Обраха набързо кола пред магазин

Снимка: Радио Шумен
Мобилен телефон и сумата от 4314 лв. са откраднати от заключен автомобил в Търговище. В колата е проникнато с подбран или подправен ключ, докато автомобилът бил паркиран пред магазин в рамките на 40 минути. По случая е образувано досъдебно производство.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Награди за най-хубава украса

Конкурс за коледна украса обявиха в Община Търговище. В него могат да се включат всички 51 населени места от общината, от кварталите "Въбел" и "Бряг", както и всички жители на Търговище, които поставят външна украса на домовете си.   В категорията за населените места ще се оценяват най-оригинално украсени централна част и/или улици...

публикувано на 19.11.18 в 15:35

МБАЛ Търговище - с отлична акредитация

Висока оценка получи Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище от Акредитационната комисия след цялостна проверка на лечебното заведение. Това съобщи днес изпълнителният директор д-р Иван Светулков. Повечето от отделенията имат отлична оценка по всички критерии за срок от 5 години. Там, където има недостатъчно персонал, са получили много..

публикувано на 16.11.18 в 16:55

Заедно срещу домашното насилие

Полицаи, психолози и социални работници се обучаваха как да помагат по-добре на пострадали от домашно насилие в малките населени места в Търговищко. Тренингът е организиран от "Асоциация НАЯ". През последните шест месеца сдружението проведе срещи и семинари в общините Търговище, Омуртаг и Антоново. "Кметовете по селата, районните полицейски..

публикувано на 16.11.18 в 15:54

Основни ремонти на улици в Антоновско

Две улици в антоновското село Добротица са основно ремонтирани и асфалтирани. Това съобщи за Радио Шумен кметът на общината Хайредин Мехмедов. За всички дейности общината е платила 180 хиляди лева. „Други 160 хиляди, също от бюджета на общината са предвидени за рехабилитация на три улици в село Разделци. Постепенно със средства от капиталовата програма ще..

публикувано на 16.11.18 в 11:25

Отпадъчни води изтичат от мандра в с. Макариополско

Отпадъчни води от мандра в с. Макариополско са изтичали в местно дере и са натрупали по дъното му отлагания с бял цвят. Подаден е и сигнал за замърсяване на яз. „Фисек“. Извършени са проверки от експерти от РИОСВ-Шумен, Басейнова дирекция „Черноморски район“, Регионалната лаборатория към ИАОС и ОДБХ Търговище. Те са установили, че..

публикувано на 15.11.18 в 15:32

Център за социални услуги в Антоново

Нов център за услуги в домашна среда ще заработи в Антоново. От социалната услуга ще могат да се възползват социално слаби деца, младежи, възрастни, самотно живеещи и хора с увреждания. По проект на Общината, финансиран от фонда "Социална закрила" е закупено изцяло ново оборудване и обзавеждане. С подробностите Миглена Стоянова:

публикувано на 15.11.18 в 15:20

Нови придобивки в Търговище

Откриха обновените пет линейни обекта в Търговище. Дейностите включват уширение на пътните платна на улиците, нови асфалтови и тротоарни настилки, озеленяване и монтиране на ново улично и алейно осветление. В квартал „Запад“ 2 бяха благоустроени 36 дка междублокови пространства. Там бе изградена и мултифункционална спортна площадка на открито...

публикувано на 14.11.18 в 15:31