Обраха набързо кола пред магазин

Снимка: Радио Шумен
Мобилен телефон и сумата от 4314 лв. са откраднати от заключен автомобил в Търговище. В колата е проникнато с подбран или подправен ключ, докато автомобилът бил паркиран пред магазин в рамките на 40 минути. По случая е образувано досъдебно производство.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ
posevi

Пшеницата в добро състояние

Към момента няма данни за пропаднали площи с есенници в Поповско. Това заяви за Радио Шумен председателят на Сдружението на зърнопроизводителите в района Георги Георгиев. „В сравнение с други части на страната при нас посевите са в сравнително добро състояние“, допълни той. По думите на Георги Георгиев, на отделни места рапицата не е поникнала..

публикувано на 15.02.19 в 11:55

Нож в корема

48-годишен жител на Търговище е намушкан с нож в корема при скандал вчера следобед, информират от полицията. Опасност за живота на мъжа няма. Инцидентът станал при скандал в района на кооперативния пазар в града. При проведеното разследване е установен и нападателят. Това е 56-годишен мъж от село Лиляк. Той е задържан. По случая е образувано..

публикувано на 15.02.19 в 11:40

Деца крадат колите на родителите си

Кражбите са най-често извършваното престъпление от непълнолетни и малолетни през миналата година в Търговищко. Намаляват случаите на телесни повреди и общоопасни престъпления, увеличават се хулиганските прояви, съобщават от Областната дирекция на МВР. В региона през миналата година са разкрити близо 900 престъпления, като 186 от тях са извършени от..

публикувано на 14.02.19 в 17:17

Е-калкулатор за данък МПС

Безплатна електронна услуга за изчисляване на дължимия данък за моторни превозни средства въведоха от Община Търговище. Електронният калкулатор е публикуван на сайта на администрацията в раздел „eУСЛУГИ“. Новата формула, по която се формира налогът, включва годината на производство, мощността и екологичния стандарт на колата. Необходимата..

публикувано на 14.02.19 в 13:03

Търговище - столица на романтиката

Търговище спечели приза “Романтична столица на България” за 2019 г. Това стана, след като бяха отчетени резултатите от инициативата на книжарници “Хеликон” за написване на най-дългото любовно писмо. Вдъхновител на кампанията тази година бе новата книга на Халил Джубран “В градините на любовта”. Любовното послание от всички книжарници тази година е..

публикувано на 14.02.19 в 10:58
Гроздобер

Очакват богата реколта

Близо 10 000  декара винени и десертни сортове грозде се отглеждат в петте общини на Търговищка област. Най-големи са лозовите масиви в община Търговище. Според мнението на агрономите меката зима не е застрашила лозовите масиви в селата Вардун, Кралево и Дългач и очакванията са за добра реколта, допълва изпълнителният директор на Лозаро-винарския..

публикувано на 14.02.19 в 09:43

Търговище с обновен спортен комплекс

Тържествен водосвет бе отслужен днес в спортния комплекс на улица „Христо Ботев“ в Търговище, който бе обновен с държавно целево финансиране. На водосвета присъстваха кметът д-р Дарин Димитров, Цветан Цветанов – зам.-председател на партия ГЕРБ, народният представител д-р Венка Стоянова, областният управител Митко Стайков, председателят на..

публикувано на 12.02.19 в 15:33