Забраниха свиждания в болницата

Снимка: Радио Шумен
Забранено е свиждането в МБАЛ - Шумен, до 28 февруари. Причината е предепидемичната обстановка в областта. Забраната е наложена със заповед на директора на болницата д-р Атанас Атанасов. Радио Шумен припомня, че вчера д-р Марко Марков, ръководител на отдел „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция, коментира, че засега няма основания за обявяване на грипна епидемия в Шумен, защото броят на болните намалява. Последните данни от края на миналата седмица показват, че с респираторни проблеми са 213 на 10 000 души. Д-р Марков беше категоричен, че няма нужда от обявяването и на грипна ваканция за учениците.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Апосолов и Цветан Симеонов /вляво/ при връчване на приза

„Алкомет“ с награда за ИТ проект в сферата на промишлеността

Проект на „Алкомет“ беше отличен като най-добър в сферата на промишлеността в традиционния конкурс, който вестник   „ Computerworld България“ и ICT Media организират за 14-та година. Церемонията по награждаването на победителите от конкурса „ИТ проект на годината“ се състоя на 21 февруари 2017 г. в гранд хотел „София“. В оспорваната надпревара през..

публикувано на 23.02.18 в 09:43

Община Никола Козлево купува моторна лодка

Съветниците в Никола Козлево упълномощиха кмета Ешреф Реджеб да започне действия по прекратяване съсобствеността между администрацията и потребителните кооперации в Никола Козлево и Пет могили. Преди да бъде задействана процедурата, ще се проведат срещи с двете страни, като в разговорите ще участват и представители на Общинския съвет, за да се изяснят..

публикувано на 22.02.18 в 16:28

Осигуряват грижа за болни и стари хора

Общо 80 домашни помощници и лични асистенти ще бъдат назначени в община Шумен. Социалната услуга е продължение на миналогодишен проект, но вече като държавно делегирана дейност. От назначените работници 46 ще са лични асистенти и ще се грижат за 93 души с различни увреждания. Останалите ще бъдат домашни помощници на общо 270 нуждаещи се. Проектът..

публикувано на 22.02.18 в 16:20

Одобриха инвестициите на ВиК - Шумен

Общинският съвет упълномощи представителя на община Шумен да гласува „за“ подробната инвестиционната програма на ВиК за тази година. Тя ще бъде разгледана на Общото събрание на Асоциацията по ВиК, насрочено за 27 февруари. Предвидените инвестиции за 2018 г. са 600 000 лв. за цялата област, а за община Шумен - 235 000 лв. Това стана ясно от думите на..

публикувано на 22.02.18 в 15:24

882 лв. средна заплата в Шуменско

11-о място в страната по средно месечно възнаграждение заема Шуменска област към края на миналата година. Това сочат данните на статистиката. За четвъртото тримесечие размерът е 882 лева – с 5,3 % по-висок от периода юли-септември. Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение, са „Образование“, „Култура, спорт и развлечения“,..

публикувано на 22.02.18 в 15:11

Надзиратели: "Не сме втора ръка"

Служители от Съдебната охрана и надзиратели отново излязоха на протест пред Съдебната палата в Шумен. Те настояват за 20 % увеличение на заплащането, повече щатове и изравняване на плащанията с тези в МВР. "Докога ще чакаме?", "Не сме втора ръка". С такива плакати надзирателите изразиха недоволството си. "Исканията ни са същите. Няма да отстъпим", заяви..

публикувано на 22.02.18 в 13:32

Нови проекти за обучение и заетост

Шест нови проекта за обучение и заетост на безработни са включени в Националния план за действие по заетостта за тази година. Те ще се реализират съвместно с национално представителните организации на работодателите и на работниците и служителите. Проектите са насочени към рисковите групи на пазара на труда - безработни младежи до 29 г.;..

публикувано на 22.02.18 в 13:17