Памет за българските чети

Иво Стоянов от Регионалния исторически музей - Разград, потърси съдействие от Областната администрация за открита от него неизвестна досега паметна плоча на четник от четите на Хаджи Димитър и Панайот Хитов. Историкът разказа, че е посетил гробището на село Каменово по сигнал от местни жители. Установил, че откритата паметна плоча има историческа стойност и е необходимо да се обозначи, да се почисти и се изградят постамент и ограда, а също и да се постави надпис на съвременен български език, който да описва историята на Иван Костадинов. Паметната му плоча има надписи от двете страни, част от думите трудно се четат, но става ясно, че мъжът е родом от Сливен. Иво Стоянов уточни, че в досега известните списъци с четниците на Хаджи Димитър името Иван Костадинов не фигурира, но пое ангажимент да продължи издирвателската дейност по установяване на повече данни за него. Заместник областният управител Евгени Драганов пое ангажимент с областния управител Гюнай Хюсмен да обсъдят възможностите администрацията да съдейства.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Село Мъдрево без вoда утре

След аварията в Звънарци и селo Мъдревo утре - 19 октомври, ще е без вода заради възникнала авария, съобщиха за Радиo Шумен от ВиК „Меден кладенец“  в Кубрат. Вoдoпoдаванетo ще бъде преустанoвенo oт 8:00 ч. и се очаква да бъде възстанoвенo до 16:00 ч.

публикувано на 18.10.18 в 16:54

Кастрират женски кучета в Исперих

Продължава вторият етап от кампанията за безплатно кастриране на женски кучета в Исперих. От общинската администрация приканват собствениците на домашни любимци да ги регистрират, след като бъдат кастрирани и чипирани. Двама ветеринарни лекари от града са ангажирани с кампанията. Веднъж седмично безстопанствени кучета ще бъдат улавяни със..

публикувано на 18.10.18 в 14:24

Бизнесът търси икономисти и инженери

Потребностите   на работодателите в Разградско от работна сила обсъди на свое заседание Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие в Разград. Според проучване в 78 фирми за потребностите от знания и умения на персонала, работодателите наблягат предимно на дисциплината и самоконтрола (69,2%), на работа под напрежение (61,5%), на..

публикувано на 18.10.18 в 13:41

И утре без вoда в Звънарци

Прoблемът с аварията пo вoдoпренoсната мрежа в кубратскoтo селo Звънарци все oще oстава. Вoда няма да има утре oт 8:00 ч., oбясниха за Радиo Шумен oт  ВиК „Меден кладенец“ в Кубрат. Водоснабдяването ще бъде възстановено до 16:00 ч.

публикувано на 17.10.18 в 16:59

Пет фирми в битка за джамията

Пет фирми подадоха документи за участие в обществената поръчка с предмет „Инженеринг - проектиране, изпълнение на строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор при консервация, реставрация и адаптация на джамията "Ибрахим паша" в Разград“. Пликовете с техните оферти бяха отворени днес от петчленна комисия. След това в закрито заседание..

публикувано на 17.10.18 в 16:10

Доброволци за чист Исперих

Екоинициативата „Зелен дъб“, организирана в името на каузата за един по-чист и уютен град, се проведе за пореден път в Исперих. Тя бе подкрепена и от служителите на Общинската администрация. По време на акцията 180-те доброволци събраха 4 тона отпадъци. Хората изразиха своята надежда повече граждани да приемат инициативата като своя лична кауза, а..

публикувано на 17.10.18 в 15:50

Обсъждат нуждата от кадри

Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие на Разград ще заседава на 18 октомври. В дневния ред е включено обсъждане и съгласуване на обобщена информация за резултатите от анкетно проучване на потребностите от работна сила в област Разград. Радио Шумен припомня, че подобна онлайн анкета се провежда за втора година. Тя започна в началото..

публикувано на 17.10.18 в 12:05