Йорданка Белева с нова книга с разкази със заглавие "Кедер"

Йорданка Белева е автор на стихосбирките "Пеньоари и ладии", "Й", "Пропуснат момент", както и на сборниците с разкази "Надморската височина на любовта" и "Ключове". Преди дни тя издаде нова книга с проза със заглавие "Кедер". Белева е родена в Тервел, завършила е Шуменския университет. Доктор е по библиотечно-информационни науки. Носител е на национални награди за поезия и проза. Още за най-новата й книга "Кедер" можете да чуете от интервюто с Йорданка Белева за Радио Шумен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Премиера на "Коя гад изяде кашкавала"

Русенският театър отново ще изкуши публиката с провокативно ново заглавие в афиша си. „Коя гад изяде кашкавала“ е дело на режисьора Теди Москов, който не за първи път работи успешно с Драматичен театър „Сава Огнянов“, след като миналата година постави на сцена там и „Редки тъпанари“. В спектакъла „Коя гад изяде кашкавала“ участват Мая Новоселска,..

публикувано на 16.10.18 в 15:57

IX издание на Фестивала "Златното око"

Деветото издание на Фестивала за операторско майсторство "Златното око" започва на 18.10.2018 г. в Попово. Тридневна програма ще представи на зрителите български и чужди филми. Форумът има конкурсен характер и е посветен на големия български оператор Димо Коларов.  Официалното откриване е от 18 часа на 18.10.2018 г., преди това ще има церемония по..

публикувано на 16.10.18 в 11:58

Фотоизложба на арх. Пеньо Гяуров

Фотоизложба на архитект Пеньо Гяуров ще бъде открита от 18 ч. днес в художествената галерия "Проф. Никола Маринов" в Търговище. Той е роден в Шумен, а детството му преминава в Търговище. Редица негови архитектурни проекти освен в столицата, са реализирани в Североизточна България. Става дума за два квартала в Разград, централната градска част на..

публикувано на 16.10.18 в 11:50

Българска рапсодия

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри първото културно-информационно събитие, посветено на 75-годишнината от спасяването на българските евреи от Холокоста. То беше организирано от НЧ “Съзнание 1891“ - Исперих и Областната администрация в Разград със съдействието на средните училища в Исперих. Събитието се провежда в рамките на..

публикувано на 15.10.18 в 15:59

Още за спасяването на българските евреи

Днес започват инициативи за отбелязване на приноса на България в спасяването на евреите от Холокоста. Поредица от културно-информационни събития, са организирани със съдействието на Областна администрация в Разград. Включени са кратка презентация за историческите събития, свързани със спасението преди 75 години на българските евреи по време на Втората..

публикувано на 15.10.18 в 12:49

Изложба за спасението на българските евреи

Документалната изложба „Спасението“ на Регионален исторически музей, посветена на 75-та годишнина от спасяването на българските евреи, ще гостува в пет читалища в региона през следваща седмица. Инициативата се осъществява от Областната администрация в Шумен със съдействието на Регионалния исторически музей. Тя ще бъде реализирана в изпълнение на..

публикувано на 12.10.18 в 16:46

Юбилей на Стефани Лечева на сцената

Със спектакъла „Ще ти разкажа за Америка”  шуменският театър ще отбележи на 15.10.2018 г. юбилея на актрисата Стефани Лечева, която отбелязва  60 навършени години. 35 от тях са отдадени на сцената. Стефани Лечева е завършила през 1991 г.  НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност Актьорско майсторство в класа на проф. Елена Баева. В творческата й..

публикувано на 12.10.18 в 14:41