Проекти за 220 млн. лв. в Силистра

Снимка: Радио Шумен
214 проекта за над 220 милиона лева са изпълнени за три години в рамките на Областната стратегия за развитие 2014 -2020 година на Силистренска област. Това бе отчетено днес при междинна оценка за изпълнението на стратегията. Индикативната финансова рамка е повече от 602 милиона лева и изпълнението е 36.62 %. Изготвена е прогноза, че при тези темпове до 2020 година стратегията не може да бъде изпълнена. В актуализирания документ за изпълнението е предложена финансова рамка с обем над 138 млн. лева според възможностите за финансиране на общините, на бизнессектора, на неправителствените организации на база на предстоящите схеми, които ще бъдат отваряни за финансиране и достъпа на бенефициентите от област Силистра до финансиране - както национални, така и европейски. Специалистите смятат това за реалистично и изпълнимо. В структурно отношение областната стратегия включва 3 стратегически цели, 9 приоритета, 5 подприоритета и 22 специфични цели.  Стратегическите цели са свързани с развитието на конкурентноспособна икономика чрез насърчаване на иновации във всички сектори на икономиката, повишаване на жизнения стандарт на населението, създаване на нови работни места, инвестиции в хората, интеграция на групите в неравностойно положение, подобряване на териториалната устойчивост и постигане на балансираност и свързаност в областен, регионален, национален и международен план.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГЕРБ и ДПС на балотаж в Суходол

Балотаж на състоялите се вчера частични избори за кмет ще има на 21 октомври в село Суходол, Главинишка община,  област Силистра. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия в Главиница. В надпреварата участваха   кандидатът на ГЕРБ Абедин Нури Рушид и на ДПС Недрет Юсеин Алил. Малко след завършването на изборния ден от Общинската избирателна..

публикувано на 15.10.18 в 13:26

Спокойно протича кметският избор в Суходол

353 души са гласували в частичните избори за кмет на главинишкото с. Суходол до 17.00 часа. Това съобщи за Радио Шумен председателят на Общинска избирателна комисия в Главиница - Венцислав Маринов. Изборният ден ще приключи в 20.00 ч. Няма жалби или сигнали за нарушения. 638 души в с. Суходол имат право на глас. Кандидатите за кметския пост са..

публикувано на 14.10.18 в 17:43

В Суходол избират кмет

Частични избори за кмет  се провеждат днес в село Суходол, Главинишка община на Силистренска област. Право на глас имат 640 души. Те ще гласуват в една секция. По информация от Общинската избирателна комисия в Главиница изборният ден е започнал спокойно.

публикувано на 14.10.18 в 08:23

Откриват ремонтирана чешма в Добротица

"Кът за отдих край чешмата" се нарича проектът, който се осъществи в с. Добротица, община Ситово. Той е финансиран с близо 10 хиляди лева от ПУДООС. Чешмата е ремонтирана, изграден е навес и е поставена тройна пергула с пейки. Днес от 10:30 часа ще бъде отслужен водосвет, с който ще бъде ще бъде открита новата придобивка за с. Добротица. На събитието..

публикувано на 13.10.18 в 09:04

С гозбите на Добруджа посрещат в Сребърна

Кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа” започва в силистренското село Сребърна. Проявата е под патронажа на кмета на Силистра  д-р Юлиян Найденов и се организира от община Силистра, кметството в с. Сребърна и читалище "Възраждане - 1940” в селото. Очаква се във фестивала да участват групи от Силистренско, Русенско и Добричко. Ще бъде представен..

публикувано на 13.10.18 в 07:50
слънчоглед

Добри добиви в Силистренско

Със среден добив от 279 килограма от декар завърши жътвата на слънчогледа в Силистренско, съобщиха от Областната земеделска дирекция. Продължава прибирането на царевицата, чийто среден добив досега е 614 кг/дка. Със среден добив от 566 килограма завърши прибирането на реколтата от винените лозя, а средният добив от десертните сортове е 521 килограма...

публикувано на 12.10.18 в 12:58

Втори заместник областен управител

Втори заместник областен управител е назначен от днес в Силистра. Това е 52-годишният Илиян Великов. Той е семеен с едно дете. До момента е работил в системата на МВР и е бил началник на сектор "Борба с организираната престъпност" към Областната дирекция на МВР в Силистра. Областният управител Ивелин Статев представи новия си заместник и обяви..

публикувано на 12.10.18 в 11:36