Тутракан с интерес към биогоривата

Презентация за ползата от енергията от възобновяеми източници и биогорива бе представена на заседанието на Общинския съвет в Тутракан днес. Съветниците приеха дългосрочна и краткосрочни програми по Закона за енергията от възобновяеми източници за периода 2018-2025 г.

За одитор за заверка на годишния финансов отчет на „МБАЛ-Тутракан” ЕООД за 2017 г., съветниците избраха Емилиян Ганев. На предстоящото Общо събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ООД, гр. Силистра, което е насрочено да се проведе на 15 март, Община Тутракан ще бъде представлявана от кмета д-р Димитър Стефанов, а при невъзможност за негово участие, съветниците избраха зам.-кмета Милен Маринов. Общинските съветници приеха направените инвестиции от "ВиК" през миналата години в общината, възлизащи на 21 781 лв.

За три месеца - до 15 юни, трябва да се извърши ликвидацията на "Комунални дейности" ЕООД със съответните законови действия за заличаване от Търговския регистър. За нов ликвидатор бе избран Младен Минчев. До тези решения се стигна след като Общинският съвет е бил информиран от Агенцията по вписванията, че дружеството все още е в правния мир, тъй като предишният ликвидатор не изпълнил разпорежданията на чл. 267 от Търговския закон, според който ликвидаторите са длъжни, като обявят прекратяването на дружеството, да поканят неговите кредитори да предявят вземанията си.

На сесията бе приета Годишна програма за развитие на читалищната дейност в община Тутракан за тази година, както и разпоредителни сделки с имоти и земи общинска собственост.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Патронажна грижа у дома

Силистренската община приема документи по проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания-Силистра" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 от кандидати за потребители на мобилни интегрирани здравно-социални услуги, съобщиха от общината. Патронажната грижа е индивидуализирана подкрепа за хора с увреждания..

публикувано на 15.10.19 в 12:10

Камион нацели дърво

Неправоспособен 28-годишен е пострадал, след като катастрофирал по пътя между селата Ситово и Искра. Произшествието е станало вчера около 17:00 ч. При управление на товарен автомобил „Форд“ мъжът изгубил контрол над колата и се ударил в крайпътно дърво. Получил е фрактури на няколко ребра и е настанен в болница. Съставен му е акт.

публикувано на 15.10.19 в 09:55

Потомци на донски казаци празнуват

Храмов празник днес има и руската църква „Покров на пресвета Богородица“ в квартал Татарица на силистренското село Айдемир. Това е единственият у нас православен старообряден руски храм с 270-годишна история. Църквата "Покров на Пресвета Богородица" е строена през 1750 година и няма аналог в страната. Камбаната, иконите, свещниците и..

публикувано на 14.10.19 в 16:58

Прибират царевицата

В Силистренско вече са засети 181 550 декара с есенни култури, показва справка от Областната земеделска дирекция. Най-много са площите с пшеница - 144 150 декара. Предсеитбена подготовка е направена на 358 500 декара. Дълбока оран е извършена на 262 200 декара. Приключва прибирането на царевицата – вече са реколтирани над 96% от засетите близо 310..

публикувано на 14.10.19 в 16:04

Добруджански гозби в Сребърна

88-годишната Димитра Дякова е най-възрастният участник в кулинарния фестивал „Гозбите на Добруджа“, който се открива днес в Сребърна. Тя ще покаже на децата и по-младите как се меси, точи и пече баница на селска печка. В кулинарното състезание ще има гости от Карнобат и представители на населени места от цялата силистренска област. 260 участници..

публикувано на 12.10.19 в 09:34

"За единение на българите"

Среща-разговор на тема „За единение на българите" ще се проведе в Тутракан днес. В нея ще участват акад. Стефан Воденичаров, акад. Георги Марков и Иван Гранитски. По време на срещата ще се обсъжда документа на българските учени, индустриалци и общественици "Възгледи на националните цели и приоритети за устойчиво развитие на България". Срещата ще..

публикувано на 11.10.19 в 09:35

"Не" на остеопорозата!

Асоциация „Жени без остеопороза“ със съдействието на Регионалната здравна инспекция в Силистра организират днес изследвания на телесен състав и костна плътност. Прегледите започват в 10 ч. в сградата на инспекцията. Жителите на дунавския град ще бъдат обучени да разпознават първите признаци на заболяването и да определят личните си рискови..

публикувано на 11.10.19 в 07:51