Проекти за 220 млн. лв. в Силистра

Снимка: Радио Шумен
214 проекта за над 220 милиона лева са изпълнени за три години в рамките на Областната стратегия за развитие 2014 -2020 година на Силистренска област. Това бе отчетено днес при междинна оценка за изпълнението на стратегията. Индикативната финансова рамка е повече от 602 милиона лева и изпълнението е 36.62 %. Изготвена е прогноза, че при тези темпове до 2020 година стратегията не може да бъде изпълнена. В актуализирания документ за изпълнението е предложена финансова рамка с обем над 138 млн. лева според възможностите за финансиране на общините, на бизнессектора, на неправителствените организации на база на предстоящите схеми, които ще бъдат отваряни за финансиране и достъпа на бенефициентите от област Силистра до финансиране - както национални, така и европейски. Специалистите смятат това за реалистично и изпълнимо. В структурно отношение областната стратегия включва 3 стратегически цели, 9 приоритета, 5 подприоритета и 22 специфични цели.  Стратегическите цели са свързани с развитието на конкурентноспособна икономика чрез насърчаване на иновации във всички сектори на икономиката, повишаване на жизнения стандарт на населението, създаване на нови работни места, инвестиции в хората, интеграция на групите в неравностойно положение, подобряване на териториалната устойчивост и постигане на балансираност и свързаност в областен, регионален, национален и международен план.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дунавски спортен празник в Силистра

Дунавски спортен празник "Мама, татко и аз" започва в 10 часа в Дунавския парк в Силистра. В програмата са включени масов крос за деца, младежи и техните родители. Тази година голямата награда ще е велосипед.  Веднага след награждаването на победителите в кроса участниците ще могат да проверят своите знания по природознание и екология,..

публикувано на 20.05.18 в 09:33
слънчоглед

Завърши пролетната сеитба в Силистренско

Завърши пролетната сеитба в Силистренско. Засетите   култури са над 680 000 декара. Това е с над 13 000 декара по-малко в сравнение с миналата 2017 година. Тази година обаче са засети повече царевица и маслодаен слънчоглед - 285 715 декара царевица и 371792 декара слънчоглед.

публикувано на 18.05.18 в 13:36

Студенти с грамота от президента

Провежданите през май научни четения в Силистренския филиал на Русенския университет вече ще са през октомври, каза директорът на филиала в Силистра доц. Теменужка Богданова. По думите ѝ, промяната е съобразена с програмата за празника на ВУЗ-а. За участието си в „Българската Коледа“ Студентският съвет получи грамота от президента на Република..

публикувано на 17.05.18 в 16:56

Днес Тутракан спортува

Майските дни в Тутракан продължават със спортни прояви. Днес ще има турнири по тенис на маса, стрийтбол, по волейбол и футбол. В следобедните часове ще се проведе традиционната "Тутраканиада", в която ще мерят сили възпитаници на всички училища в състезания по хвърляне на медицинска топка, щафетно бягане и скок на дължина. Състезанията "Бързи,..

публикувано на 17.05.18 в 11:16

Музеят в Дулово празнува

С двудневна програма ще бъде отбелязана 20-годишнината на Историческия музей в Дулово. За това време музеят има над 15 хиляди посетители. Във фондовете се пазят повече от 7 000 материали за историческото минало на района. От 14 часа кметът на Дулово д-р Юксел Ахмед ще открие кръгла маса. Професор Георги Атанасов от РИМ Силистра ще представи доклад за..

публикувано на 17.05.18 в 08:17

Летни приключения за децата в Силистра

Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Силистра за пета поредна година организира летни клубове по интереси за деца и младежи от 8 до 18-годишна възраст. Ще работят клубове по плуване, тенис, приложно изкуство, шахмат, хип-хоп танци, зумба, латино танци, ветроходство, гребане и "Млад скаут". Участието е..

публикувано на 16.05.18 в 16:34

Защитават детското здраве

Българският имунизационен календар няма съществени разлики с имунизационните календари на големите западни държави, смята главният държавен инспектор д-р Ангел Кунчев. В Силистра той направи презентация на тема "Ваксини и имунизации - ефективният начин да предпазим децата от заразни заболявания и техните усложнения". През последните 10 години..

публикувано на 16.05.18 в 16:21