Обраха набързо кола пред магазин

Снимка: Радио Шумен
Мобилен телефон и сумата от 4314 лв. са откраднати от заключен автомобил в Търговище. В колата е проникнато с подбран или подправен ключ, докато автомобилът бил паркиран пред магазин в рамките на 40 минути. По случая е образувано досъдебно производство.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца, учители и самодейци дефилираха в Търговище

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров поведе празничното шествие за 24 май. С него бяха народния представител д-р Венка Стоянова, областния управител Митко Стайков, председателя на Общински съвет Хатидже Алиева. Първи преминаха учители и възпитаници от детските градини. 12 са детските заведения, които функционират на територията на общината. В тях се..

публикувано на 24.05.18 в 13:28

Община Търговище връчи 18 награди за образование и култура

Община Търговище присъди годишните награди за образование, изкуство и култура. 18 културни дейци, учители, ученици и състави от Търговище получиха признание за приноса си за развитието на града. В категория „Изящни изкуства” е графити артистът Станислав Трифонов – Насимо. За мениджмънт в културата е отличена директорката на Регионална библиотека..

публикувано на 24.05.18 в 08:46

Отчет на дейността

Изграждането на втора клетка на депото за твърди битови отпадъци, възраждане на летище Търговище и изграждане на атрактивна и социално ангажирана инфраструктура в зоната на старите казарми, това са основните задачи, върху които ще работи през следващите години областният управител на Търговищка област Митко Стайков. "Ремонти на пътища и инфраструктура на..

публикувано на 23.05.18 в 16:34

Ученическа борса в Търговище

Първата регионална панорама на професионалното образование организира в Търговище Регионалното управление на образованието. Ще бъдат представени професионалните гимназии от областта. Ученическата борсата ще се проведе на 28 май от 13 часа на площада пред театъра в Търговище.

публикувано на 23.05.18 в 11:34

Водачите не спазват скоростните ограничения

284 товарни автомобила и 64 автобуса са проверени в Търговищка област по време на операция за контрол над товарните автомобили и автобусите. Сред установените нарушения при камионите най-много - 96 - са тези, свързани с неспазване на скоростните режими. В хода на проверките пътните полицаи са връчили на водачи на МПС осем електронни фиша (включително и на..

публикувано на 22.05.18 в 13:03

Търговищки села без вода

Без вода е търговищкото село Бистра, съобщават от ВиК - Търговище. Водоподаването там ще бъде възстановено до 12:00 часа. В село Лиляк също няма вода. От водното дружество уверяват, че водоподаването ще бъде възстановено до 17:00 часа.

публикувано на 22.05.18 в 10:54

Търсят съдебни заседатели в Търговище

Процедура за подбор на съдебни заседатели към Окръжния съд в Търговище обяви местният общински съвет. Варненският Апелативен съд определи 18 заседатели за мандат 2019 - 2022 г. Кандидатите трябва да са на възраст от 21 до 68 години и да имат настоящ адрес в община Търговище. Те трябва да имат завършено най-малко средно образование, да не са осъждани за..

публикувано на 21.05.18 в 16:06