"Без рамки" с поета Александър Николов, с авторката на проза Йорданка Белева, с директорката на Регионалната библиотека в Силистра Даниела Недялкова

"Без рамки" на 25.01 от 11 до 12 часа ще ви срещне с поета Александър Николов, с авторката на проза Йорданка Белева, с директорката на Регионалната библиотека в Силистра Даниела Недялкова. Водещият Антоний Димов ще ви предложи разговори по темите за книгите и библиотеките. Ще чуете още за дебютната стихосбирка "Справедливост" на Александър Николов, за най-новата книга с разкази на Йорданка Белева - "Кедер", за срещата на служители в библиотеки и читалища в Силистра днес.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Как не се усещаме понякога?

  Неволно понякога сами си подливаме вода и падаме в собствените си капани. Изпускаме си нервите или някоя дума, която не е на място и може да засегне някого. Затова довечера ще ви питаме: Как не се усещаме понякога?     В актуалната ни блиц анкета в 21,30 коментирайте оставката на вицепремиера Валери Симеонов. А по повод..

публикувано на 16.11.18 в 20:18

Съботна усмивка с "Оттука започва денят"

Кои са нестандартните начини за обозначаване на времето? Отговорът ще чуете в езиковата ни рубрика, по време на съботното издание на предаването „Оттука започва денят“. Ще ви кажем още какво представлява липомасажът и какви са ползите от него? Ще отидем и до русенското село Чилнов, за да ви разкажем за легендите за неговото име. Всичко това, а и..

публикувано на 16.11.18 в 15:30

Неделя с предаването "Оттука започва денят"

И тази неделя ви каним да бъдете с Радио Шумен и предаването „Оттука започва денят“. За едно от най-ценните неща – семейството – ще стане дума в рубриката „Приказки за вярата“. В сезона на засаждането на овошки ще разберем кои са най-важните особености и най-често допусканите грешки от земеделските стопани. Ще чуем и защо грижите за кожата през..

публикувано на 16.11.18 в 14:37

И в понеделник с ,,Оттука започва денят"

   Да дадем начало на новата седмица с предаването ,,Оттука започва денят“ на Радио Шумен! От 6 до 10 часа в студио едно ще бъде екипът: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Петромил Кулев. Новини, музика и интересни събеседници от целия Североизток. Да сме заедно и на 19 ноември!

публикувано на 16.11.18 в 14:27

С програма "Днес" в снежния следобед на 16 ноември

В първия ден от годината, в който снежинки прехвърчат в североизтока, програма „Днес“ ще проследи посещението на министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в Смядово. Ще се сгреем в центъра за социални услуги в Антоново. Семейството като ценност обсъждат в Разград, а Шуменският университет посреща Общото събрание на студентските съвети от..

публикувано на 16.11.18 в 12:50

Узрял ли е българинът за протести?

И имат ли право тези, които не гласуват да протестират? Това са въпросите за диалог в „Клуб петък“, коментарното предаване на Радио Шумен, което ще започне в 11,00. Темата ще дискутираме с психолог, със социален антрополог, с журналист и с всички, които ще се обадят на ефирните телефони, за да кажат от какво са недоволни, какво искат и как мислят да го..

публикувано на 16.11.18 в 10:02

На 15 ноември с ,,Денят на совите"

 ,,Кой най-често взема решенията в семейството?“   По тази и други теми, свързани със съвместния живот ще говорим тази вечер в предаването ,,Денят на совите“.   В късната рубрика ще ви срещнем с Виолета Иванова от Силистра, която повече от 20 г. популяризира българския фолклор в Англия. Преди години тя създаде Асоциация на..

публикувано на 15.11.18 в 17:40