неправилно изпреварване и шофиране в насрещното движение. Промените са публикувани за обществено обсъждане. И още. Според готвените промени, младите шофьори ще получават максималния брой точки две години, след като са взели шофьорската си книжка. Иначе броят на отнетите контролни точки ще се възстановява с 1/3, ако шофьорът премине допълнително обучение и се поправи. Ще спомогнат ли тези мерки, за да се ограничи войната по пътищата на страната, която за жалост не спира и какво трябва да се направи за ограничаването на пътните инциденти. Отговорите на тези и други въпроси потърси Георги Софронов в интервю с рали шампиона Крум Дончев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Дибич отговаря

Кметът на шуменското село Дибич Христо Йорданов отговори в ефира на Радио Шумен на въпросите, които му зададоха жители на населеното място в изпратеното до радиото открито писмо. Чуйте позицията му в интервю на Георги Софронов и Людмила Борисова.

публикувано на 15.06.18 в 15:27
Шекер Байрам

Шекер Байрам в село Загориче

Днес мюсюлманите сложиха край на едномесечните пости и започнаха тридневното честване на Рамазан Байрама, по-известен като Шекер Байрам. Рано сутринта мъжете се събраха в джамиите и с намаз посрещнаха празника. Жените още от вчера приготвят трапезите и очакват своите гости и роднини. Сред тях беше и екип на Радио Шумен, който отиде в..

публикувано на 15.06.18 в 13:52

Дибич заприлича на джунгла

Млада жена от село Дибич, община Шумен, изказа своето възмущение и недоволство от работата на кмета на населеното място Христо Йорданов. Жената е възмутена от кметското бездействие по наболелите проблеми на селото. Колегата Георги Софронов разказва още.

публикувано на 15.06.18 в 12:44

Военен лагер учи младежи на родолюбие

5-дневен младежки лагер за военно и патриотично възпитание организират от Военното окръжие в Шумен от 23 до 27 юли. Той ще е в бившия курорт „Върбица“. Подобен лагер се организира за първи път в страната и е предназначен за ученици, навършили 18 години. Още по темата от Миглена Стоянова.

публикувано на 14.06.18 в 13:36

Празни автобуси за час и половина

Предупредителни протестни действия в цялата страна срещу проектозакона за Българска автомобилна камара организират днес браншовите организации в сектора. В знак на протест голяма част от автобусните фирми ще спрат работата си за час и половина. Още по темата от интервюто на Георги Софронов с Магдалена Милтенова от Браншовия съюз за стопанска..

публикувано на 14.06.18 в 11:03

"Алкомет" АД дари нова апаратура на КОЦ-Шумен

Съвременен   апарат за диагностика за близо 63 000 лева дари фирма „Алкомет” АД на Комплексния онкологичен център в Шумен днес. Дарението е  видеоендоскопска система /видеогастроскоп/, както и видеоендоскопска платформа за мини инвазивна ендоскопска хирургия. Апаратурата е предназначена  за отделението по онкологична гастроентерология. Подробностите..

публикувано на 13.06.18 в 15:19

Кучето с регистрация по постоянен адрес

По сигнал на наши слушатели проверихме странния казус с регистрацията на кучетата в общините. Оказа се, че основно изискване е регистрацията на домашния любимец да става по постоянния адрес на собственика му.  Какви неудобства създава това, ще ви глобят ли общинските инспектори и законни ли са тези разпореди – чуйте в репортажа на Ирина Павлова...

публикувано на 13.06.18 в 14:41