"Без рамки" с поета Александър Николов, с авторката на проза Йорданка Белева, с директорката на Регионалната библиотека в Силистра Даниела Недялкова

"Без рамки" на 25.01 от 11 до 12 часа ще ви срещне с поета Александър Николов, с авторката на проза Йорданка Белева, с директорката на Регионалната библиотека в Силистра Даниела Недялкова. Водещият Антоний Димов ще ви предложи разговори по темите за книгите и библиотеките. Ще чуете още за дебютната стихосбирка "Справедливост" на Александър Николов, за най-новата книга с разкази на Йорданка Белева - "Кедер", за срещата на служители в библиотеки и читалища в Силистра днес.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нарисувай се със стих

В първия ден на пролетта е Световният ден на поезията. Може би защото е сезон на вдъхновението, на багрите, на емоциите. В "Денят на совите " ви провокираме с поетичната идея: Нарисувай се със стих! Преди това обаче, разгръщаме страници от мистерията "Царичина". Гост в предаването ще бъде Елисавета Логинова , участник в операцията преди повече от 25..

публикувано на 21.03.19 в 19:12

Индекс на щастието

Усещането за щастие в България е като на хората в Камерун или Гана. Това сочи изготвен от трима икономисти Доклад на щастието по света. Страната ни е на 97-о от 156 места в новата класация и попада в компанията на държави от Африка, Близкия изток и Азия. Само 4 % от българите са щастливи! Докато 31 % определят себе си като нещастни, останалата част не..

публикувано на 21.03.19 в 16:36

Петък сутрин с "Оттука започва денят"

Ще влязат ли в пререкание с НАП и личните лекари заради изискването да се подменят всички касови апарати? Какви нови социални услуги ще се предлагат в Разгард? Какво се случва часове преди голямото събитие „Нощ на звездите“ в столицата, на което фондацията „Енчо Керязов“ ще раздаде награди на изявени деца? Всички тези въпроси ще намерят отговорите си..

публикувано на 21.03.19 в 16:03
Медицински сестри излязоха на протест в София и в други градове.

Националния протест на медицинските сестри в деня на поезията, гората и кукления театър, ще следи програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа можете да проследите: - Какво решиха съветниците на заседанието на Общинския съвет на Русе ще чуем от Галя Савова; - Как открит урок на Шуменското плато събира деца в Международния ден на горите търси Елица Маринова; - Радио Борсата с вашите обяви и оферти е от 14:30 часа; - Двудневен национален форум..

публикувано на 21.03.19 в 10:14

Лауреатите на Радио Шумен в "Без рамки"

В предаването ще ви представим победителите на Радио Шумен от Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, който преди дни завърши в Шумен. Това са младите таланти, които заслужиха професионален запис в нашето студио. Сред тях е 10 – годишният Георги Георгиев от Варна, който свири на кавал и 15 – годишната певица Кристиана..

публикувано на 21.03.19 в 09:11

Кое може да се прероди?

  Както в материалния, физическия свят, всичко се износва и похабява, така и в духовния прегарят и изпепеляват чувства и идеали. Затова с настъпването на пролетта нека се опитаме да проумеем и открием: Кое може да се прероди? Това ще ви питаме довечера след 21.     По повод Международния ден на щастието и статистиката на ООН, че..

публикувано на 20.03.19 в 20:05

Четвъртък с предаването "Оттука започва денят"

Кои фактори правят съня ни непълноценен и за кои заболявания може да бъде причина липсата на добър сън ще чуем този четвъртък в „Оттука започва денят“. В предаването ще ви разкажем за проекта „Различните“ деца на България“ – една кауза, която достигна до стотици родители. Ще ви поканим и на пролетния концерт на децата от Музикалната школа „Илия..

публикувано на 20.03.19 в 16:44