Децата на Шумен за празника на мама

Какво най-често пожелават малките деца за празника на мама? Това ще чуете и вие от разговора ни с дечица от група ,,Звездици” от Детска градина ,,Космонавт” в Шумен. Те отправиха и специален поздрав за всички слушателки на Радио Шумен. Репортаж на Жулиета Герова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Очакват добра малинова реколта

Започна беритбата на ранните сортове малини. Стопаните се надяват да няма повече градушки, бури и вятър, за да си приберат продукцията. По информация на Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните в региона към момента няма щети по малиновите насаждения, пораженията са предимно в Югозападната част на страната. Какви добиви очакват..

публикувано на 20.06.18 в 17:02

За бежанците, мечтите и надеждите

Тя е българка, която от години живее и работи в Германия. Казва се Диана Илиева и е от Девня. Преди няколко години заминава с надеждата да успее да се реализира в Германия. Жената признава, че като всяко начало и там не е било никак лесно. За разлика от България търсенето на работа там обаче не е толкова трудно. Броени дни след като пристига в..

публикувано на 20.06.18 в 16:49

Полицията пази децата на пътя

От началото на годината на територията на област Шумен едно дете е загинало като пътник, а 6 души са ранените като пешеходци. През 2017 година загиналите деца са 2, а 12 са ранените на пътя, съобщи инспектор Мирослав Миронов от Пътната полиция в Шумен. Чуйте репортаж на Георги Софронов за старта на акцията.

публикувано на 20.06.18 в 16:03

Емануил Йорданов: „Калинките" са основният проблем в МВР

Според бившия вътрешен министър в правителството на СДС   Емануил Йорданов, вотът на недоверие, който днес внесоха социалистите, е нужен и навременен .Според него, ако не започне сериозна дискусия по тема „Сигурност", ситуацията ще стане необратима. Чуйте разговора на Красимира Петкова с Емануил Йорданов.

публикувано на 20.06.18 в 14:47
Езикова гимназия - Шумен

Важно за бъдещите осмокласници!

Започва кампанията по прием в осми клас за следващата учебна година. Документите ще се приемат от 19 до 26 юни включително, всеки работен ден от 8 ч. до 18 ч. Заявленията с подредените в тях желания на ученика могат да се подадат както онлайн, така и на хартиен носител. Определените училища в Шумен са Профилираната езикова гимназия и Профилираната..

публикувано на 20.06.18 в 09:35

Подводните камъни на Закона за личния фалит

Всички казват, че Закон за личния фалит трябва да има. В анкета шуменци изразиха мнение, че с подобен закон длъжниците ще са по-защитени отколкото в момента. Такава е и концепцията на омбудсмана Мая Манолова, чийто екип разработи няколко варианта на закон. В интервюто на Ирина Павлова с Манолова можете да чуете как при личен фалит гражданите ще..

публикувано на 19.06.18 в 13:08
Първан Симеонов

За името Северна Македония

На церемония на Преспанското езеро вчера Гърция и Македония подписаха договор, с който се приема името "Северна Македония" за всеобща употреба. След това и гърци, и македонци излязоха на протести срещу приетото в договора име. Анализаторите коментират, че решението отваря пътя на Македония към Европейския съюз и НАТО. Договорът трябва да бъде гласуван..

публикувано на 18.06.18 в 15:38