Памет за българските чети

Иво Стоянов от Регионалния исторически музей - Разград, потърси съдействие от Областната администрация за открита от него неизвестна досега паметна плоча на четник от четите на Хаджи Димитър и Панайот Хитов. Историкът разказа, че е посетил гробището на село Каменово по сигнал от местни жители. Установил, че откритата паметна плоча има историческа стойност и е необходимо да се обозначи, да се почисти и се изградят постамент и ограда, а също и да се постави надпис на съвременен български език, който да описва историята на Иван Костадинов. Паметната му плоча има надписи от двете страни, част от думите трудно се четат, но става ясно, че мъжът е родом от Сливен. Иво Стоянов уточни, че в досега известните списъци с четниците на Хаджи Димитър името Иван Костадинов не фигурира, но пое ангажимент да продължи издирвателската дейност по установяване на повече данни за него. Заместник областният управител Евгени Драганов пое ангажимент с областния управител Гюнай Хюсмен да обсъдят възможностите администрацията да съдейства.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Лозница с условна присъда

Кметът на Лозница Айхан Хашимов е осъден условно и ще трябва да се раздели предсрочно с поста си. ВКС потвърди наказанието на Хашимов за неправомерно изразходване на средства от общинския бюджет. Делото срещу кмета започна през 2009 година заради изхарчени от общинската управа 662 хиляди лева от фонда за борба с бедствията за ремонт на църкви и..

публикувано на 23.02.18 в 07:36

Мнима булка обира наивници в интернет

Измама с мнима интернет булка разследва полицията. Вчера в Районното управление в Исперих се явил 43-годишен мъж с немско и турско гражданство, който живеел в Германия. По думите му, от април 2015 г. до февруари 2018 г. бил мамен от жена с постоянен адрес в Исперих, която му обещавала да отиде при него в Германия и да сключат граждански брак. През..

публикувано на 22.02.18 в 10:00

„Заедно в час“ търси учители в Разград

„Заедно в час“ ще търси учители от Разград. Екипът на проекта пристига днес в лудогорския град. Срещата „Проведи промяната в Разград“ е организирана съвместно с “Младежки форум - 2001 Разград”. Тя ще се състои от 18 ч. „Заедно в час“ набира кандидати за учители за работа в продължение на две години в български училища, в които голяма част от децата са..

публикувано на 22.02.18 в 09:14

Един милион за ремонти в Самуил

Над 1 милион лева са средствата за ремонтни дейности в община Самуил. Това каза за Радио Шумен кметът Бейтула Мюмюн. Част от средствата са отпуснати от правителството, а останалите са от капиталовата програма на общината. При затопляне на времето ще започне обновяването на площада пред сградата на общината, ще бъдат рехабилитирани улици в града и..

публикувано на 21.02.18 в 16:33

Акция в подкрепа на бедни абитуриенти

Единствената жена състезател по офроуд в България Мерлин Мехмедова от Кубрат и тази година ще подеме инициатива в подкрепа на ученици. Кампанията отново ще е в помощ на абитуриенти в неравностойно положение. Целта е да бъдат събрани бални облекла за младежи и хора, които ще се заемат с прическите, гримовете и транспорта на абитуриентите...

публикувано на 21.02.18 в 16:05
Протест на съдебна охрана

Съдебната охрана в Разград на протест

Служители на Съдебната охрана в Разград също се включиха в щафетните протести на колегите си от цялата страна с искания за приравняване на заплащането с това в МВР и увеличаване на щата. Подкрепа към протестиращите изразиха и адвокати. 24 са служителите на съдебната охрана в област Разград. "Броят им не е достатъчен да изпълняват основните си функции -..

публикувано на 21.02.18 в 15:54

Търсят пари за разградските пътища

"Републиканската пътна мрежа в Разградска област не е в добро състояние. Затова водим разговори с Агенцията „Пътна инфраструктура“ за включване на част от отсечките в плановете за летни ремонти. Сред тях е и пътят Исперих – Пристое". Това коментира областният управител на Разград Гюнай Хюсмен. "Трябва да се проучи колко ще струва този път и..

публикувано на 20.02.18 в 15:34