Три големи пожара гасиха в региона

Снимка: архив
Три големи пожара са гасени в региона през изминалото денонощие. Служители на противопожарната служба в Антоново са гасили пожар в къща в с. Шипковица. Огънят пламнал вчера по обяд в стая на втория етаж на къщата, причинен от неправилно ползване на отоплителен уред. Унищожени са 25 кв. м покривна конструкция и домашно имущество. При възникването на пожара в къщата не е имало хора. По-голямата част от сградата е спасена от огъня.
Шуменските огнеборци са гасили пожар в цех в Индустриалния парк в града вчера. Пламъците тръгнали от изолацията на стена след късо съединение в ел. табло. Промишленият цех е спасен от опожаряване. Унищожени са таблото и около 50 кв. м. стенна изолация.
Противопожарният екип от участъка във Върбица вчера е спасил от опожаряване къща в село Чернооково. Огънят пламнал вчера по обяд от неправилно ползване на отоплителен уред на твърдо гориво в дома на 64-годишен мъж. Унищожено било домашно имущество.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мълниезащитата - все още мираж

През последните години наблюдаваме по-висока интензивност на гръмотевичните бури в България и занапред ще падат все повече мълнии, категоричен е специалистът по мълниезащита инж. Иво Иванов. Той заяви, че отговорността за осигуряване на мълниезащита е на собствениците или ползвателите на дадена сграда, но за съжаление у нас не са взети адекватни..

публикувано на 20.06.19 в 09:41

Адреси без ток на 20 юни

Русе От 8.30 ч. до 16.30 ч. днес, заради ремонти ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Писанец и ТП "Помпена станция", ТП "Почивна база Г. Генов", СТП "Военно поделение", МТТ "Земеделец". Отново от 8.30 ч. до 16.30 ч., ще бъде спрян тока в района на: гр. Ветово, улиците: „Оборище“, „Александър Стамболийски“, „Антон..

публикувано на 20.06.19 в 06:36

Сутрин - слънце, след пладне - дъжд

И днес времето до обяд ще е слънчево, след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места отново ще превали за кратко с гръмотевици. Ще бъде почти тихо. По брега на морето ще духа слаб вятър от север, северозапад, а следобед ще е умерен от североизток. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса, за Шумен около 31.

публикувано на 20.06.19 в 06:27

Смърт на пътя в Румъния

Тежка катастрофа затвори пътя Русе – Букурещ, съобщава румънската телевизия Реалитатя. Инцидентът е станал по обяд, близо до село Узуну. Движението е спряно и в двете посоки – към и от румънската столица. Стотици коли и камиони изчакват по платното. По информация на румънски медии, ТИР, пътуващ към Букурещ, спукал гума и се блъснал челно в друг..

публикувано на 19.06.19 в 16:46
Проф. Тодор Кантарджиев

На бой с комари и кърлежи

„Контролът на масовите инфекции като морбили, кърлежови инфекции през лятото и инфекции, предавани от комарите, е в ръцете на държавата. Мерките срещу комари и кърлежи от общините трябва да се подобрят“. Това заяви пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. За предпазване от..

публикувано на 19.06.19 в 10:08

Без ток днес

От 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в част от Разград - ТП "Солети" и ТП "Големия юг". Временни смущения в електрозахранването са възможни от 08:30 ч. до 17:00 ч. в районите на ТП "АПК", ТП "Зърнобаза", ТП "ТКЗС", ТП "Художници", ТП "Оранжерии", ТП "Йотов", ТП "Персей", ТП "Булкоп", ТП "Рока", ТП "Ник-Транс", ТП "Логис-Транс",..

публикувано на 19.06.19 в 06:18

Времето остава без промяна

Днес до обяд ще е слънчево, следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, възможни са изолирани краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще е слаб от север, следобед до умерен от североизток. Максимални температури между 28 и 33 градуса.

публикувано на 19.06.19 в 06:13