Салон за виното и любовта в Попово

Снимка: БГНЕС
„Салон на виното и любовта“ започва днес в Попово. Четири винарски изби ще представят продукцията си в тазгодишната изложба-базар в читалище “Св.  Св. Кирил и Методий“. Събитието ще бъде открито от 17 часа с изложбата „Любов и вино“ на русенски художници. половен час по-късно от 17.30 ще бъде представена стихосбирката „Интимно“ на Панайот Абаджимаринов. Утре в рамките на салона ще се проведе Конкурс за домашно вино, мезе и сирена. Събитието е благотворително и набраните средства са за изграждане на фитнес на открито в Попово.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Държавна опера Русе

Операта търси спасителен пояс

Народни представители от групите на ГЕРБ, Обединени патриоти и БСП се събраха днес на дискусия за финансирането на Операта в Русе. Причина за това обединение е дългът на културния институт към Министерството на културата, който е в размер на над 2 милиона лева. Основното искане на състава формулира директорът Иван Кюркчиев. "Искаме този дълг да..

публикувано на 22.10.18 в 16:39

The Lefties с първи албум

Шуменската група The Lefties издаде първия си албум с авторска музика "Skill Is to Expect a Suprise". В него са включени 14 авторски песни, записани за изключително кратко време в две музикални студиа - във Варна и Шумен. Групата се сформира през 2012 г. под името Nasty Kids, а през 2013 г. приема името, с което печели популярност с редица концерти и..

публикувано на 22.10.18 в 15:30

Максима Боева с награда "Слави Шкаров"

Режисьорът Максима Боева бе отличена с творческа награда за млад театрален режисьор "Слави Шкаров" за спектакъла "Нирвана" от Константин Илиев на шуменския Драматично-куклен театър „Васил Друмев“, съобщават от театъра. Театралният форум е първо издание и се проведе от 19 до 21 октомври. Организатор на събитието бе Драматичният театър „Сава Огненов” в..

публикувано на 22.10.18 в 11:54

Детски гласове в "Арена Шумен"

В „Арена Шумен“ започна финалът за най-малките участници на първото издание на националния конкурс „Гласовете на детската мелодия“.   По-големите деца ще се изявят от 15: 30 ч. след обяд. Днес и утре Шумен е домакин на конкурса и събира 240 млади изпълнители. За награди ще се борят 12 вокални формации и 90 индивидуални изпълнители...

публикувано на 19.10.18 в 14:07

Доц. Дилян Николчев коментира промените в Закона за вероизповеданията

Парламентът на България през месец октомври 2018 г. прие на първо четене два проекта за промени в Закона за вероизповеданията - един от тях внесен от ГЕРБ, БСП и ДПС и втори - от Обединените патриоти. Декларираната цел бе да се ограничи възможността религиозните общности и институции да получават финансиране от чужди държави и лица, както и да се..

публикувано на 19.10.18 в 13:04

Излезе от печат "Военната памет на Разград"

Излезе от печат сборникът „Военната памет на Разград” - издание на Регионалния исторически музей в града, посветено на 100-годишнината от Първата световна война. ,,Идеята на екипа, подготвящ сборника, бе да се направи своеобразен каталог на военните паметници като продължение и разширено издание на книгата на Стоян Великов за войнишките..

публикувано на 19.10.18 в 11:34

Радан Кънев с дебютен роман

В Шумен Радан Кънев ще представи дебютния си роман днес.   От 17:30 ч.в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ авторът ще разкаже историята на творбата, писана в периода 2002 г.-2007 г. преди участието му в българската политика. Кънев определя романа "1 APRIL 2034" като абсурдна дистопия, разкриваща една въображаема България, в която две..

публикувано на 19.10.18 в 11:19