Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елка Сукурова : Обичам онази реч, която ще ти бръкне в душата

Елка Сукурова
"Все още сънувам моето радио". Тези думи на Елка Сукурова не са по-различни от думите на много колеги, посветили повече от 20 години на Радио Шумен. Като дългогодишен журналист – новинар, репортер и водещ, тя има специално отношение към словото. „Обичам онази реч, която ще ти бръкне в душата, ще я извади и ако можеш, ще я задържиш!“ Какво оставя следи в живота на Елка Сукурова през нейните радио  години –  разговор на Христина Димитрова за началото, за паметните мигове, за правилата на занаята.

На снимката: Елка Сукурова заедно с  Хачо Мисакян (с китарата – композитор  на песента "Оттука започва България") и Антонин Горчев -  поет и автор на стиховете. Спомен от първото изпълнение на песента, която 20 години по-късно става химн на Шумен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитричка Тодорова - вдясно

Димитричка Тодорова: Хората винаги са уважавали Радио Шумен!

Това е разказ за една червена барета и за нейната роля в събития от възродителния процес, който също е част от историята на Радио Шумен. Разказва го Димитричка Тодорова, говорител и рекламен агент, но преди това в нейните спомени ще има и други неща. Чуйте ги в интервюто на Розалина Чернева.

публикувано на 29.01.18 в 16:37

Станислав Симеонов: Животът не е магазин, за да грабиш от него. Искай достатъчното! Така е и с Радиото...

Ще ви срещнем с още един от гласовете, които разпознаваме от ефира на Радио Шумен. Станислав Симеонов - Шушу, познаваме като Юнак Слави, водещият на предаването „Шестък“, което до преди няколко години звучеше в ранния следобед на съботния ден. С него разговаря Ирина Маринова. 

публикувано на 26.01.18 в 15:59

Лиляна Тодорова: Радиото ми е взело време, но ми е дало много повече

Един от емблематичните гласове на Радиото безспорно е Лиляна Тодорова. Част от трудовия й стаж тук преминава като главен редактор на медията, но като свой най-голям принос към историята на Радио Шумен тя отчита работата   си като репортер в областта на културата. Нейните интервюта с проф.Тончо Жечев, пианистката проф.  Милена Моллова, автора на..

публикувано на 26.01.18 в 09:47

Нели Дацкова: Радиото е съдбата ми

Истинско удоволствие беше за Диана Лазарова да се разходи из радио времето с разкошен колега. Нели Дацкова е част от екипа, излъчил първата програма на Радио Шумен. Остана зад режисьорския пулт като звукозаписен и ефирен режисьор 42 години. Нели е човекът, който презаписа на магнетофонна лента първите песни за програмата ни. През нейното студио..

публикувано на 25.01.18 в 16:39
Виолета Събева - вляво

Виолета Събева: Звучеше "Тъмно червена роза". Разбрахме, че имаме радио!

Първите спомени на Виолета Събева за радиото са от преди 1 февруари 1973 г. Преди повече от 45 години. Тя е сред първите звукотехници, назначени в радиостанцията - част от първия екип, на когото се пада нелеката задача да стартира програмата. Вили Събева присъства в мига, в който сигналът на Радио Шумен прозвучава за първи път в ефира още преди..

публикувано на 23.01.18 в 09:51

Виолета Неделчева: Радио Шумен. Кабинетът на директора. Добър ден!

Нейният глас не е познат в ефира на Радио Шумен, но много години тя е била част от живота на радиостанцията, който остава скрит. Тя е Виолета Неделчева - била е технически сътрудник на трима директори, познава служебните досиета на всички, които са работили през този период, така че за нея думите "тайна" и "лична информация" имат професионално..

публикувано на 22.01.18 в 15:16

Инж. Огнян Първулов: Където и да съм, оставам свързан с Радио Шумен

Продължаваме да сглобяваме пъзела, наречен Радио Шумен. В следващите минути ще ви срещнем с инж. Огнян Първулов. Сега той е директор на Радио Видин, но пък той е нашата, шуменска, следа в радиото на Северозапада. До откриването на Радио Видин през 2009 година, Огнян Първулов беше главният инженер на Радио Шумен. Изключително отговорна длъжност, защото..

публикувано на 22.01.18 в 13:50