Търсят най-доброто домашно вино

"Конкурс за най-добро домашно вино, мезе и сирена" ще се проведе от 17.30 ч. в Попово в рамките на „Салона на виното и любовта“. Ще бъдат оценявани  производители от общината с бяло, червено вино и розе, реколта 2017 г. Събитието ще започне с възстановка на ритуал на търговищкия Патриотичен клуб "Възраждане". Организатори са поповското читалище “Св. Св Кирил и Методий“ и Ротари клуб – Попово. Ротарианци от цялата страна осигуряват наградния фонд за конкурса. За втора поредна година ще се включват и ресторантьори от града, които ще представят кулинарни специалитети. Набраната сума от вход и дарения ще бъде използвана за изграждане на  фитнес на открито в централната част на Попово.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха мъж, издирван в Германия

28-годишен мъж от Антоново е издирен и задържан в районното полицейско управление в Търговище. За него има издадена европейска заповед за арест от германски съд. За задържането му са уведомени Окръжната прокуратура в Търговище и Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ към МВР.

публикувано на 13.08.18 в 11:28

Източиха нафта от камион

200 литра нафта са източени от камион, паркиран на входа на Търговище откъм Омуртаг. „Скания“-та е била на паркинг на първокласния път I-4 /София-Варна/. Неизвестният извършител е източил горивото за времето от 22 ч. в петък до 6 ч. сутринта в събота, като е отключил резервоара на камиона. Превозното средство е с благоевградска регистрация, фирмена..

публикувано на 13.08.18 в 11:23

Вилната зона на Търговище без ток и днес

Поради извършване на обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия в Търговище, от 09:00 ч. до 17:00 ч. днес ще бъде прекъснато електрозахранването в района на вилна зона "Драката" (абонати, захранени от ТП "Георги Петков", клон 1).

публикувано на 11.08.18 в 08:20

Издават паспорти с удължено работно време

Гражданите се възползваха веднага от удълженото работно време на паспортната служба в Търговище. Радио Шумен припомня, че от вчера работното време започва от 07:30 ч. сутринта и продължава до 18 без обедна почивка, за да се обслужат гражданите, които искат да им бъдат издадени документи за самоличност. Удължаването се въведе заради големия брой..

публикувано на 10.08.18 в 12:01

Иззеха тютюн без бандерол

Близо 60 кг нарязан тютюн без бандерол са открити в мъж от село Плъстина, община Омуртаг. При специализирана полицейска операция е направена проверка на пазара в село Обител. В лек автомобил, собственост на 63-годишен водач са намерени 6 кг тютюн. При последваща оглед в дома на мъжа е установено, че се съхраняват още около 52,5 кг нарязан тютюн без..

публикувано на 10.08.18 в 11:50

Задигнаха гориво от камион

100 л дизелово гориво са откраднати от товарен автомобил в Търговище. Камионът е бил паркиран на бул. „Ал. Стамболийски“, информират още от полицията в града.

публикувано на 10.08.18 в 11:43

Поредната измамена

Измамници са взели 3 200 лева от  74-годишна жена от Търговище, съобщават от Областната дирекция на МВР. Непознати заблудили жертвата си, че трябва да окаже съдействие на полицейски служители. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 10.08.18 в 11:29