Проекти за 220 млн. лв. в Силистра

Снимка: Радио Шумен
214 проекта за над 220 милиона лева са изпълнени за три години в рамките на Областната стратегия за развитие 2014 -2020 година на Силистренска област. Това бе отчетено днес при междинна оценка за изпълнението на стратегията. Индикативната финансова рамка е повече от 602 милиона лева и изпълнението е 36.62 %. Изготвена е прогноза, че при тези темпове до 2020 година стратегията не може да бъде изпълнена. В актуализирания документ за изпълнението е предложена финансова рамка с обем над 138 млн. лева според възможностите за финансиране на общините, на бизнессектора, на неправителствените организации на база на предстоящите схеми, които ще бъдат отваряни за финансиране и достъпа на бенефициентите от област Силистра до финансиране - както национални, така и европейски. Специалистите смятат това за реалистично и изпълнимо. В структурно отношение областната стратегия включва 3 стратегически цели, 9 приоритета, 5 подприоритета и 22 специфични цели.  Стратегическите цели са свързани с развитието на конкурентноспособна икономика чрез насърчаване на иновации във всички сектори на икономиката, повишаване на жизнения стандарт на населението, създаване на нови работни места, инвестиции в хората, интеграция на групите в неравностойно положение, подобряване на териториалната устойчивост и постигане на балансираност и свързаност в областен, регионален, национален и международен план.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пускат в грипна училища в Силистренско

Основно училище „Христо Ботев“ в Алфтар и Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Никола Вапцаров“ в силистренското село Средище преустановяват учебните занятия, заради увеличена заболеваемост на учениците. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието в Силистра. Занятията се преустановяват на 17 и 18 януари със..

публикувано на 16.01.19 в 19:08

13 загинали по силистренските пътища

Над 2700 са наказанията за нарушения на Закона за движение по пътищата в Силистренска област през декември. Това отчете днес началникът на „Охранителна полиция“ комисар Димо Василев. Глобите по фиш са повече от 2500, а актовете са 155, каза още той и обобщи информацията за пътните инциденти през последния месец на миналата година. "Допуснати са 17..

публикувано на 16.01.19 в 12:20

35-годишен ранен при катастрофа

35-годишен мъж е пострадал при катастрофа вчера по пътя Русе - Силистра, в района на село Нова Черна. От полицията в Силистра уточняват, че мъжът пътувал в лек автомобил „Опел“, управляван от 60-годишен водач, и пострадал при сблъсък с друга кола от същата марка. Получил е фрактури на ключица и раменна става и е настанен за лечение в..

публикувано на 16.01.19 в 11:08

Няма грипна ваканция в Тутракан и Главиница

Няма обявена грипна ваканция за учениците от Тутракан и общината. Грипна ваканция се обявява, когато 30% от учениците в едно училище са болни. По информация на директорите на училищата в СУ "Христо Ботев" болните са 11%, в СУ "Йорданов Йовков" - 13%, в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Нова Черна - 20%. В училището в с. Цар Самуил и..

публикувано на 16.01.19 в 06:23

Европейска мисия за чумата

Първата за Европа мисия за обмяна на опит, свързана със заболяването африканска чума по свинете, пристига днес след обяд в Тутракан. По време на мисията ще бъдат посетени регионите с установени случаи на африканска чума по свинете в областите Силистра, Добрич и Варна. В края на миналата година край село Алеково, община Алфатар, област..

публикувано на 15.01.19 в 09:56

Грипна ваканция в Силистра

Дните от 16 януари до 18 януари 2019 г. включително се обявяват за неучебни със заповед на кмета на Община Силистра за всички училища и центрове за подкрепа. Учебните занятия на територията на общината ще бъдат възобновени на 21 януари - понеделник. Заповедта не се отнася за детските градини и ясли. Вчера в Силистра бе обявена грипна..

публикувано на 15.01.19 в 09:46

Грипна епидемия в Силистра

Грипна епидемия обявяват в област Силистра от утре - 15 януари. Училищата засега ще продължат да работят.   Броят на болните от остри респираторни заболявания и грип в Силистренско е 329 на 10 000 души. Това показват данните на Регионалната здравна инспекция, събрани от личните лекари в областта, съобщи директорът д-р Теодора Начева...

публикувано на 14.01.19 в 14:55