Обещават улични ремонти в Исперих

Софийската фирма-изпълнител на проекта по водния цикъл в Исперих е поела ангажимент и е сключила споразумения с общинската администрация да възстанови пропаданията в града в срок до 8 юни. Това стана ясно по време на общоградското събрание в сградата на общината, което започна преди час. Фирмата е поела ангажимент ремонтните дейности да започнат през април и да завършат преди изтичането на гаранционния срок. Повече от 150 жители присъстват на събранието. Там са областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, председателят на Общинския съвет Даниел Димитров и общинското ръководство.
ВИЖТЕ ОЩЕ

За малините и проблемите на бранша

Производството на ягодоплодни е с най-голям социален и икономически ефект у нас, каза за Радио Шумен Божидар Петков - председател   на Асоциацията на малинопроизводителите. Той уточни, че отрасълът осигурява работа на над 20 хиляди души при дълга сезонна работа - от април до октомври. Днес, по време на 4-тия Национален фестивал на малината в..

публикувано на 10.08.18 в 15:08

Семейство е в болница след катастрофа

Мъж и жена от село Сушево са пострадали при пътен инцидент, съобщават от разградската полиция. 43-годишен жител на селото бил ударен от лек автомобил докато управлявал мотопед. При опит да помогне съпругата му е ударена от друга кола. Водачите на леките коли обаче избягали от произшествието и се укрили. От полицията са установили нарушителите, те са..

публикувано на 10.08.18 в 11:55

Набиха мъж при опит за кражба

Трима възпитаници на Възпитателното училище интернат в Завет са направили опит за кражба и са нанесли побой на служител от учебното заведение. Младежите се опитали да проникнат в хранителен магазин като счупили с камък стъклото на вратата и увредили патрона на бравата, но се задействала сигнално-охранителната система. Като извършители са установени..

публикувано на 10.08.18 в 11:36

Активна подмяна на документи за самоличност

140 документа за самоличност са издадени от ОД на МВР в Разград само за първите дни на август. От пресцентъра на полицията съобщиха, че има голям наплив от граждани, които искат да подновят документите си. Служителите от сектор „Български документи за самоличност“ удължават работното си време според броя на чакащите за да бъдат обслужени всички..

публикувано на 10.08.18 в 09:12

Фестивал на малината в Лозница

Лозница отново ще бъде домакин на Фестивала на малината, който се провежда за 4-та година от Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните. Събитието ще започне от 11 часа и по традиция включва изложение на малинопроизводители, а също малинокомбайни и малогабаритна техника за отглеждане на този вид култури. Ще бъдат представени..

публикувано на 10.08.18 в 08:07

Младежи споделят проблемите си в "Изповедалнята"

Кутии за анонимно споделяне са поредният нестандартен проект, адресиран към младите хора в Разград. Той е наречен „Изповедалнята“ и се реализира от доброволци с помощта на Младежка банка - Разград. Идеята е да бъде предоставена платформа, чрез която младежи да могат да споделят под псевдоним свои проблеми, тайни, мисли и преживявания. В кутии, разположени..

публикувано на 09.08.18 в 13:28

Освежават маркировката в Разград

Започна освежаването на уличната маркировка в Разград, съобщават от общинската администрация. Дейността е поверена на служители от общинското предприятие „Ремонтстрой“. В момента се работи по хоризонталната маркировка в централните части на града, предстои да се освежат и пешеходните пътеки пред всички учебни заведения. В Разград се извършва и..

публикувано на 08.08.18 в 14:11