С 30 млн. лв. ремонтират пътища в Търговищко

Снимка: Радио Варна, Г.Гаврилова
Близо 30 км общински и републикански пътища ще бъдат ремонтирани в три от петте общини на Търговищка област. Инвестицията е за около 30 млн. лв. и е по програмата за превантивни ремонти на републиканската пътна мрежа. Ще бъдат ремонтирани три пътя, съобщи директорът на Областното пътно управление инж. Марчо Марчев. "Стойността на пътя Буховци - Певец е 9.830 млн. лв. Пътят от Попово до границата с Русенска област имаше нужда от основен ремонт и тази година за него са отпуснати 10.5 млн. лв. Участъкът от Попово до Опака през изминалите приблизително 30 години бе само кърпен и бе в много лошо състояние", обясни той.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Залози с крадени пари

Окръжната прокуратура в Търговище постигна осъдителна присъда и глоба за 24-годишен, който плащал в сайт за залози с дебитните карти на приятелката си без нейно знание. Мъжът получи 2 години и 6 месеца лишаване от свобода с 3 години и половина изпитателен срок и санкция от 300 лева. Присъдата бе постановена при съкратено съдебно следствие, след..

публикувано на 14.12.18 в 12:36

5 млн. лв. за чистота в Търговище

Близо 5 млн. лв. са планирани в Община Търговище за хигиенизиране и чистота през 2019 г. Сумата е определена на база действащия размер на таксата за битови отпадъци, която няма да се вдига за следващата година. Най-много са парите за почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковете и други места за обществено ползване. За тези дейности..

публикувано на 12.12.18 в 14:32

I ОУ "Христо Ботев" отново отваря врати

Днес се възстановяват учебните занятия в обновената сграда на търговищкото І ОУ „Христо Ботев”. Всички ученици от І до VІІ клас трябва да бъдат в учебното заведение в 7,45 ч., съобщи директорът Димитър Алексиев. Занятията ще започнат в 8 ч. и ще се провеждат в една смяна. Близо 4 млн. лв. са вложени в ремонти, обзавеждане и оборудване на училището. То..

публикувано на 12.12.18 в 06:18
 І ОУ „Христо Ботев” - Търговище

Училище светна след ремонт за 4 милиона

Утре се възстановяват учебните занятия в обновената сграда на І ОУ „Христо Ботев” в Търговище. Всички 590 ученици от І до VІІ клас включително трябва да бъдат в учебното заведение в 7,45 ч., съобщи директорът Димитър Алексиев. Занятията ще започнат в 8 ч. и ще се провеждат в една смяна. Близо 4 млн. лв. с ДДС са вложените средства в ремонти,..

публикувано на 11.12.18 в 13:09

Посетете техния щанд!

Младежи с умствени увреждания от Защитеното жилище в село Лиляк продават ръчно изработени сувенири на коледния базар в Търговище. Щандът им ще е отворен от днес до 21 декември. Събраните средства от продажбата на коледните картички и подаръци ще бъдат използвани за купуване на нови материали. В Защитеното жилище са настанени 8 младежи. Там те..

публикувано на 10.12.18 в 15:37

Търсят най-красивата коледна украса

Срокът за участие в конкурса за най-оригинална външна коледна украса на домовете в Община Търговище се удължава до 16 декември включително. За населените места срокът става до 10 декември. Наградите са 500 лв. за първо място, 200 лв. за второ и 100 лв. поощрителна награда. Премията трябва да се използва за обогатяване на украсата или за закупуване..

публикувано на 07.12.18 в 15:04

Коледен базар в Търговище

Традиционният коледен и новогодишен базар за търговия на открито в Търговище започва на 10 декември и ще продължи до 4 януари следващата година. От Общината съобщиха, че определените места за целта са ул. „Цар Симеон” и алеята към Драматичния театър. За втора поредна година на алеята към Драматичния театър ще бъдат разположени 10 коледни павилиона..

публикувано на 07.12.18 в 10:14