Среща на шеф Манчев в Шумен

Снимка: mila.bg
Един от най-талантливите, успешни и вдъхновяващи кулинарни виртуози – шеф Иван Манчев, ще гостува в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен тази вечер от 17.30 ч. Той кани шуменци и гостите на града да участват в среща с автограф, на която ще разкаже за вдъхновението, което го е накарало да създаде книгата с 61 рецепти „Мечти и кошмари“. За кулинарното изкуството като социален феномен, за най-вкусният детски спомен и за мечтите за една нова кулинарна култура на българите чуйте в разговора на Яна Косева с шеф Манчев часове преди гостуването му Шумен.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Къща-музей

Дискусия за Унгарската революция в Радио Шумен

Дискусия, посветена на 170-годишнината от Унгарската революция, ще се състои на 21.03.2018 г. от 17 часа в Артсалона на Радио Шумен. В нея ще участват ученици от Градския клуб по дебати, който е главен организатор на събитието.  Входът е свободен. Съорганизатори са къщата музей „Лайош Кошут” и лекторката в Шуменския университет Шарлота Папаи. Още за..

публикувано на 20.03.18 в 13:59

Отново отличени

Награда за цялостно представяне и запазване на кукерската традиция взеха самодейците от група „Арапи“. Кукерите от шуменския квартал „Макак“ участваха във фестивала на маскарадното изкуство „Старци в Турия“. Той се проведе в родното село на прочутия български писател Чудомир. Празникът събра над 1 000 участници от цялата страна. Община Павел баня,..

публикувано на 19.03.18 в 16:51

Цифрова седмица в регионалните библиотеки

Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе се включва в европейската кампания "Цифрова седмицата". Тази година кампанията е фокусирана върху изграждане на доверие в технологиите чрез развиване на критично мислене и медийна грамотност. В кампанията ще се включи и Регионалната библиотека „Петър Стъпов“ в Търговище. От 15 часа днес ще бъде открита..

публикувано на 19.03.18 в 14:35

Шуменецът Викторио на крачка от голямото шоу

Шуменецът Викторио Ангелов премина през третия кръг от кастинги във финландския формат на музикалното състезание “X Factor”. С изпълнение на песента “Thinking Out Loud“ („Мислейки на висок глас“) на Ед Шийрън снощи 18-годишният изпълнител си осигури място във финалната четворка при момчетата.  Решението бе взето от рапъра Микаел Габриел, който отговаря..

публикувано на 19.03.18 в 11:20

Международна изложба в Силистра

Международна изложба бе открита в Силистра. Организатори на проявата са Общинската администрация в крайдунавския град и   културен център ЮНЕСКО "Йонел Перлея" в румънския град Слобозия. В експозицията са представени творби на 30 художници - 26 от Румъния и по един от Испания, Гърция, Австрия и Словакия. Изложбата ще бъде в Силистра до 28 март. След..

публикувано на 16.03.18 в 15:39
Марин Големинов

Първо изпълнение в Шумен на Концерта за цигулка и оркестър от Големинов

110 години от рождението на големия български композитор Марин Големинов ще отбележи с концерт днес Симфониета Шумен. Концертът за цигулка и оркестър от Големинов ще прозвучи за първи път в Шумен под диригентската палка на Станислав Ушев. Солист ще бъде  Марио Хосен. В програмата са включени и „Следобедът на един фавн” от Клод Дебюси и „ Танци от..

публикувано на 16.03.18 в 14:09

Изложба за Тибет в Шумен

Изложба „Изкуствата на Тибет” e експонирана в Мраморното фоайе на Регионалния исторически музей в Шумен. Тя включва предмети, свързани с религията, културата и бита на населението на азиатската област. Сред експонатите се открояват масивна култова пагода, „Колелото на Дхарма“, изработено от бронз, автентичен интериор на тибетски дом и традиционно..

публикувано на 16.03.18 в 11:25