Благотворителен концерт за Рая

Благотворителен концерт в подкрепа на 5-годишната Рая ще има на 17 март в Шумен. На сцената ще излязат шуменската рок група Forgot Тhe Тen, талантливите деца от вокалното студио на Жарина Танева, а гост изпълнители ще са рокаджиите от Търговище – METAL MILITIA. Концертът е възможен благодарение на Община Шумен. Местната администрация предоставя концертната си зала безвъзмездно. Благотворителният вход е 5 лева. Семейството на Рая има нужда от подкрепа, на момиченцето трябва да бъде направена операция, за да проходи. Концертът в събота започва в 18.30 часа.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Не е решено за концесията на "Арена Шумен"

Размерът на концесиите на „Арена Шумен“ и общинската тенис база са определени чрез експертна оценка. Това коментира Росица Антонова - заместник-кмет по икономическо развитие в Община Шумен по повод предложените стойности за двете концесии. За "Арена Шумен" сумата е 10 000 лв годишно, а за тенис базата – 12 000 лв. Прогнозните стойности са заложени в..

публикувано на 20.09.18 в 14:21

Младите огнеборци от Дивдядово - победители

Противопожарният отряд на Девето основно училище „Панайот Волов” в шуменския квартал "Дивдядово" спечели купата на 19-ите Републикански състезания „Млад огнеборец”. Шуменските младежи станаха първи в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“, което им позволи да триумфират и в комплексното класиране. Втори са младите огнеборци от Центъра..

публикувано на 20.09.18 в 13:59

Нито едно ПТП и в Шумен

Нито едно пътно-транспортно произшествие не е възникнало на територията на Областната дирекция на МВР – Шумен по време на 24-часовата полицейска операция във връзка с Европейския ден без загинали на пътя. Установени са 280 нарушения. Съставени са 67 акта, наложени са 85 глоби с фиш. В 128 случая не са спазени скоростните режими. В Осмар и Изгрев са..

публикувано на 20.09.18 в 13:38

Кметът на Хитрино отвръща на удара

Кметът Нуридин Исмаил отхвърли обвиненията на омбудсмана Мая Манолова за липса на прозрачност при разходването на средствата за възстановяването на Хитрино. Той заяви, че е изненадан от твърденията на омбудсмана. "Тези неща ще искам г-жа Мая Манолова да ги докаже пред съда. Оплакванията са без основания.Категоричен съм в това. Така проверка в..

публикувано на 20.09.18 в 13:33

Пореден дрогиран водач зад волана

27-годишен варненец е установен да управлява под въздействие на наркотици близо до Троица, съобщават от Областната дирекция на МВР – Шумен. Водачът на лек автомобил „Шкода“ бил спрян за проверка тази сутрин. Пробата била положителна за тетрахидроканабинол. При последвала проверка в колата били намерени четири топчета с различна големина и форма, които..

публикувано на 20.09.18 в 13:13
Шуменски окръжен съд

Две условни присъди за смърт на пътя

Шуменският окръжен съд призна за виновни двама водачи на товарни автомобили, за това че на 19 декември 2013 г. на автомагистрала „Хемус“ край Нови пазар причинили пътно произшествие с един загинал. Подсъдимият Георги Парушев трябвало да лугира пътния участък, но екипът на АПИ забелязал, че машината не е изправна и Парушев спрял. Той обаче бил в..

публикувано на 20.09.18 в 12:54

Иззеха ценни антики от иманяр в Тъкач

Над 360 предмета с вид на културно-исторически ценности са намерени и иззети от частен дом в село Тъкач. За това съобщават от Областната дирекция на МВР – Шумен. Полицейската проверка е извършена вчера сутринта в частен имот на улица „Марица“. В дома на 40-годишен мъж са открити 349 монети с различна форма и големина, керамичен съд, осем предмета с..

публикувано на 20.09.18 в 11:49