Удовлетворението да си полезен

Младши инспектор Даниел Стоянов от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен, стана носител на приза „Пожарникар на годината 2017 г.“ в направлението „Превантивна дейност“. С него разговаря Георги Софронов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Дервишкият танц е полет на птица"

В края на юли вече повече от 20 години в дуловското село Руйно се провежда събор на турския фолклор. Там се срещнахме и с един българин – Васил Тосев от Пловдив, който наближава 50-те. Фигурата му по нищо днес не подсказва, че през 2001 година е тежал 120 килограма и му е предстояла тежка сърдечна операция. Васил Тосев е първият и единствен българин,..

публикувано на 13.08.18 в 15:40

Най-добрите пощенски гълъби са в Каспичан

Ориентацията на пощенските гълъби все още е световна загадка, но Стоян Григоров от Каспичан има своя теория защо гълъбите винаги намират пътя към дома. Стоян Григоров отглежда гълъби, откакто се помни, а днес е един от признатите за най-добри гълъбари у нас. Само за миналата година негови гълъби са спечелили 14 купи от състезания. Какви разстояния..

публикувано на 11.08.18 в 11:02
Димитър Димитров (вдясно)

Готвач по света и у нас

Шуменецът Димитър Димитров е студент по готварство. Tой стажува в кухнята на известен амстердамски ресторант. Заведението, в което изучава тънкостите на гурме кухнята, си е заслужило две звезди „Мишлен“. За разликите в отношението към готвачите и храната в България и в Северна Холандия – с Димитър разговаря Стоян Стоянов.

публикувано на 10.08.18 в 15:37

Нарастващ интерес към планинския туризъм

Създаването на Български планинарски съюз беше обявено преди дни. Инициатор на проекта е Димо Колев, планински водач и създател на „Пътеводител на Стара планина“. По негова идея ентусиасти през миналата година маркираха изоставени маршрути в Стара планина, като дейностите бяха съгласувани с институциите. Това лято маркирането продължава. „Искаме обединим..

публикувано на 10.08.18 в 12:15

Световен ден на мързела

Днес отбелязваме Световния ден на мързела. За мнозина ден на мързела може да бъде всеки един ден от календара, за други такава дата не съществува. А може би просто не си признават, че и те са хора и понякога се отдават на собствения си мързел. Празникът се отбелязва от повече от столетие, но не е известно кога и къде мързелът е почетен за първи път...

публикувано на 10.08.18 в 12:05
Иван Тодоров, Еленка Кънева, Димитричка Стоянова, Цена Гълъбова и Янка Стойкова

90-годишни празнуват в Царев брод

Днес - 8 август в шуменското село Царев брод има празник. Не е нито ден на селото или събор, а празник в чест на петима 90-сет годишни души от селото. Местният пенсионерски клуб е организирал тържество по повод началото на тяхното девето десетилетие. Клубът в центъра на Царев брод бе побрал десетки гости на възрастните хора. Близки и роднини бяха..

публикувано на 08.08.18 в 15:54

Да си осиновим куче

Близо 500 кучета са осиновени за миналата година в Русе, като по този показател се нарежда на едно от първите места в страната. За овладяване на популацията на бездомните кучета работят три организации - Кастрационният център, Общинският приют и Сдружение, което се е посветило на осиновяването. Как е постигнато това и намалява ли популацията на..

публикувано на 08.08.18 в 11:42