С 30 млн. лв. ремонтират пътища в Търговищко

Снимка: Радио Варна, Г.Гаврилова
Близо 30 км общински и републикански пътища ще бъдат ремонтирани в три от петте общини на Търговищка област. Инвестицията е за около 30 млн. лв. и е по програмата за превантивни ремонти на републиканската пътна мрежа. Ще бъдат ремонтирани три пътя, съобщи директорът на Областното пътно управление инж. Марчо Марчев. "Стойността на пътя Буховци - Певец е 9.830 млн. лв. Пътят от Попово до границата с Русенска област имаше нужда от основен ремонт и тази година за него са отпуснати 10.5 млн. лв. Участъкът от Попово до Опака през изминалите приблизително 30 години бе само кърпен и бе в много лошо състояние", обясни той.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Избират шефове на общински предприятия

Конкурси за директори ще се състоят за всички новообразувани общински предприятия в Търговище, съобщиха от Общината. Това е необходимо във връзка с преобразуването им от мероприятия в предприятия и приемането на правилници за устройството и дейността им от Общинския съвет. Такива вече бяха обявени за общинските предприятия „Детско и ученическо..

публикувано на 20.03.18 в 15:59

Дете с комоцио след катастрофа

5- годишно дете е било блъснато от лек автомобил в Търговище. Настанено е за лечение в МБАЛ - Търговище, с контузно-порезна рана на лицето и комоцио без опасност за живота. Детето е блъснато на ул. „Никола Симов“, когато внезапно пресякло пътя на „Опел Корса“, шофиран от 19- годишен водач. Пробата му за алкохол е отрицателна. По случая е образувано..

публикувано на 20.03.18 в 14:05

17 машини ринат сняг в Търговищко

Всички пътища от общинската пътна мрежа в Търговищко са проходими. Задръстване има по пътя Шумен -Търговище в района между между язовир "Фисека" и с. Пробуда, съобщиха наши слушатели. Полиция пропуска автомобилите поетапно заради произшествие с материални щети. В община Търговище няма населени места без ток и вода. Силен вятър е регистриран в районите..

публикувано на 20.03.18 в 11:40

15 см пролетен сняг в Търговищко

Между 10 и 15 сантиметра е снежната покривка в Търговищка област. Пътищата са проходими при зимни условия. Не се допуска движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона в Котленския проход, между Търговище и Разград, Попово и Разград. Ограничено е движението на автомобили над 5 тона между селата Лиляк и Александрово, където има активирано свлачище и..

публикувано на 20.03.18 в 10:48

Мъж уби две дворни кучета

33-годишен мъж е умъртвил две кучета, собственост на жена от село Голямо Градище. За това съобщават от Областната дирекция на МВР – Търговище. Животните били в двор на къща. Мъжът е задържан, по случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 19.03.18 в 13:20

Скандал завърши с ранена глава

50-годишен мъж е с разкъсно-контузна рана в областта на главата след скандал, станал снощи в къща в село Илийно, информират от Областната дирекция на МВР – Търговище. В спора участвали други двама мъже – на 52 и 34 години. В хода на скандала между тях, пострадалият бил ударен с твърд предмет. След преглед в Центъра за спешна медицинска помощ мъжът е..

публикувано на 19.03.18 в 13:14

Няма заледени пътища в Търговищко

Няма заледени пътни участъци и ограничения за движение на територията на община Търговище вследствие на валежите и последвалото понижаване на температурите. За това информират от местната администрация. Общинско предприятие БКС е опесъчило стръмни участъци от квартал "Въбел" до село Момино, както и по направленията Разбойна – Стража - Черковна и Росина..

публикувано на 19.03.18 в 13:11