"Без рамки" с поета Александър Николов, с авторката на проза Йорданка Белева, с директорката на Регионалната библиотека в Силистра Даниела Недялкова

"Без рамки" на 25.01 от 11 до 12 часа ще ви срещне с поета Александър Николов, с авторката на проза Йорданка Белева, с директорката на Регионалната библиотека в Силистра Даниела Недялкова. Водещият Антоний Димов ще ви предложи разговори по темите за книгите и библиотеките. Ще чуете още за дебютната стихосбирка "Справедливост" на Александър Николов, за най-новата книга с разкази на Йорданка Белева - "Кедер", за срещата на служители в библиотеки и читалища в Силистра днес.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Антоново

На Антоновден от Антоново!

Какви са амбициите и проблемите на община Антоново? Какви спорове предизвика цената от 1 стотинка за билет за линия на градския транспорт в Търговище? За какво разказва книгата „Гласове от Русе за Добруджа“. По тези и още теми работят репортерите на Радио Шумен. В празничния Антоновден в програма „ДНЕС“, разбира се ще можете да поздравите..

публикувано на 16.01.19 в 15:29

Утро в четвъртък с радио Шумен!

Ще излязат ли на протест жителите на шуменските квартали „Мътница“ и „Макак“ заради това, че трябва да купуват винетки за да пътуват до Шумен? Отговорът на този въпрос очаквайте в предаването „Оттука започва денят“ на 17 януари. От началото на годината новоотпуснатите пенсии ще се изчисляват по нова формула. Какво се променя, ще разберете още в..

публикувано на 16.01.19 в 14:13

С програма "Днес" в следобеда на 16 януари

Какви са подробностите около трагедията в шуменския квартал „Дивдядово“? Снощи при пожар загинаха 58-годишен мъж и неговата майка? Подобрява ли се позицията на Шуменския университет в националната класация на висшите училища? Как директорът на шуменския театър коментира качеството на местната продукцията и при какви обстоятелства би подал оставка? Каква..

публикувано на 16.01.19 в 12:55

Оптимистично в "Денят на совите"

За какво ни е нужен оптимизъм?- върху това ще разсъждаваме във вечерта на 15 януари. Ще ви запознаем с един изключително оптимистично настроен за любознателността на българите млад човек - Иван Кънчев от Сдружението "Българска история". Благодарение на всички от Сдружението, на нашия пазар вече може да се намери едно уникално издание на Рибния буквар на..

публикувано на 15.01.19 в 18:30

И в сряда с Радио Шумен

   Предстоящи събития в Североизтока,   музика, новини, интересни събеседници и приятно настроение от рано сутринта – всичко това по Радио Шумен и на 16 януари! Бъдете с предаването ,,Оттука започва денят”, което стартира след новините в 6 часа и продължава до 10. Екипът: звукорежисьор и музикален редактор – Диана Лазарова, водещ – Жулиета..

публикувано на 15.01.19 в 16:11

Има ли телефон за глухи?

В „Бялата лястовица“ ще ви разкажем за приложение, което ще позволи на хора с увреден слух да подават сигнали на спешния   тел 112. Ще ви запознаем и с хора със специални потребности от Шумен и Смядово, които намериха работа по проекти, спечелени от общинските администрации. Ще ви припомним полезна и актуална информация. Пламена Бръчкова..

публикувано на 15.01.19 в 15:55

Училища на бъдещето

Три училища ще се опитат да ни докажат, че са „в крак с времето“ в днешното предаване "Часът на репортера". В репортажите и интервютата за работата в тях ще отговорим на въпроса: Що е това иновативно училище? От 290 учебни заведения, включени във въпросния списък, 23 са от Североизточна България. Сред тях са шуменските „Йоан Екзарх Български“ и..

публикувано на 15.01.19 в 09:05