Проекти за 220 млн. лв. в Силистра

Снимка: Радио Шумен
214 проекта за над 220 милиона лева са изпълнени за три години в рамките на Областната стратегия за развитие 2014 -2020 година на Силистренска област. Това бе отчетено днес при междинна оценка за изпълнението на стратегията. Индикативната финансова рамка е повече от 602 милиона лева и изпълнението е 36.62 %. Изготвена е прогноза, че при тези темпове до 2020 година стратегията не може да бъде изпълнена. В актуализирания документ за изпълнението е предложена финансова рамка с обем над 138 млн. лева според възможностите за финансиране на общините, на бизнессектора, на неправителствените организации на база на предстоящите схеми, които ще бъдат отваряни за финансиране и достъпа на бенефициентите от област Силистра до финансиране - както национални, така и европейски. Специалистите смятат това за реалистично и изпълнимо. В структурно отношение областната стратегия включва 3 стратегически цели, 9 приоритета, 5 подприоритета и 22 специфични цели.  Стратегическите цели са свързани с развитието на конкурентноспособна икономика чрез насърчаване на иновации във всички сектори на икономиката, повишаване на жизнения стандарт на населението, създаване на нови работни места, инвестиции в хората, интеграция на групите в неравностойно положение, подобряване на териториалната устойчивост и постигане на балансираност и свързаност в областен, регионален, национален и международен план.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Администрацията в Тутракан с нова придобивка

Нов електромобил има вече общинската администрация в Тутракан. Той е първият по рода си в Силистренска област. Автомобилът е снабден със специална зарядна колонка, която е разположена срещу сградата на общинската администрация. "Фирмата-производител ни предложи голяма отстъпка, а закупуването на колонката стана с решение на Общинския съвет от май”, каза..

публикувано на 14.08.18 в 11:11

Ентусиасти ще преплуват Дунав

Традиционното преплуване на река Дунав ще бъде в събота, 18 август, съобщават от Община Силистра. Записването ще започне в 9 ч., а стартът ще бъде даден час по-късно в базата на Дунавския клуб. Могат да се включат хора от всички възрасти, като желаещите да участват задължително преминават медицински преглед и предварителен инструктаж. Всички ще..

публикувано на 13.08.18 в 13:21

Наръчник срещу домашното насилие

Наръчник срещу домашното насилие ще отпечатат от Женското сдружение „Екатерина Каравелова“ в Силистра. "Изданието е предназначено за деца от 7 до 10 години и ще бъде разпространено в силистренските училища в началото на новата учебна година. Наръчникът ще бъде изработен в мини вариант. Съвсем накратко и визуализирано на снимки. На децата ще бъде..

публикувано на 09.08.18 в 16:51

Състезание събира атлети в Сребърна

Състезанието Srebarna Trail Run ще се проведе на 7 октомври в резервата Сребърна. Проявата се организира от Клуба по бегови спортове в Русе с подкрепата на РИОСВ – Русе. Надпреварата се посвещава на 70-годишнината от обявяване на Сребърна за защитена територия, както и присъединяването й към мрежата на биосферните паркове на UNESCO. Трасетата са с дължина..

публикувано на 09.08.18 в 16:27

Пак ще варят мамалига в Нова Черна

Започна подготовката за Фестивала на мамалигата в тутраканското село Нова Черна. Вече се приемат заявки за участие в шестото издание, което ще се проведе 6-ти октомври. Целта на фестивала е да съхранява и популяризира фолклора чрез песен, танц, слово и храна, а също да стимулира издирването, съхраняването и разпространението на автентични обичаи...

публикувано на 09.08.18 в 15:39

Полицията в Силистра с нов директор

Комисар Мартин Недялков е новият директор на Областната дирекция на МВР – Силистра. Той е преназначен временно на длъжността със заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Днес комисар Мартин Недялков беше представен пред ръководния състав на дирекцията от заместник-главния секретар е на МВР главен комисар Георги Арабаджиев. Недялков е на..

публикувано на 09.08.18 в 11:21

Най-тежко пострадалият в Болоня ученик излиза от шока

В стабилно състояние е ученикът от Силистра, който пострада най-тежко при взрива на цистерна в Болоня в началото на тази седмица. Детето вече излиза от преживения шок, съобщи посланикът на България в Италия Марин Райков, който се срещна с младежа в болницата в Чезена. Момчето ще остане за лечение там около 40 дни. Днес в Италия трябва да пристигне..

публикувано на 09.08.18 в 08:09