Симфоничният оркестър на БНР за първи път в Шумен

Снимка: БГНЕС
Симфоничният оркестър на Българското национално радио за първи път ще гостува в Шумен. Под диригентството на Марк Кадин и с участието на цигуларя проф. Минчо Минчев ще бъде изнесен концерт, посветен на 25-тата годишнина на фондация „Панчо Владигеров“. 
Навръх рождения ден на големия български композитор в Шумен идват и част от учредителите на фондацията. Сред тях са професорите Гинка Гичкова и Роксана Богданова. И двете, родени в Шумен. Солист в музикалното събитие тази вечер ще бъде световно известеният цигулар Минчо Минчев, който е и председател на Фондация "Панчо Владигеров":

"Искам да благодарим на всички, които са съпричастни към дейността на тази фондация. Не става въпрос само за конкурсите, а за всичко това, което Дияна Дечева успява да сътвори в този период от 25 години. Ще бъдем благодарни, и аз лично, на всяка помощ, която може отнякъде да ни бъде оказана, защото мисля, че това, което е сътворил този велик българин, е достойно да бъде достояние на целия свят", посочи той.

Билетите за концерта на Симфоничния оркестър на Българското национално радио в Шумен отдавна са изчерпани. Специален гост в него ще бъде председателят на парламента Цвета Караянчева, патрон на конкурсите "Панчо Владигеров".ВИЖТЕ ОЩЕ

Търси се управител на ВиК Шумен

Общо събрание на съдружниците във ВиК-Шумен ще се проведе на 10 януари. Това става ясно от докладна записка на проф. Борислав Беджев, председател на Общинския съвет в Шумен. Тя ще бъде разгледана на предстоящата на 20 декември сесия. В началото на новата година съдружниците ще обсъдят конкурсната процедура за избор на управител на дружеството. Тя ще бъде..

публикувано на 12.12.18 в 19:09

8 милиона за чистота в община Шумен

8 195 500 лв. е общата сума за 2019 година, която община Шумен ще разходва по дейностите събиране, извозване и обезвреждане на битови отпадъци, както и за поддържане на чистотата в град Шумен, кварталите „Дивдядово”, „Макак” и „Мътница” и 26-те села в общината. Това става ясно от докладна записка на кмета Любомир Христов, която ще бъде разгледана от..

публикувано на 12.12.18 в 16:31

Кал затруднява движението

Кал затруднява движението по пътя Хитрино - Каменяк в отсечката от Хитрино до надлеза на жп линията на пътя Шумен – Силистра, предупреждават шофьори, които ежедневно пътуват в района. Проблема създават тракторите, които извършват дълбока оран и изнасят мократа пръст от нивите на асфалта.

публикувано на 12.12.18 в 15:48

Победители в Екоколеда 2018

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен награди победителите в конкурс „Екоколеда 2018“. Той се провежда всяка година и е за ръчно изработени коледна и новогодишна украса за елха и картички от екологични и отпадъчни материали. В него участваха 29 детски градини, 20 училища и 4 центъра за деца от областите Шумен и Търговище, които..

публикувано на 12.12.18 в 13:15

Виртуална Плиска

В началото на годината в НИАР „Плиска“ бе пусната в експлоатация платформата за виртуална реалност, с която посетителите могат да се завърнат в миналото и да разгледат отблизо Тронната палата. Друго нововъведение в резервата е поставянето на информационен киоск, на чиито терминал са заредени виртуални пътеводител и каталог.Чрез пътеводителя всеки..

публикувано на 12.12.18 в 12:58
Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев

И областният срещу скъпата вода

Поредно увеличение на цената на ВиК услугите, макар и обусловено от отчетения инфлационен индекс, е необосновано и несправедливо за качеството на услугата, която се предоставя от оператора. Това е позицията на областният управител на Шумен проф. Стефан Желев. Той изпрати днес писмо до председателя на КЕВР със становището си, в което изразява..

публикувано на 12.12.18 в 12:02
Кметът на Шумен Любомир Христов

Кметът размаха пръст на КЕВР

Кметът на Шумен Любомир Христов не приема предложението за увеличение цената на водата от 1 януари. В становище до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране той посочва, че преди да се стигне до поскъпването, регулаторът трябва да провери как се изпълняват бизнес планът на ВиК – Шумен и програмата за оптимизиране на дейността и..

публикувано на 12.12.18 в 11:56