Търсят най-доброто домашно вино

"Конкурс за най-добро домашно вино, мезе и сирена" ще се проведе от 17.30 ч. в Попово в рамките на „Салона на виното и любовта“. Ще бъдат оценявани  производители от общината с бяло, червено вино и розе, реколта 2017 г. Събитието ще започне с възстановка на ритуал на търговищкия Патриотичен клуб "Възраждане". Организатори са поповското читалище “Св. Св Кирил и Методий“ и Ротари клуб – Попово. Ротарианци от цялата страна осигуряват наградния фонд за конкурса. За втора поредна година ще се включват и ресторантьори от града, които ще представят кулинарни специалитети. Набраната сума от вход и дарения ще бъде използвана за изграждане на  фитнес на открито в централната част на Попово.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Наемните цени за панаира без промяна

Запазване на досегашните цени за наемане на площи по време на традиционния пролетен панаир в Търговище предлага общинската администрация. 242-то издание на търговския форум, който в последните години се налага с богатата си съпътстваща програма, ще се проведе от 13 до 19 май в залите на Художествената галерия „Никола Маринов”, площите пред нея,..

публикувано на 23.01.19 в 17:03

Капачки за живот

Община Попово се включи в инициативата на Сдружение „Аз вярвам и помагам” за събиране на пластмасови капачки. Днес на пешеходния мост в близост до площада в Попово е монтиран контейнер за събиране на полипропиленови капачки. Сдружението ще ги предава за рециклиране, а със събраните средства се закупува медицинска апаратура за най-голямото отделение..

публикувано на 22.01.19 в 16:13

И търговищки села без вода

В различни райони на Търговище и селата от общината, които се захранват с вода от язовир „Тича” предстои поетапно спиране на водата до 18:00 ч. днес. Възстановяването на водоподоването ще се извършва поетапно през нощта на 22 срещу 23 януари, като се очаква в сряда след 06:00 ч. да се нормализира налягането в цялата вътрешна водопроводна мрежа на..

публикувано на 22.01.19 в 10:16

И Търговище без вода утре

Заради неотложни аварийно-възстановителни работи по главния водопровод , снабдяващ Търговище с питейна вода, утре от 4 ч. сутринта ще бъде спряно водоподаването за различните квартали. От ВиК Шумен уверяват, че дежурни екипи ще работят непрекъснато за бързото възстановяванe на водопровода. Очаква се това да стане около 18 ч. вечерта.

публикувано на 21.01.19 в 17:07

По-малко пожари в Търговище

Намалял е броят на пожарите в област Търговище през 2018 г. в сравнение с предходната година, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 408 са пожарите, които са погасили огнеборците през изминалата година, като в сравнение с предходната година броят им намалява с над 20. Традиционно най-голям е броят на пожарите, станали заради небрежност при..

публикувано на 21.01.19 в 14:47

"Бабуване" и "Мис баба" в Търговищко

Празникът Бабинден ще бъде отбелязан днес в 25 читалища в община Търговище. В селата Васил Левски, Пресиян, Ралица, Надарево и Острец ще има възстановка на обичаите, с обредно къпане на бебе и акушерка, съпроводени с благословии и даряване на възрастната жена. В Драгановец бабите ще обходят всички домове, в които са „бабували”. В селата Бистра, Голямо..

публикувано на 21.01.19 в 07:24

Без ток в Североизтока днес

Спирания на тока ще има днес в Търговище поради неотложни ремонти на съоръженията. От 9 ч. до 13 ч. ще е прекъснато захранването по улица „Георги Сава Раковски“ №104 и по улица „Александър Стамболийски“  №8, 8А, 10, 13, 14, 15, 15А, 16. В Сливо поле също се правят ремонти по мрежата. Заради тях до края на месеца ежедневно между 9 ч. и 16 ч. се..

публикувано на 21.01.19 в 06:12