Облачен 13 януари

През нощта времето беше облачно, на места преваля слаб сняг. В 5ч. тази сутрин температурите в Североизточна България бяха около 0 градуса. Плюс 1 градус беше в Шумен, Русе и Търговище, 0 градуса – в Силистра, минус 1 – в Разград.

Днес ще остане облачно, на места ще превали слаб сняг, а по Черноморието – слаб дъжд, който по-късно на места, ще премине в сняг. Ще духа слаб, до умерен вятър от североизток, който по крайбрежието ще бъде умерен до силен. Максималните температури днес ще са между 0 и 5 градуса, за района на Шумен – около 2-3.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Горските ще помагат при паднали дървета на пътя

Държавните горски предприятия в страната имат готовност да реагират и съдействат на общините за почистване на пътища от паднали дървета при усложнена зимна обстановка. Това обяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев. На шестте държавни горски предприятия и техните териториални поделения вече са дадени нужните указания,..

публикувано на 19.01.18 в 09:09
Така изглежда

Търсят справедливост за всяко дете

Продължава работата на УНИЦЕФ за осигуряване достъп на децата до правосъдие. „В следващия 5-годишен период това ще бъде приоритет за организацията“, каза за Радио Шумен Кремена Чобанова, експерт в УНИЦЕФ. Освен работа със самите деца и младежи, организацията развива дейност на няколко нива - за промени в законодателството и за обучение на..

публикувано на 18.01.18 в 11:32
зима, пътища, сняг

Движението по пътя Варна – Добрич е ограничено

Временно е ограничено движението по пътя Варна - Добрич поради снеговалеж, силен вятър и изтегляне на аварирали тежкотоварни автомобили. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Радио Шумен припомня, че са затворени проходите Шипка и Троян-Кърнаре за всички автомобили заради обилен снеговалеж с вятър и нулева видимост. Заради снега рано..

публикувано на 18.01.18 в 09:44

Сняг до обяд със силен вятър

Температурите тази сутрин бяха от -1 до 2 градуса. Падналото количество дъжд през нощта е между 1 и 4 л/кв.м. На места се образува тънка снежна покривка. В Дунавската равнина духа силен до бурен вятър от запад-северозапад, с пориви между 17 и 20 м/сек. До обяд ще има превалявания от сняг, но около обяд валежите навсякъде ще спрат и облачността ще започне..

публикувано на 18.01.18 в 08:13

Без ток на 18 януари

От 09:00 ч. до 16:30 ч., поради неотложни ремонтни дейности ще бъде прекъснато електрозахранването в Глоджево, по улиците "А. Константинов", "А. Стамболийски", "А. Гецов", "А. Иванов", "Генерал Заимов", "Г. Кирков", "Ильо войвода", "Й. Чобанов", "Искър", "Лудогорие", "М. Палаузов", "Н. Вапцаров" и "Царевец". От 08:00 ч. до 17:00 ч. са възможни..

публикувано на 18.01.18 в 06:48

Пътищата в Североизточна България са мокри, има хлъзгави участъци

Пътните настилки в Североизточна България са мокри, на места вали сняг, има хлъзгави участъци. Няма мъгла в Шуменска област, съобщават дежурните от Областното пътно управление. Температурите са от – 1 до 4 градуса. Ришкият проход е отворен, няма затворени пътища и пътни инциденти. Сняг вали в районите на Антоново, Омуртаг и Попово, пътищата са..

публикувано на 18.01.18 в 06:08

Горски съставиха 30 акта на нарушители

30 акта и 9 констативни протокола съставиха през изминалата седмица горските стражари към Североизточното държавно предприятие. Един от актовете е свързан с нарушение при лов, а останалите са по Закона за горите. Задържани са общо 18,7 куб. м дърва за огрев, автомобил, две каруци, моторен трион и друг инструмент за дърводобив. В периода от 8 до 15..

публикувано на 17.01.18 в 16:18