Обещават улични ремонти в Исперих

Софийската фирма-изпълнител на проекта по водния цикъл в Исперих е поела ангажимент и е сключила споразумения с общинската администрация да възстанови пропаданията в града в срок до 8 юни. Това стана ясно по време на общоградското събрание в сградата на общината, което започна преди час. Фирмата е поела ангажимент ремонтните дейности да започнат през април и да завършат преди изтичането на гаранционния срок. Повече от 150 жители присъстват на събранието. Там са областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, председателят на Общинския съвет Даниел Димитров и общинското ръководство.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стари возила показаха в Кубрат

За трети път в Кубрат се проведе авто ретро парад на стари автомобили, джипове, мотоциклети и други возила. Участваха над 70 притежатели на многогодишни превозни средства от цялата страна. Най-много овации събра "Мерцедес Бенц" от 1927 г., собственост на Валентин Василев от Русе. Ретро парадът бе съпроводен с музикална програма, изпълнена от деца и..

публикувано на 26.05.18 в 15:30

Дарове за малки художници

Подаръци получиха малчуганите от Детска градина “Славейче“ в Разград, които участваха в конкурса за рисунка „Великден през моите очи“, съобщиха от областната управа. 18 са малките художници, участвали в надпреварата във възрастовата група на най-малките – 6-годишни. Всяко дете получи раница, скицник, боички и пастели. Подаръци ще има и за малчугани от..

публикувано на 25.05.18 в 15:38

Кметът на Разград поздрави отличниците

132 зрелостници с отличен успех и 7 финалисти във Втория литературен конкурс на името на проф. Боян Пенев получиха плакети от кмета  на община Разград д-р Валентин Василев. „За поредна година връчвам отличия на заслужили ученици, които с труда си са постигнали високи резултати. Поздравявам отличниците и родителите на тези деца, които са ги подкрепяли..

публикувано на 25.05.18 в 14:44

Ловят бездомни кучета със спецавтомобил

Специализиран автомобил оборудва Община Исперих за улавяне на безстопанствени кучета в рамките на кампанията за безплатна кастрация на женски кучета, която стартира в началото на май. Закупени са и две клетки. „Правим всичко възможно за овладяване популацията на бездомните животни в града и селата“, каза за Радио Шумен секретарят на Общината Севим..

публикувано на 25.05.18 в 14:11

Побойник вилнее в бистро

42-годишен мъж пострадал при сбиване в бистро в Цар Калоян. Около 19 часа вчера в заведението възникнал спор, придружен с обидни изрази между него и 51-годишен мъж. По-възрастният нанесъл удари с крака в дясната подбедрица на по-младия, като счупил двете кости на крайника. Побойникът е задържан.

публикувано на 25.05.18 в 11:15

Пиян плаши деца с нож

Сигнал за мъж в пияно състояние и с нож в ръка е получен късно снощи на телефон 112, съобщиха от полицията в Разград. По думите на жената, която се е обадила, мъжът заплашвал деца, играещи на улицата в Самуил. Пристигналият на място полицейски екип установил 51-годишен жител на село Хърсово, който се опитал да попречи и на органите на властта да..

публикувано на 25.05.18 в 11:12

Малки и големи празнуват 24 май в Кубрат

Тържествата стартираха в двора на най-голямото училище в общината СУ „Христо Ботев. Най-малките възпитаници на школото дариха абитуриентите със здравец, а за успех на завършилите директорът плисна менче с вода. Празникът продължи та площад „Възраждане“ с издигането на националното знаме на страната и знамето на Община Кубрат. Пред жителите на Кубрат..

публикувано на 24.05.18 в 14:33