С 30 млн. лв. ремонтират пътища в Търговищко

Снимка: Радио Варна, Г.Гаврилова
Близо 30 км общински и републикански пътища ще бъдат ремонтирани в три от петте общини на Търговищка област. Инвестицията е за около 30 млн. лв. и е по програмата за превантивни ремонти на републиканската пътна мрежа. Ще бъдат ремонтирани три пътя, съобщи директорът на Областното пътно управление инж. Марчо Марчев. "Стойността на пътя Буховци - Певец е 9.830 млн. лв. Пътят от Попово до границата с Русенска област имаше нужда от основен ремонт и тази година за него са отпуснати 10.5 млн. лв. Участъкът от Попово до Опака през изминалите приблизително 30 години бе само кърпен и бе в много лошо състояние", обясни той.


ВИЖТЕ ОЩЕ

До 100 лв. глоба за бира на пейката

По-високи глоби за нарушителите предвижда Наредбата за опазване на обществения ред в Търговище. Актуализацията на санкциите ще бъде разгледана от общинските съветници на сесия на 27 септември. Промяната се извършва след протест на прокуратурата срещу настоящия размер. Те са значително по-ниски от заложените в националното законодателство. От 20 на..

публикувано на 20.09.18 в 15:19

Търговище и няколко села без вода

Търговище и няколко села от общината остават без вода днес. Причината е, че от 7 до 19 ч. се планира спиране на водата от Помпена станция "Преслав" поради извършване на планов ремонт на довеждащия водопровод, съобщават от "ВиК" - Търговище. Предвиждат се планови организационни мерки, свързани с поетапно ограничаване на водоснабдяването на обособени..

публикувано на 20.09.18 в 10:13

Педагози с почетни отличия

С почетно отличие „Митрополит Андрей Велички” за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета бе награден инж. Илия Беров – директор на ПГТХВТ „Алеко Константинов” в Търговище. Отличието му бе връчено лично от началника на РУО – Търговище Елка Станчева. Заместник-директорът на ПТГ „Цар Симеон Велики”..

публикувано на 19.09.18 в 15:28

Подкрепят умствено изостанали младежи

Няколко десетки младежи с умствена изостаналост са получили специализирана помощ и специални грижи в защитеното жилище в търговищкото село Лиляк. На тържеството по повод 10 години от създаването на тази социална услуга беше подчертано, че Община Търговище предлага широк спектър от социални услуги - от грижите за деца и майки до Дневния център за..

публикувано на 19.09.18 в 13:18

Моторист в болница след инцидент

Мотоциклетист е в болница след пътен инцидент, съобщават от полицията в Търговище. Вчера следобед 40-годишният водач от поповското село Водица е изгубил контрол над управлението на моторното превозно средство и паднал. Настанен е за лечение в болницата в Търговище с фрактура на дясна подбедрица, без опасност за живота. Пробата за алкохол е..

публикувано на 19.09.18 в 11:52
Язовир

Язовирите в Търговищко в добро състояние

Всички язовири в Търговищко, както общинските, така и тези, които са собственост на "Напоителни системи" или частни, които биха създали опасност за населението, са в добро състояние. Това увери Кирил Керев - главен експерт „Сигурност и отбранително-мобилизационната подготовка“ в община Търговище. "Всички язовири се поддържат на нива под кота..

публикувано на 18.09.18 в 16:13

Моторист в болница след катастрофа

Мотоциклетист е с контузно-порезни рани след катастрофа, станала в Търговище, съобщават от полицията. Малко след 19 ч. вчера на кръстовището на булевард „Митрополит Андрей“ с улица „Хан Кубрат“ 25-годишният неправоспособен водач се блъснал с мотоциклета си „Ямаха“ в автомобил „Фолксваген“, който правел обратен завой. След сблъсъка мотористът е..

публикувано на 18.09.18 в 11:40