Търсят най-доброто домашно вино

"Конкурс за най-добро домашно вино, мезе и сирена" ще се проведе от 17.30 ч. в Попово в рамките на „Салона на виното и любовта“. Ще бъдат оценявани  производители от общината с бяло, червено вино и розе, реколта 2017 г. Събитието ще започне с възстановка на ритуал на търговищкия Патриотичен клуб "Възраждане". Организатори са поповското читалище “Св. Св Кирил и Методий“ и Ротари клуб – Попово. Ротарианци от цялата страна осигуряват наградния фонд за конкурса. За втора поредна година ще се включват и ресторантьори от града, които ще представят кулинарни специалитети. Набраната сума от вход и дарения ще бъде използвана за изграждане на  фитнес на открито в централната част на Попово.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Министри на национална среща в Търговище

Национална работна среща на областните управители от цялата страна ще се проведе днес в Търговище. Очаква се в нейната работа да вземат участие трима министри – на енергетиката Теменужка Петкова, на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на образованието и науката Красимир Вълчев. Срещата е инициирана от областния управител на..

публикувано на 23.02.18 в 10:06

Надзиратели в Търговище на протест

Служителите от синдикат „Охрана“ ще протестират днес пред Съдебната палата в Търговище. Искания са за 20% увеличение на трудовите възнаграждения и подобряване на условията на труд, заяви  председателят на профсъюза Ангел Дачев. "Ние в сектор "Сигурност" сме най-ниско заплатени. Работата ни е рискова, както е в целия сектор. Затова желаем да бъдем..

публикувано на 22.02.18 в 09:41

Най-търсените професии в Търговище

Бизнесът в Търговищка област търси фадромисти, заварчици, счетоводители, готвачи, стругари, фрезисти, машинни инженери, шлосери, тапицери, машинни оператори, експерти външна търговия, снабдители, мотокаристи, дърводелци, общи работници и механизатори. Това става ясно от анкета, разпространена през декември от областната управа. Повечето фирми са..

публикувано на 21.02.18 в 11:04

"Зебрите" в Търговище се нуждаят от боя

Голяма част от пешеходните пътеки в Търговищка област се нуждаят от освежаване. Това установиха проверките по общини, извършени между 22 и 30 януари. Сред другите проблеми, констатирани от експертите, са липсата на знаци, които да обозначават пешеходните пътеки, и нуждата край училищата и детските градини в някои населени места да бъдат изградени..

публикувано на 21.02.18 в 10:35

Сняг и мъгла в района на Омуртаг

От 80 до 100 метра е видимостта поради мъгла в района на Омуртаг тази сутрин, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Около 5 ч. в района е започнал и снеговалеж. На други места в Търговищка област превалява дъжд. Пътищата са мокри, девет машини опесъчават настилките. В прохода „Боаза“ остава опасността от падащи камъни. Температурите в региона..

публикувано на 21.02.18 в 06:10

Отново дрогиран водач зад волана

Двама мъже са заловени с наркотици, информират от Областната дирекция на МВР в Търговище. Вчера по обед на главния път София - Варна в близост до Омуртаг е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 20-годишен мъж от село Красноселци. Установено е, че младежът държи близо 4 грама канабис. У мъж на 22 години от Соколарци, който се возел в колата, са..

публикувано на 20.02.18 в 14:20

БЧК в Търговище се отчита

Българският червен кръст в Търговище ще отчете своята дейност за миналата година от 14 ч. днес. Организацията има 2550 членове и 162 доброволци. В младежката организация членуват 114 младежи. Работили са по проектите „Съхрани здравето си в четири стъпки“, „Лято на детските усмивки“, „Подкрепа за приемни семейства“. Броят на хората, получили..

публикувано на 20.02.18 в 11:40