Симфоничният оркестър на БНР за първи път в Шумен

БГНЕС
Симфоничният оркестър на Българското национално радио за първи път ще гостува в Шумен. Под диригентството на Марк Кадин и с участието на цигуларя проф. Минчо Минчев ще бъде изнесен концерт, посветен на 25-тата годишнина на фондация „Панчо Владигеров“. 
Навръх рождения ден на големия български композитор в Шумен идват и част от учредителите на фондацията. Сред тях са професорите Гинка Гичкова и Роксана Богданова. И двете, родени в Шумен. Солист в музикалното събитие тази вечер ще бъде световно известеният цигулар Минчо Минчев, който е и председател на Фондация "Панчо Владигеров":

"Искам да благодарим на всички, които са съпричастни към дейността на тази фондация. Не става въпрос само за конкурсите, а за всичко това, което Дияна Дечева успява да сътвори в този период от 25 години. Ще бъдем благодарни, и аз лично, на всяка помощ, която може отнякъде да ни бъде оказана, защото мисля, че това, което е сътворил този велик българин, е достойно да бъде достояние на целия свят", посочи той.

Билетите за концерта на Симфоничния оркестър на Българското национално радио в Шумен отдавна са изчерпани. Специален гост в него ще бъде председателят на парламента Цвета Караянчева, патрон на конкурсите "Панчо Владигеров".ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов център за прием на бъдещи офицери

Нов център за прием на кандидатстудентски и кандидаткурсантски документи е отворен във военния факултет в Шумен към Националния военен университет. Това съобщи за Радио Шумен деканът на факултета полк. Сашо Евлогиев. В центъра се приемат заявления както за предварителни, така и за редовни изпити. Кандидатите трябва да носят само лична карта. Центърът..

публикувано на 23.03.18 в 17:12

Община Шумен финансира младежки проекти

За трета поредна година Община Шумен ще финансира проекти на младежки и неправителствени организации, работещи с млади хора и неформални групи от младежи. Желателно е кандидатстващите да бъдат вписани в Национална информационна система на младежта. Проектите следва да бъдат изготвени съгласно изискванията на Правилника за финансиране на младежки..

публикувано на 23.03.18 в 16:38

Раздават хранителни помощи за бедни

Едва 240 души от Шумен са получили пакетите си с хранителни продукти, които им се полагат от втория транш по Оперативната програма за храни в областта. Имащите право са определени от Дирекция „Социално подпомагане”, а общият им брой е 2050. Председателят на Областния съвет на БЧК в Шумен Пламен Петров призова гражданите, на които им се полага помощта..

публикувано на 23.03.18 в 16:32

Умуват по общинска програма за ин витро

Здравната комисия отложи гласуването на Правилника за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми на територията на община Шумен. Документът е предложен и внесен за разглеждане от съветника от НФСБ Наталия Стефанова. Според част от членовете на комисията, е необходимо прецизиране на текстовете в него и изработване на методика..

публикувано на 23.03.18 в 16:18

Кръст над Шумен - само с обществена подкрепа

Комисията по култура към Общинския съвет на Шумен не взе решение да подкрепи или отхвърли за предложението за изграждане на 33-метров кръст на територията на Шумен. От комисията препоръчаха идеята да се съгласува с Българската православна църква, а вносителят на докладната записка Наталия Стефанова да работи по обществен консенсус по темата. Стефанова..

публикувано на 23.03.18 в 14:26

"Великден за всеки" в помощ на пенсионери

Днес общественият посредник на Шумен Иван Капралов даде в един от обектите на голямата верига супермакети в Шумен старта на националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Тя се провежда под патронажа на   омбудсмана на републиката  Мая Манолова и набира средства  в подкрепа на българските пенсионери, които няма да получат..

публикувано на 23.03.18 в 13:55

Шуменските прокурори - отличници на апелативния район

Задълбочава се проблемът с кадровата обезпеченост в прокуратурите на Нови пазар и Велики Преслав. Това съобщи административният ръководител на шуменската Окръжна прокуратура Маргарита Георгиева. Общо през 2017 г. са решени 4237 преписки. Запазва се тенденцията на висок процент приключени досъдебни производства - 81 %. Високата натовареност обаче не е..

публикувано на 23.03.18 в 12:25