БМЧК ще има медиен екип

Над 10 000 са доброволците и членовете на Българския младежки червен кръст (БМЧК) в страната. Това каза Деница Баръмова от Националния съвет на БЧК, която бе в Силистра за отчетното събрание на младежката червенокръстка организация. Според Баръмова, броят на членовете и доброволците на организацията през последните години намалява в европейски мащаб. Търсят се възможности за преодоляване на тази тенденция, като се привличат и онлайн доброволци. Въпреки това, Българският младежки червен кръст остава една от най-добре структурираните организации в Европа, смята Деница Баръмова.

През тази година започва работа за създаване на медиен екип на Българския младежки черен кръст, подготвя се и състезание на младежките аварийни екипи. Деница Баръмова даде добра оценка на младежката червенокръстка организация в Силистренска област. Като иновативен тя посочи проекта „Добра воля за добра кауза”, по линия на който в книга „Аптеката на баба” са събрани стари рецепти за лечение на различни болести. Към книгата има и хербарий с билки. По линия на Българския младежки червен кръст обучение за първа долекарска помощ са преминали над 360 ученици. Клубовете в Силистра, Дулово и Тутракан са работили в помощ на деца и младежи в риск. Събират се средства в рамките на различни фондонабирателни кампании, в които младежите са били подпомогнати и от Доростолската митрополия. Открита е трапезария „Топъл обяд”. Организацията работи за превенция на зависимостите. Не са забравени децата от специализираните институции. Добро е сътрудничеството и с други младежки организации.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Сребърна

Езерото в "Сребърна" замръзна

Езерото в резервата „Сребърна” е с около 3-сантиметрова ледена покривка, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе. На места има малки незамръзнали участъци. Експертите на инспекцията предупреждават посетителите на резервата да не ходят по леда или да ловят риба, за да бъдат избегнати инциденти. Обстановката в резервата е..

публикувано на 16.01.18 в 14:29

Шофьор с 2.6 промила по обед

С 2.67 промила алкохолно съдържание шофирал 52-годишен мъж в Силистра. Това съобщиха от полицията. Вчера около 13.20 ч. по ул. „Добрич” в областния град той бил зад волана на лек автомобил „Форд”, когато бил спрян за проверка от пътни полицаи. Отказал е да даде кръвна проба. Задържан е а срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство...

публикувано на 16.01.18 в 11:20

Ремонтират емблематичен паметник

Общината в Силистра подготвя основен ремонт на един от символите на града - Паметника на падналите за свободата добруджанци, повече известен като паметника на Дочо Михайлов. През тази година се навършват 60 години от откриването му. Монументът е започнал да се пука, няколко плочи са паднали, а голяма част от изписаните имена на загиналите за свободата..

публикувано на 15.01.18 в 16:43

Предепидемични мерки в Силистра

Ограничителни мерки се въвеждат в Силистренско от утре заради установени предепидемични стойности на остри респираторни заболявания. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Силистра д-р Теодора Начева. Ще бъдат забранени профилактичните прегледи и имунизациите на здрави деца, както и профилактичните прегледи на бременни. Ограничават..

публикувано на 15.01.18 в 15:33

Няма затворени пътища в Силистренско

Няма затворени пътища след падналия първи сняг в Силистра и обстановката е нормална. Снежната покривка е два и три сантиметра и към момента тя не създава проблеми за движението на автомобилите. Тринайсет опесъчаващи машини работят по основните пътни артерии в региона, съобщиха от Областното пътно управление.

публикувано на 15.01.18 в 12:18

Медиците в Тутракан също на протест

Работещите в МБАЛ в Тутракан ще се включат в националния протест, който е организиран от Националното сдружение на общинските болници, съобщи управителят на тутраканското здравно заведение д-р Недка Цветкова. От 12 ч. до 13 ч. в отделенията ще има по един лекар и една медицинска сестра, а всички останали ще излязат пред болницата. Протестиращите  в..

публикувано на 15.01.18 в 09:46

Затворена улица в Силистра

В Силистра за времето от 9 ч. до 12 ч. ще бъде ограничено движението на моторни превозни средства по ул. „Генерал Скобелев”. Причината е извършването на изкопни дейности по изграждането на част от газопреносна мрежа в града.

публикувано на 15.01.18 в 08:46