Обещават улични ремонти в Исперих

Софийската фирма-изпълнител на проекта по водния цикъл в Исперих е поела ангажимент и е сключила споразумения с общинската администрация да възстанови пропаданията в града в срок до 8 юни. Това стана ясно по време на общоградското събрание в сградата на общината, което започна преди час. Фирмата е поела ангажимент ремонтните дейности да започнат през април и да завършат преди изтичането на гаранционния срок. Повече от 150 жители присъстват на събранието. Там са областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, председателят на Общинския съвет Даниел Димитров и общинското ръководство.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пет фирми искат да реставрират джамията в Разград

Пет фирми са подали документи за участие в обществената поръчка за реставрацията на джамията Ибрахим паша в Разград. Пликовете с техните оферти бяха отворени от петчленна комисия. След това в закрито заседание започна разглеждането на документите по подбор и техническите предложения. Ценовите оферти ще бъдат отворени на следващо заседание, като..

публикувано на 17.10.18 в 17:30

И утре без вoда в Звънарци

Прoблемът с аварията пo вoдoпренoсната мрежа в кубратскoтo селo Звънарци все oще oстава. Вoда няма да има утре oт 8:00 ч., oбясниха за Радиo Шумен oт  ВиК „Меден кладенец“ в Кубрат. Водоснабдяването ще бъде възстановено до 16:00 ч.

публикувано на 17.10.18 в 16:59

Пет фирми в битка за джамията

Пет фирми подадоха документи за участие в обществената поръчка с предмет „Инженеринг - проектиране, изпълнение на строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор при консервация, реставрация и адаптация на джамията "Ибрахим паша" в Разград“. Пликовете с техните оферти бяха отворени днес от петчленна комисия. След това в закрито заседание..

публикувано на 17.10.18 в 16:10

Доброволци за чист Исперих

Екоинициативата „Зелен дъб“, организирана в името на каузата за един по-чист и уютен град, се проведе за пореден път в Исперих. Тя бе подкрепена и от служителите на Общинската администрация. По време на акцията 180-те доброволци събраха 4 тона отпадъци. Хората изразиха своята надежда повече граждани да приемат инициативата като своя лична кауза, а..

публикувано на 17.10.18 в 15:50

Обсъждат нуждата от кадри

Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие на Разград ще заседава на 18 октомври. В дневния ред е включено обсъждане и съгласуване на обобщена информация за резултатите от анкетно проучване на потребностите от работна сила в област Разград. Радио Шумен припомня, че подобна онлайн анкета се провежда за втора година. Тя започна в началото..

публикувано на 17.10.18 в 12:05

Чистят Исперих

Почистване на Исперих организира управителят на фирма за производство и износ на зърно от лудогорското градче – Иван Крачунов. Към инициативата, която започна в 9 ч. тази сутрин се включиха близо 100 души, 40 от които служители на общинската администрация. Фирмата е осигурила необходимите ръкавици и чували. В момента се почиства централната част..

публикувано на 17.10.18 в 11:25

Без вода в село Звънарци

Поради възникнала авария от 8 ч. ще бъде преустановено водоснабдяването в кубратското село Звънарци. Това съобщиха за Радио Шумен от ВиК „Меден кладенец“ в Кубрат. Водоснабдяването се очаква да бъде възстановено до 16:00 ч. 

обновено на 17.10.18 в 06:15