Математическата гимназия в Шумен с нов директор

Вилиола Любенова изпълнява длъжността директор на шуменската Природоматематическа гимназия „Нанчо Попович”, съобщиха от Регионалното управление на образоването. В края на миналата седмица досегашният директор Ваньо Георгиев се пенсионира. Любенова е завършила специалностите химия и физика в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и магистратура „Управление на образованието“. 20 години е била заместник-директор на СУ „Васил Левски“ в Шумен, а от четири месеца е заместник-директор по учебната дейност в математическата гимназия. Очаква от Министерството на образованието и науката да обявят конкурс за директор на училището, както и за други  образователни институции в областта, които се оглавяват от временно изпълняващи длъжността. Сред тях са Средното училище „Сава Доброплодни” и Средношколско общежитие 2.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат повече пари за селата

150   000 лева за благоустройство в селата от община Шумен да бъдат заложени в тазгодишния бюджет, предлага общинският съветник Пламен Петков. Според разчетите му,  на  всеки селски жител се падат по 10.88 лева, а за всяко населено място сумата се умножава по броя на жителите. До 15 март кметовете на селата трябва да проведат обществени..

публикувано на 23.01.19 в 16:17

Остава левчето за час на паркинга

Цени за паркиране в община Шумен да гласува Общинският съвет на сесията на 31 януари, предлага кметът Любомир Христов.   1 лев на час остава цената за паркиране на лека кола на общински паркинг. 2 лева на час е цената за микробус, а 6 лева за автобус и товарен автомобил. За абонаментно паркиране на един паркинг по избор на лек автомобил таксата..

публикувано на 23.01.19 в 15:52

Решават за цената на водата

Извънредно Общо събрание на съдружниците на ВиК Шумен ще се проведе на 6 февруари от 10 ч. В докладна записка, депозирана от председателя на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, се предлага съдружниците да възложат   на  управителя на „Водоснабдяване и канализация-Шумен“ ООД да издаде заповед за определяне на цените на водоснабдителните и..

публикувано на 23.01.19 в 14:53

7200 лични карти за подмяна

През тази година изтича валидността на близо 7200 лични карти, 13 000 паспорта и над 6000 свидетелства за управление на моторни превозни средства в област Шумен, съобщават от полицията. Този месец изтича валидността на общо 620 шофьорски книжки. Най-много паспорти за смяна ще има през август – 1832. Тогава трябва да бъдат подменени и 947 лични карти...

публикувано на 23.01.19 в 13:04

Шумен отново под атака

Граждани сигнализираха в шуменската полиция за поредната атака от страна на телефонни измамници. Хората са съобщили, че на стационарните им телефони са получили обаждане от мъж, който се представял за Димитров. Той е обяснил на хората, че работи в полицията и ги е помоли за съдействие в провеждащата се акция по задържането на ало измамници. От..

публикувано на 23.01.19 в 12:07

Търсят обществени възпитатели

Община Каспичан набира кандидати за обществени възпитатели. За тази година на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни е непълнолетни са отпуснати четири бройки. Кандидатите трябва да са юристи, педагози, психолози или с друга педагогическа подготовка, да имат опит и умения за работа с деца, да познават нормативната..

публикувано на 23.01.19 в 12:01

Задържаха крадец на ток

Три врати от жилище са откраднати в Шумен, съобщиха от полицията. Собственичката на имота обяснила, че къщата не е обитаема, но било отчетено ползване на електроенергия. При проверка в жилището на ул. “Крушево“ е установено, че автор на кражбата на трите врати е 36-годишен мъж, наемател на квартира в съседен имот. Освен това бил открит кабел, с..

публикувано на 23.01.19 в 11:36