Мокри пътища в Североизточна България

Пътищата в Североизточна България са предимно мокри. Котленският проход (второкласният път Котел - Омуртаг) остава затворен за превозни средства над 12 тона. Обходните маршрути за шофьорите на тези камиони са през прохода на Републиката и през Ришкия проход, който е отворен, но там вали сняг и дъжд, предупреждават от областното пътно управление в Шумен. В Разградска област пътищата са мокри, една машина лугира пътните настилки в Кубрат. В Силистренска област пътищата са сухи, но по-усойните места (при Сребърна и в Тутракан) са влажни и там пътищата са опесъчени, информират дежурните от пътните управления.

На добър път!


ВИЖТЕ ОЩЕ
Автомагистрала

Градят още 137 км на АМ „Хемус“

„В рамките на следващите месеци ще бъдат обявени обществени поръчки за строителството на още 137 км от АМ „Хемус“. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По думите му, през август започва реалното строителство на 16,2 км от Белокопитово към Буховци. Договорът е за инженеринг, прави се допроектиране, като..

публикувано на 19.07.18 в 16:54

Няма сделка за ЧЕЗ

Комисията за защита на конкуренцията забрани придобиването на контрол от страна на "Инерком България“ ЕАД върху дружествата на ЧЕЗ в България. В процеса на проучване Комисията е установила, че сделката би довела до установяване или засилване на господстващото положение на обединената група, а това би възпрепятствало ефективната конкуренция на..

публикувано на 19.07.18 в 14:38

Без ток на 19 юли

Заради профилактика на електросъоръженията от 09:00 до 17:00 часа ще бъде прекъснат токът в района на Върбица и шуменските села Лиси връх и Станянци. От 13:00 до 17:00 часа спирания ще има в района на Томаш махала в село Браничево, а от 08:30 до 12:00 ч., в част от село Пет могили. В разградските села Желязковец, Самуил, Хума и Богомилци..

публикувано на 19.07.18 в 08:42

Оставки в аграрното министерство

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е освободен Цветан Димитров. Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди. Министър-председателят Борисов разпореди на министър..

публикувано на 18.07.18 в 16:47
Протест пред МС

Животновъди пред Министерския съвет

Продължава протеста на овцевъди и козевъдите пред Министерския съвет, които са недоволни от недостатъчното държавно финансиране и ниските компенсации за умъртвяването на животни заради чумата в Югоизточна България. Около 1500 души са недоволните. Фермерите запалиха кожи на животни и изляха мляко пред сградата. Фермери внесоха декларация в..

публикувано на 18.07.18 в 14:14

Строги мерки срещу африканската чума

Представители на 8 институции в Силистренска област участваха в работна среща във връзка с опасността от болестта африканска чума по свинете. От няколко дни на влизане в страната на граничните пунктове в Силистра и Кайнарджа превозните средства преминават през дезинфекциозни ями. Личният багаж на пътниците се проверява за хранителни продукти,..

публикувано на 18.07.18 в 08:57
Национален протест на животновъдите

Животновъдите излизат на улицата

Работещите в шуменския екарисаж се включват в Националния протест на овцевъдите и козевъдите днес. Той започва от 12 ч. пред Министерския съвет. Недоволството е продиктувано от недостатъчното финансиране на животновъдството и ниските компенсации за умъртвяването на животните заради чумата. В декларация до медиите директорът на екарисажа..

публикувано на 18.07.18 в 08:50