Цвета Караянчева връчва почетен плакет на проф. Минчо Минчев

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще връчи почетен плакет на проф. Минчо Минчев тази вечер в Шумен. Тя ще присъства на концерта на Симфоничния оркестър на Българското национално радио, който гостува в Шумен. Поводът е 25-тата годишнина от учредяването на фондация „Панчо Владигеров“. Диригент е Марк Кадин, проф. Минчо Минчев ще участва в програмата навръх рождения ден на големия български композитор Панчо Владигеров. В Шумен идват и част от учредителите на фондацията. Сред тях са професорите Гинка Гичкова и Роксана Богданова. И двете са родени в Шумен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Коледари наричаха в община Каолиново

Коледари от Основното училище „Христо Смирненски“ в село Пристое гостуваха в община Каолиново. Децата, пременени в автентични народни одежди, изнесоха празнична програма в сградата на общинската администрация. По традиция в навечерието на Коледно-новогодишните празници коледари поздравяват кметския екип и общинска администрация. „Да вървят делата в..

публикувано на 18.12.18 в 18:11

Писма до депутатите

Общественият посредник на община Шумен Иван Капралов настоява за засилен парламентарен контрол на протичащата реформа във водния сектор. Това се казва в писма, изпратени до всички шуменски депутати. Според него, през последните четири години е съществувал крехък консенсус за подобряването на качеството на предоставяната вода между управляващите от..

публикувано на 18.12.18 в 15:07

Вдигат нов стадион в Шумен

Изготвен е идеен проект за нов стадион в Шумен, който ще бъде построен на мястото на сегашния „Патнайот Волов". Това съобщи кметът на Шумен Любомир Христов. Очаква се до седмица идеята да бъде представена за обсъждане, след което ще започне изготвянето и на работния проект. Кметът посочи, че капацитетът на съоръжението ще е между 10 и 12 хиляди места...

публикувано на 18.12.18 в 13:00

Кметът в битка за водата

"Ще водя битка и ще правя срещи, за да можем да запазим цената на водата и да започнем да изграждаме пречиствателната станция за питейна вода“. Това заяви днес кметът на Шумен Любомир Христов. Той призова темата за водата да не се политизира и добави, че ще настоява пред Комисията за енергийно и водно регулиране цената на водата в Шумен да не бъде..

публикувано на 18.12.18 в 12:44

Без ток на 18 декември

Спирания на тока ще има от 09:00 ч до 17:00 ч днес в района на шуменските села Друмево и Кладенец, заради профилактика на електросъоръженията. Без електричество от 10:00 ч до 11:00 ч ще бъдат и абонатите от селата Златна нива, Върбяне, Правенци, Избул, Войвода, Църквица, Крива река, Лиси връх и Долина. В Силистренското село Проф. Иширково също..

публикувано на 18.12.18 в 07:28

Между 2 и 6 см снежна покривка в региона

Заснежени са пътните настилки в Североизточна България, но се обработват, увериха от областните пътни управления. Няма затворени пътища. Видимостта навсякъде е добра. 51 машини почистват пътните настилки от тази нощ в Шуменска област, 41 работят в Търговищко и 23 машини в област Разград. Котленският проход и Ришкият проход са отворени за движение...

публикувано на 18.12.18 в 06:28

Облачно и снежно време в региона

Между минус 4 и 3 градуса бяха температурите тази сутрин в Североизточна България. Облачно ще е времето днес с валежи от сняг, само по крайбрежието и в югоизточните райони преди обяд ще превалява дъжд. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури няма да се различават съществено от сутрешните - предимно между минус 2 и плюс 3..

публикувано на 18.12.18 в 06:07