Среща на шеф Манчев в Шумен

Снимка: mila.bg
Един от най-талантливите, успешни и вдъхновяващи кулинарни виртуози – шеф Иван Манчев, ще гостува в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен тази вечер от 17.30 ч. Той кани шуменци и гостите на града да участват в среща с автограф, на която ще разкаже за вдъхновението, което го е накарало да създаде книгата с 61 рецепти „Мечти и кошмари“. За кулинарното изкуството като социален феномен, за най-вкусният детски спомен и за мечтите за една нова кулинарна култура на българите чуйте в разговора на Яна Косева с шеф Манчев часове преди гостуването му Шумен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Италианско кино в Русе

За трета поредна година съвременно италианско кино ще радва киноманите в Русе от 10 до 13 декември в зала „Европа“ на Доходно здание. Прожекциите на всички филми са с начален час 18 ч. и са с вход свободен. Кинопанорама „Италия днес“ се провежда в рамките на коледно-новогоднишния фестивал "Русе 2018" и се осъществява от Община Русе в партньорство с..

публикувано на 10.12.18 в 10:44

Коледна работилница в библиотеката

Коледна работилница „Неуморните джуджета“ ще се проведе в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен през тази седмица. Началните часове са 9.30 ч. и 14.00 ч. От 17.30 ч. на втория етаж на библиотеката ще започне литературно четене на клуб „Сладкодумци“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК. През настоящата седмица в..

публикувано на 10.12.18 в 10:36

Темида в изложба

Изложба, посветена на 140 години от създаването на Русенския съд, ще бъде открита на първия етаж във фоайето на Съдебната палата. Няколко платна разказват за първия съдебен процес, на който е присъствал обществен защитник и който се е провел в Русе. Със съдействието на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ са изложени и изключително ценни печатни..

публикувано на 10.12.18 в 10:32

Разходки с Илия Троянов

В Русе ще бъде представен   последният роман на Илия Троянов „След бягството“ и филмът „Оазиси на свободата“. Представянето е от 17 ч. в камерната зала на Държавен театър „Сава Огнянов“. Писателят идва в Русе по покана на Международно дружество „Елиас Канети“. Творецът ще представи на българската публика откъси от книгата си „След бягството“ и..

публикувано на 10.12.18 в 09:18

Хайде на театър!

Коледа иде, хайде на театър! Под това традиционно мото ще премине празничната програма на Драматично кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен. От днес (8.12.) до 21 декември актьорите ще зарадват децата от града и областта с над 50 представления на спектаклите „Ще дойде ли Дядо Коледа“ и „Подарък за Дядо Коледа“. Днес от 11 часа в камерната зала..

публикувано на 08.12.18 в 09:19

Подготовка за "Нова българска драма"

В Шумен започна подготовката на Театралния фестивал "Нова българска драма", който ще се проведе от 11 до 16 май 2019 г, Право на участие имат всички професионални театри от страната и чужбина. Заявките за участие се приемат до 1 февруари на адреса на Сдружение “Нова българска драма” в Шумен по поща или на е-mail: buldrama@abv.bg. До 1 март..

публикувано на 07.12.18 в 16:42
Калуди Калудов

Калуди Калудов на шуменска сцена

Световноизвестният тенор Калуди Калудов ще отбележи 40-тата годишнина на творческата си кариера с концерт в Шумен. Тази вечер под диригентството на Станислав Ушев ще бъдат изпълнени арии от оперите „Риголето“, „Тоска“, „Силата на съдбата“, „Бохеми“ и други. Във втората част от юбилейната вечер публиката ще чуе италиански канцонети в изпълнение на..

публикувано на 07.12.18 в 16:33