Вече са ясни победителите в ,,Красива Коледа 2017"

   Шуменската детска градина „Дружба“ спечели наградата на публиката във фотоконкурса „Красива Коледа 2017“, с 529 харесвания в социалните мрежи. Инициативата се проведе по идея на Общинския младежки съвет в Шумен. В конкурса можеха да участват коледно-новогодишни украси, направени от колективи, както и индивидуални участници. Останалите награди бяха присъдени от комисия, която включваше журналисти, членове на младежкия съвет и представители на общинската администрация. За красива украса награда от журито получи шуменската детска градина “Щурче”, както и  Центърът за социални услуги. Награди получава и празничната витрина на магазин за цветя в града, както и проектантска фирма. Индивидуалните награди за коледно украсен дом отиват при Анна Георгиева и Теодора Христова също от Шумен. Наградите са парични , а  церемонията за връчването им ще бъде във вторник – 16 януари от 10 часа в една от залите на общинската администрация в града.ВИЖТЕ ОЩЕ

Тутракан и Добрич - градове на бойната слава

Със свое единодушно решение парламентът обяви Тутракан и Добрич за „Град на българската бойна слава“. Под предложението стоят подписите на народни представители от парламентарните групи на ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Добричката и Тутраканската епопея от септември 1916 г. са едни от най-светлите примери за героизма и саможертвата на българския..

публикувано на 21.09.18 в 11:46

Камбанен звън в Световния ден на мира

С камбанен звън точно в 19 ч. в Разград ще бъде отбелязан Световният ден на мира. Общоевропейската инициатива е част от Европейските дни на наследството, които в Разград се отбелязват с различни събития още от началото на септември. Днес от 12:30 часа   на сцената пред паметника на Майстор Манол ще се представи етнопроектът “Белонога”. Участват..

публикувано на 21.09.18 в 09:46

Мъгли сутринта

В сутрешните часове на много места ще се образуват мъгли, които до обяд ще се разсеят. Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°, за София - 26°.

публикувано на 21.09.18 в 07:04

Без ток на 21 септември

Без ток заради профилактика на съоръженията от 09:00 ч. до 16:00 ч., ще бъдат с. Ряхово и с. Стамболово Изключвания ще има само за отделни клиенти с продължителност около 3 часа. Ремонти ще се правят от 08:00 ч. до 16:00 ч. в от с. Презвитер Козма, общ. Омуртаг. От 09:00 ч. до 12:00 ч. без ток ще е промишлената зона на Попово, а от 09:00 ч. до 17:00..

публикувано на 21.09.18 в 06:39

Над 7 000 лева бяха събрани за Християн от Търговище

7 700 лв. бяха събрани в рамките на благотворителната кампания "Вместо цветя за първия учебен ден – надежда за Християн!". Инициатори са учителите от Второ СУ "Професор Никола Маринов" в Търговище. Въпреки краткото време, хиляди ученици, родители, учители и граждани успяха да дарят за предстоящите изследвания на  Християн Христов в Турция...

публикувано на 20.09.18 в 21:21

Успех на шуменски отбор на състезанието "Млад огнеборец"

Отрядът на 9-то Основно училище "Панайот Волов" в Шумен спечели купата в комплексното класиране на републиканските състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец в Албена. През двата състезателни дни учениците показаха завиден спортен дух и много добри технически умения. Надпреварата беше между достойни противници, които демонстрираха..

публикувано на 20.09.18 в 19:57

Част от Кубрат - без вода в петък

Поради отстраняване на авария по водопреносната мрежа в Кубрат  на 21 септември от 8:00 до 16:00 ч. ще бъде преустановено водоснабдяването в района на улиците: „Цар Освободител“, „Родопи“, „Драва“, „Козлодуй“, „Паисий Хилендарски“, „Стефан Караджа“, „Иван Вазов“, „Кирил и Методий“, „Владая“, „Петко Войвода“, „Васил Априлов“, „Струма”,..

публикувано на 20.09.18 в 19:42