Квартал като една Венеция

"Кварталът ни заприлича на Венеция. Навсякъде улични дупки, кал и локви. Искаме спешно да бъдат ремонтирани улиците, защото от 20 години не са виждали асфалт". Това казаха пред репортер на Радио Шумен жители на най-големия шуменски квартал "Тракия". Сутринта те сигнализираха за опасна яма, която зейнала на ул. "Н. Вапцаров". От няколко дни хора и автомобили заобикаляли "лунния кратер", тъй като пътят е непроходим. Живеещите там се принудили да поставят "клонова сигнализация" на улицата. Така я наричат те самите. Цяло дърво с окачени цветни торбички покрило ямата, за да се вижда отдалече. По-късно през деня ямата бе зарината.
Радио Шумен припомня, че в момента в квартал „Тракия” се изпълнява проект за благоустрояване. Ще бъдат подменени 23 000 квадратни метра тротоари, 22 километра бордюри, ще бъдат поставени и над 150 кошчета за смет. Асфалтиране обаче не се предвижда. Кметът на Шумен Любомир Христов призова гражданите, ако имат претенции и забележки към работата на фирмата изпълнител да ги съобщават още по време на строителството.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Синята зона - на поправителен

Питане, свързано с Наредбата за престой и паркиране в синята зона, влиза като допълнителна точка за предстоящата сесия на Общинския съвет, обясни общинският съветник Даниела Русева по време на консултативния съвет днес. "Има хора, които си плащат левчето за синя зона, но със съвсем ситен шрифт на самата бележка е  записано, че те трябва да..

публикувано на 15.10.18 в 16:21

Подкрепа за предприемачеството

Шуменската Търговско-промишлена палата приключи успешно своя едногодишен проект за насърчаване на предприемачеството. „Целите на проекта са три“, обясни Христо Дечев, ръководител на проекта. Той добави: „Първата е да се търси подобряване на подготовката на предприемачите. Затова са проведени обучения, затова издадохме и ръководство за стартиране на малък..

публикувано на 15.10.18 в 16:09

Изискванията за шеф на ВиК - на поправка

Точки, касаещи провеждането на извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК, както и провеждането на извънредно общо събрание на съдружниците на ВиК - Шумен ще разглеждат съветниците на сесията на Общинския съвет на 25 октомври. На предишно заседание Общинският съвет вече определи компетенциите на управителя на ВиК, според които той..

публикувано на 15.10.18 в 15:47

БЧК сред децата

140 години от създаването си отбелязва през октомври БЧК. По този повод доброволците на шуменската червенокръстка организация днес ще проведат две обучения. С шестокласниците от Природоматематическата гимназия в Шумен занятието е по първа долекарска помощ. Обучението с учениците от 11 клас на Средното училище "Йоан Екзарх Български" е свързано с..

публикувано на 15.10.18 в 15:33

Няма пречки пред водопровода

Общинските съветници във Велики Преслав разрешиха трасето на главния водопровод от яз. "Тича" да премине през общински имоти. Така те промениха решението си от предходна сесия, което беше върнато за ново разглеждане от областния управител проф. Стефан Желев. С 13 гласа „за“ и 3 "въздържал се" днес съветниците фактически дадоха съгласие за..

публикувано на 15.10.18 в 15:23
Д-р Румен Генов

Вот срещу промени в здравната система

„Това е нов по своята същност вот на недоверие - към намерението на правителството да промени здравната система“, коментира за Радио Шумен депутатът от ГЕРБ д-р Румен Генов. По думите му, нуждата от промяна в тази сфера е належаща, защото начинът на финансиране на здравеопазването е изчерпан. Според шуменския депутат, изходът от третия вот на..

публикувано на 15.10.18 в 15:02

Незрящи на среща с кмета

Улични кучета, неравни тротоарни настилки и високи бордюри, бяха основните проблеми, които поставиха незрящи хора от Велики Преслав пред кмета Александър Горчев. Представителна група от териториалната организация на слепите се срещна днес с градоначалника по повод Деня на белия бастун. Овладяване на кучешката популация е най-трудната за изпълнение..

публикувано на 15.10.18 в 14:10