Проекти за 220 млн. лв. в Силистра

Снимка: Радио Шумен
214 проекта за над 220 милиона лева са изпълнени за три години в рамките на Областната стратегия за развитие 2014 -2020 година на Силистренска област. Това бе отчетено днес при междинна оценка за изпълнението на стратегията. Индикативната финансова рамка е повече от 602 милиона лева и изпълнението е 36.62 %. Изготвена е прогноза, че при тези темпове до 2020 година стратегията не може да бъде изпълнена. В актуализирания документ за изпълнението е предложена финансова рамка с обем над 138 млн. лева според възможностите за финансиране на общините, на бизнессектора, на неправителствените организации на база на предстоящите схеми, които ще бъдат отваряни за финансиране и достъпа на бенефициентите от област Силистра до финансиране - както национални, така и европейски. Специалистите смятат това за реалистично и изпълнимо. В структурно отношение областната стратегия включва 3 стратегически цели, 9 приоритета, 5 подприоритета и 22 специфични цели.  Стратегическите цели са свързани с развитието на конкурентноспособна икономика чрез насърчаване на иновации във всички сектори на икономиката, повишаване на жизнения стандарт на населението, създаване на нови работни места, инвестиции в хората, интеграция на групите в неравностойно положение, подобряване на териториалната устойчивост и постигане на балансираност и свързаност в областен, регионален, национален и международен план.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дарение за доброволците в Ситово

Дарение за общинското доброволно формирование получи община Ситово от Конфедерация Швейцария. Ситово е сред трийсет и деветте български общини, които получиха оборудване и екипировка за доброволните си формирования за борба с бедствия. Помощта от Швейцария е предоставена чрез Националното сдружение на общините в Република България. Дарението включва..

публикувано на 25.02.18 в 14:10

Избират кмет в Средище

Втори тур за частичен избор на кмет ще има в силистренското село Средище. На първия тур не бе избран никой от явилите се четирима кандидати. Днес (25.02.) на балотаж отиват Гошо Манов от ГЕРБ и Руждин Селимов, издигнат от ВМРО-БНД, съобщиха от Общинската избирателна комисия в общинския център Кайнарджа. С право на глас в село Средище са 1099 души.

публикувано на 25.02.18 в 08:35

Институциите се споразумяха са съвместна охрана на Сребърна

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе, представители на МВР и Граничния полицейски участък в Силистра са обсъдили възможностите за съвместни проверки на територията на „Сребърна“, съобщиха от инспекцията. Така ще се осигурят възможности за бърза реакция при установяване на нарушения в защитената територия. Органите на реда ще..

публикувано на 24.02.18 в 12:25

Добра оценка за магистратите в Силистра

Административното правораздаване в България е "на четвърто място в Европейския съюз по бързина и качество на правораздаването ". Това каза председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков в Силистра. Той даде добра оценка за работата на Административния съд в дунавския град. За срок до 3 месеца са завършени над 90 на сто от делата в..

публикувано на 23.02.18 в 17:29

Наградените в "Любовта е пиянство ..

Обявени са носителите на призови места в 17-тият Национален поетичен конкурс "Любовта е пиянство или пиянство от любов", организиран от община Силистра и литературното сдружение "Реката и приятели". Първа награда получи Дойчин Дойнов от Разград за стихотворението си "Следа от вино". Втора награда бе присъдена на Анка Николова от София за стихотворението..

публикувано на 22.02.18 в 19:06

"Мартеничка с кауза" в Силистра

"Мартеничка с кауза" предложиха на общинските съветници от Силистра днес ученици от ОУ "Никола Й. Вапцаров". Във фоайето на общинската администрация децата продаваха изработени от тях мартеници в полза на онкологично болни деца. По този начин учениците се включват в инициативата на националния научен експедиционен клуб към ЮНЕСКО. „Идеята е не..

публикувано на 22.02.18 в 17:00

Служебна благодарност за магистрати

Висшият съдебен съвет отличи със служебна благодарност и грамота председателя на Административния съд в Силистра Маргарита Славова, съдия Павлина Георгиева и съдебния администратор Ивелина Христова. Признанието е за участието им като лектори и наставници в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени..

публикувано на 22.02.18 в 16:01