Търсят най-доброто домашно вино

"Конкурс за най-добро домашно вино, мезе и сирена" ще се проведе от 17.30 ч. в Попово в рамките на „Салона на виното и любовта“. Ще бъдат оценявани  производители от общината с бяло, червено вино и розе, реколта 2017 г. Събитието ще започне с възстановка на ритуал на търговищкия Патриотичен клуб "Възраждане". Организатори са поповското читалище “Св. Св Кирил и Методий“ и Ротари клуб – Попово. Ротарианци от цялата страна осигуряват наградния фонд за конкурса. За втора поредна година ще се включват и ресторантьори от града, които ще представят кулинарни специалитети. Набраната сума от вход и дарения ще бъде използвана за изграждане на  фитнес на открито в централната част на Попово.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два пожара тази нощ

130 бали слама и 50 кв м покривна конструкция са унищожени при пожар в село Макариополско, съобщават от полицията в Търговище. Изгорели са и 5 домашни животни, собственост на 71-годишен мъж. Пожарът е станал малко преди 4 ч. тази сутрин. Спасени от огъня се намиращи се в близост до постройката две къщи. Вероятната причина за възникване на инцидента е..

публикувано на 18.10.18 в 11:19

Половин килограм марихуана в чантата

Близо половин килограм марихуана са открили полицаи при проверка у пътничка в лек автомобил, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище. Проверката е била извършена вчера около 15 ч. в квартал „Въбел“. В личния багаж на 31-годишната жена от поповското село Гагово униформените открили суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви..

публикувано на 18.10.18 в 11:00

Данъци без лихви

На 31 октомври изтича срокът за плащане на годишния данък за недвижимите имоти, превозните средства, патентния данък и таксата за битови отпадъци, напомнят от отдел „Местни данъци и такси“ в Община Търговище. Заплащането може да се извърши на касите и ПОС терминалите в Центъра за административно обслужване на Общината; чрез пощенски запис или по..

публикувано на 18.10.18 в 08:31

Хайка за дрога

Два вида наркотични вещества са установени у 25-годишен мъж при специализирана полицейска операция на територията на Търговище. Снощи около 20 ч е установено, че той държи у себе си бяло прахообразно вещество с тегло 3 грама, реагиращо при извършения полеви наркотест на   амфетамин, и суха зелена тревиста маса с тегло 50 грама, която при полеви..

публикувано на 16.10.18 в 12:09

Откриха жива издирваната баба Недка

Откриха 84-годишната Недка Бурджиева от с. Водица, община Попово, която бе обявена за издирване на 10 октомври. От Областната дирекция на МВР в Търговище съобщиха, че жената е намерена от граждани на 13 октомври, паднала в тревата в коритото на река Врана в промишлената зона на Търговище. Възрастната жена е откарана с линейка в търговищката..

публикувано на 15.10.18 в 13:15

Спипаха мъж с канабис

235 грама канабис са открити при полицейска проверка в жилище на 33-годишен жител на Търговище. Полицейската проверка е извършена в дома му на ул. „Стефан Караджа“ в града малко след 17 ч. на 14 октомври. По случая е образувано досъдебно производство за притежаване на наркотици без разрешително. Според Наказателния кодекс, наказанието за това..

публикувано на 15.10.18 в 13:11

Мисионис пее и танцува

Близо 500 певци и танцьори от цялата страна вземат участие в Третия национален фолклорен фестивал за деца и юноши “Мисионис пее и танцува”. Конкурсната надпревара ще започне от 10:00 часа и ще се провежда паралелно на сцените на Драматичния театър и Младежкия дом. От 16:00 часа участниците в проявата ще направят фестивално дефиле, което ще..

публикувано на 13.10.18 в 08:22