Благотворителен концерт за Рая

Благотворителен концерт в подкрепа на 5-годишната Рая ще има на 17 март в Шумен. На сцената ще излязат шуменската рок група Forgot Тhe Тen, талантливите деца от вокалното студио на Жарина Танева, а гост изпълнители ще са рокаджиите от Търговище – METAL MILITIA. Концертът е възможен благодарение на Община Шумен. Местната администрация предоставя концертната си зала безвъзмездно. Благотворителният вход е 5 лева. Семейството на Рая има нужда от подкрепа, на момиченцето трябва да бъде направена операция, за да проходи. Концертът в събота започва в 18.30 часа.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Шумен финансира младежки проекти

За трета поредна година Община Шумен ще финансира проекти на младежки и неправителствени организации, работещи с млади хора и неформални групи от младежи. Желателно е кандидатстващите да бъдат вписани в Национална информационна система на младежта. Проектите следва да бъдат изготвени съгласно изискванията на Правилника за финансиране на младежки..

публикувано на 23.03.18 в 16:38

Раздават хранителни помощи за бедни

Едва 240 души от Шумен са получили пакетите си с хранителни продукти, които им се полагат от втория транш по Оперативната програма за храни в областта. Имащите право са определени от Дирекция „Социално подпомагане”, а общият им брой е 2050. Председателят на Областния съвет на БЧК в Шумен Пламен Петров призова гражданите, на които им се полага помощта..

публикувано на 23.03.18 в 16:32

Умуват по общинска програма за ин витро

Здравната комисия отложи гласуването на Правилника за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми на територията на община Шумен. Документът е предложен и внесен за разглеждане от съветника от НФСБ Наталия Стефанова. Според част от членовете на комисията, е необходимо прецизиране на текстовете в него и изработване на методика..

публикувано на 23.03.18 в 16:18

Кръст над Шумен - само с обществена подкрепа

Комисията по култура към Общинския съвет на Шумен не взе решение да подкрепи или отхвърли за предложението за изграждане на 33-метров кръст на територията на Шумен. От комисията препоръчаха идеята да се съгласува с Българската православна църква, а вносителят на докладната записка Наталия Стефанова да работи по обществен консенсус по темата. Стефанова..

публикувано на 23.03.18 в 14:26

"Великден за всеки" в помощ на пенсионери

Днес общественият посредник на Шумен Иван Капралов даде в един от обектите на голямата верига супермакети в Шумен старта на националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Тя се провежда под патронажа на   омбудсмана на републиката  Мая Манолова и набира средства  в подкрепа на българските пенсионери, които няма да получат..

публикувано на 23.03.18 в 13:55

Шуменските прокурори - отличници на апелативния район

Задълбочава се проблемът с кадровата обезпеченост в прокуратурите на Нови пазар и Велики Преслав. Това съобщи административният ръководител на шуменската Окръжна прокуратура Маргарита Георгиева. Общо през 2017 г. са решени 4237 преписки. Запазва се тенденцията на висок процент приключени досъдебни производства - 81 %. Високата натовареност обаче не е..

публикувано на 23.03.18 в 12:25

Не откриха бедстващи щъркели във Велики Преслав

Не са открити бедстващи щъркели в община Велики Преслав след направен оглед от служители в местната администрация, горското стопанство и еколог. Това съобщи Иван Иванов от отдела по Гражданска защита. След падналия сняг и понижените температури кметът Александър Горчев е разпоредил да бъде извършен обход по поречието на реките Камчия и Врана и в..

публикувано на 23.03.18 в 09:13