Грациите от "Фея данс" с благотворителен концерт

Благотворителен концерт „От любов към децата“ организира днес в Разград от 19.30 ч. Клуб по спортни танци „Фея данс“ Каузата цели набиране на средства за ремонт на залата в Народно читалище „Развитие“, в която тренират над 50 деца и млади хора от града. В студиото на Радио Шумен треньорите Десислава Мазнева и Октай Осман разказваха за условията на подготовка за авторитетни състезания, за конкретните цели на каузата и от кого срещат подкрепа. Интервю на Христина Димитрова.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Врагове вдигат рейтинга на Радев

Две години след встъпването си в длъжност държавният глава Румен Радев си спечели неприятели, но той спечели и симпатиите на много хора. Освен това, враговете на Румен Радев му носят повече приятели. Това каза в интервю за Радио Шумен политологът Георги Киряков. Според него, държавният глава не е изпълнил един от ангажиментите си да бъде надпартиен...

публикувано на 23.01.19 в 15:20

Децата и болницата

Хиляди са случаите на усложнения след грип, за които съобщават здравните специалисти. Много от болниците в страната дори набавиха в отделенията допълнителни легла, за да поемат наплива от пациенти. Децата са сред най-засегнатите от респираторните вируси. Как да ги подготвим за влизането в болница, ако това се наложи? Има ли начин, който да не ги..

публикувано на 23.01.19 в 13:57
КОЦ - Шумен

Очакват нова гама камера в КОЦ-а

Модерна апаратура за диагностика ще бъде доставена през февруари в Комплексния онкологичен център в Шумен. Новата SPECT гама камера е за откриване и проследяване на онкологични заболявания, като е особено полезна при рака на простатата, поясни управителят на лечебното заведение д-р Сотир Караниколов. Няма друг такъв апарат в специализираните..

публикувано на 23.01.19 в 13:25

В Русе няма желаещи да работят в ТЕЛК

Два състава на трудово-експертни лекарски комисии работят към Университетската болница "Канев" в Русе. Това разделение се е наложило както поради високия брой пациенти, така и заради разнообразието от заболявания, които трябва да получат експертни решения. Лекарките Лиляна Тончева и Ирина Димитрова са председатели на Първи и Втори ТЕЛК състава в..

публикувано на 23.01.19 в 10:59
Д-р Ангел Кунчев показа, че препоръчва  антигрипната ваксинация не само на думи

При грип веднага на лекар!

Характерна особеност за грипната епидемия тази година е, че тя има по-малка интензивност. Усложненията след грипа зависят от това дали сме потърсили навреме лекарска помощ. Обикновено високата температура се задържа в продължение на 3-4 дни, каза главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той бе категоричен, че хората не трябва да..

публикувано на 22.01.19 в 14:41

Захари Тодоров с национална награда

С есе, което е посветил на своите баба и дядо, деветокласникът Захари Тодоров от Търговище спечели национален конкурс. Той разказва за старите семейни истории, които са го впечатлявали силно през детството и с които завоюва първо място в конкурса „Най-живата традиция на моя роден край“. Надпреварата бе в град Брезник. Захари Тодоров е член на..

публикувано на 22.01.19 в 10:02

Ще се стреснат ли джигитите на пътя

Нови драконовски мерки за борба с войната по пътищата на страната подготвя държавата. Една от идеите е максималната разрешена скорост за движение в градовете да бъде намалена от 50 на 30 километра. С цел да бъде осигурена по-добра подготовка на кандидат-шофьорите пък държавата планира да увеличи и часовете им по кормуване от 31 на поне 50 часа...

публикувано на 22.01.19 в 09:42