Старица в критично състояние след пожар

Снимка: pixabay.com
78-годишна жена е в критично състояние и с опасност за живота след пожар в апартамент в Русе. Пострадалата е с изгаряния по лицето и крайниците. Инцидентът станал в жилище в блок на улица „Байкал“, а най-вероятната причина е късо съединение от настолна лампа. При пожара жената е погълнала голямо количество газове и дим, което наложило да бъде интубирана още при постъпването ѝ в болница. Жената е на командно дишане, настанена е в Интензивното отделение. Предстоят две операции.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Wi-Fi в Две могили

Мрежа от три точки за безплатен безжичен интернет ще бъде изградена с европейски средства в община Две могили, каза за Радио Шумен кметът Божидар Борисов. Две могили е сред общините, които ще получат ваучер за 15 000 евро от евроинициативата за безплатен безжичен интернет на обществени места. Една от точките ще бъде монтирана в района на пещерата..

публикувано на 13.12.18 в 11:17

Част от Русе - без вода

Подмяна на водопровод по ул. „Симеон Велики“в Русе ще наруши  нормалното водоподаване на част от потребителите в центъра на града от 9 до 17 часа днес, 13 декември. За това съобщават от водоснабдителното дружество.  Без вода  ще са живеещите по ул. „Св. Горазд“, по ул. „Муткурова“ (от ул. “Генерал Паренсов“  до ул. „Хан Аспарух“), по ул. „Хан..

публикувано на 13.12.18 в 06:29

Пари за нов асфалт в Русе

Правителството одобри от бюджета на Министерството на икономиката да бъдат предоставени средства на община Русе за изграждане на част от общинска инфраструктура и за реализацията на инвестиционен проект на русенския автомобилен завод. Новоизградената инфраструктура ще бъде публична общинска собственост и ще е общодостъпна за ползване. Довеждащият..

публикувано на 12.12.18 в 16:21
Отец Иван Нови хан

Акция за приютите на отец Иван

Акция в подкрепа на приютите на отец Иван организират за трета поредна година Радослав и Силвия Станчеви. Семейството от Русе събира пакетирани хранителни продукти за Нови Хан и Якимово. Децата от двата приюта се нуждаят още от перилни препарати, одеяла и електрически уреди. Акцията продължава до утре включително, като даренията се събират в склад..

публикувано на 11.12.18 в 14:14

Коледен базар и в Русе

Днес се открива и традиционният коледен базар с ръчно изработени изделия от потребители на социални услуги в Русе. Щандовете са разположени във фоайето на Доходното здание. Базарът ще е отворен до петък всеки ден от 16 ч. до 19 ч. Организатор е Дирекцията „Здравни и социални дейности“ при Община Русе. На 19 декември от 16 ч. в Пленарната зала на..

публикувано на 10.12.18 в 15:46

Връчиха наградите в "Русе Айс Фест"

Тази вечер се проведе церемонията по награждаване на лауреатите на Петото издание на Международният фестивал на ледените скулптури „Русе Айс Фест’2018“. Осем световни майстори от Холандия, Финландия, Литва, Латвия, Русия, Украйна и България в продължение на 4 дни твориха скулптури от 130 блока кристален лед с обща тегло 20 тона, произведен по..

публикувано на 07.12.18 в 21:04

Рожден ден с кауза

Русенец организира благотворително бягане за рождения си ден. 30-годишният Сребрин Бушев призовава приятелите си и бегачите от Русе вместо подаръци за празника да дарят средствата за благотворителна кауза. „Реших да празнувам като подаря щастие на децата от Център за настаняване от семеен тип "Вяра" – Русе“, каза за Радио Шумен Бушев...

публикувано на 07.12.18 в 15:16