Вече са ясни победителите в ,,Красива Коледа 2017"

   Шуменската детска градина „Дружба“ спечели наградата на публиката във фотоконкурса „Красива Коледа 2017“, с 529 харесвания в социалните мрежи. Инициативата се проведе по идея на Общинския младежки съвет в Шумен. В конкурса можеха да участват коледно-новогодишни украси, направени от колективи, както и индивидуални участници. Останалите награди бяха присъдени от комисия, която включваше журналисти, членове на младежкия съвет и представители на общинската администрация. За красива украса награда от журито получи шуменската детска градина “Щурче”, както и  Центърът за социални услуги. Награди получава и празничната витрина на магазин за цветя в града, както и проектантска фирма. Индивидуалните награди за коледно украсен дом отиват при Анна Георгиева и Теодора Христова също от Шумен. Наградите са парични , а  церемонията за връчването им ще бъде във вторник – 16 януари от 10 часа в една от залите на общинската администрация в града.ВИЖТЕ ОЩЕ

КАТ с акция за алкохол и наркотици

От днес е в ход специализирана полицейска операция за контрол на водачите на моторни превозни средства за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества. Тя се провежда от Пътна полиция и е по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL. Проверките ще продължат до 16 декември, съобщиха от МВР. Целта на операцията е да..

публикувано на 10.12.18 в 15:31

Wi-Fi на ларгото

20 общини от Североизточна България ще получат финансиране на безплатен безжичен интернет на обществени места. Това стана ясно, след като списъкът на одобрените 113 общини от страната беше публикуван на сайта на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Те получават шанс да получат ваучер, който ще покрие разходите за..

публикувано на 10.12.18 в 15:04

Протест на пчеларите

Пчелари от цялата страна се събраха на национален протест пред Министерството на земеделието, храните и горите. Производителите настояват за адекватна подкрепа. „Решението на държавата да ни подпомогне с 3.5 милиона лева по схемата "Де минимис" е крайно недостатъчно", каза за Радио Шумен председателят на структурата на търговищките пчелари Елена..

публикувано на 10.12.18 в 14:46

Срив в системата на МВР

Технически проблем блокира работата на системата на МВР както онлайн, така и на гише. От пресслужбата на вътрешното министерство поясняват, че е възникнал технически проблем при инсталиране на нова версия на системата. Днес няма достъп до Автоматизираната информационна система „Управление на наложени глоби по наказателни постановления и извършване..

публикувано на 10.12.18 в 11:36

Адаптация за живото дръвче

Гражданите трябва да следят за наличието на контролни пластини на закупените елхи, съветват от Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. Всяка пластина е с индивидуален сериен номер и е закрепена под второто разклонение на клоните от върха на дръвчето. Пластмасовите..

публикувано на 10.12.18 в 10:52

Мъглив и дъждовен понеделник

Мъгливо е в Североизточна България тази сутрин, минималните температури са между -2 и +3 градуса. През деня облачността ще е променлива, по-значителна следобед, когато ще започнат превалявания от дъжд, а по-късно вечерта и през нощта – от сняг. Ще духа слаб вятър от северозапад, който следобед ще се усили. Преобладаващи максимални температури от..

публикувано на 10.12.18 в 07:38

Без ток на 10 декември

От 09:00 ч. до 16:00 ч., поради неотложни ремонти без електрозахранване ще бъде Мартен. Изключвания ще има само за отделни клиенти с продължителност около 3 часа. Ток няма да има от 13:00 ч. до 15:00 ч в Омуртаг - по ул. "Църковна" и ул. "Екзарх Йосиф". От 09:00 ч. до 17:00 ч., ремонти ще има и в Шумен в районите на ул. "Република", ул. "Шуменска..

публикувано на 10.12.18 в 06:20