Облачен остава и неделният ден

Снимка: Радио Шумен

През нощта ще бъде облачно и на места ще превалява – над северните райони сняг, над югоизточните предимно дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Минималните температури ще са от минус 6 до минус 1 градуса. През деня ще бъде предимно облачно, следобяд – с временни разкъсвания и намаления на облачността. Ще продължи слабо да превалява, главно над югоизточните райони – дъжд и сняг. Вятърът ще бъде умерен до силен, като във вътрешността ще остане от североизток, но по Черноморието ще се ориентира от север. Максимални температури ще са от минус 3 до 2 градуса. За Шумен очакваната минимална температура – минус 5 градуса, а максималната – около минус 1.

ВИЖТЕ ОЩЕ

НОИ изчислява отпуските онлайн

Нова електронна справка „Изчисляване на периоди на временна неработоспособност, бременност и раждане по болнични листове и по заявления-декларации“ е достъпна от днес на интернет страницата на Националния осигурителен институт. Тя ще подпомага пресмятането на началната и крайната дата на отпуска за временна неработоспособност и при осиновяване на..

публикувано на 12.12.18 в 12:50

БЧК раздава хранителни пакети

Раздаването на хранителни пакети в Североизточна България започва от днес. Първият пункт отваря в Търговище. Той се намира в Хранителния блок към Многопрофилната болница. В петък ще заработи и пунктът в община Ветово. През следващата седмица (от 17 до 20 декември) по график започва раздаването на пакетите и в други русенски общини – Две могили, Сливо..

публикувано на 12.12.18 в 11:12

Предварителна продажба на билети

Предварителна продажба на билети за всички бързи влакове по време на коледните и новогодишните празници въвеждат от „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД. Тя ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната от днес, 12 декември, до 2 януари 201 9 г. Пътниците ще бъдат информирани на билетните каси в случаите, когато са изчерпани седящите..

публикувано на 12.12.18 в 09:06

Следим цените онлайн

Онлайн инструмент за следене историята на цените в големите онлайн магазини стартира асоциацията „Активни потребители“. Целта е клиентите да могат да се ориентират дали обявените промоции са действителни. Единственият начин да разберем дали намалението е истинско е като знаем каква е била цената назад във времето вчера или преди седмица, заяви..

публикувано на 11.12.18 в 16:52

Варна прие председателството

„Следващият програмен период е изключително важен за всички, защото без средства българските общини не могат да се справят сами". Това каза областният управител на Варна Стоян Пасев, след като прие от шуменския си колега проф. Стефан Желев председателството на Регионалния съвет за развитие и на Регионалния координационен комитет в Североизточния..

публикувано на 11.12.18 в 15:28

Локомотив извън релсите

От 7:47 ч. е спряно движението на влаковете в участъка между гарите Реброво и Своге. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Причината е излизането от релсите с първата талига на локомотива на бързия влак от София за Варна. Във влака са пътували около 100 души, които вече са придвижени до гарата в Реброво. Националният железопътен превозвач ще..

публикувано на 11.12.18 в 11:38

Времето на 11 декември

Сутринта на много места по крайбрежието и река Дунав ще има намалена видимост. През деня над целия район ще остане облачно. Преваляванията от дъжд ще спрат почти навсякъде, но на изолирани места в Североизточния регион ще прехвърча сняг. Вятърът от северозапад постепенно ще отслабне и ще се обърне от запад. Минималните температури са между 0 и 5 градуса...

публикувано на 11.12.18 в 06:28