Старица в критично състояние след пожар

Снимка: pixabay.com
78-годишна жена е в критично състояние и с опасност за живота след пожар в апартамент в Русе. Пострадалата е с изгаряния по лицето и крайниците. Инцидентът станал в жилище в блок на улица „Байкал“, а най-вероятната причина е късо съединение от настолна лампа. При пожара жената е погълнала голямо количество газове и дим, което наложило да бъде интубирана още при постъпването ѝ в болница. Жената е на командно дишане, настанена е в Интензивното отделение. Предстоят две операции.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Превозвачи" обират нагло гурбетчии

Двама обирджии са установени от полицията в Русе. Престъплението е извършено в нощта на 21 март. Двама българи, влезли в страната през Дунав мост, се качили при двама непознати с уговорката срещу заплащане да бъдат закарани до Шумен. Пътниците заредили гориво за 20 лева и се качили в колата на непознатите, като им дали още 60 лева. На изхода на Русе..

публикувано на 23.03.18 в 15:54

Асансьор за болни от туберкулоза

Отделен вход и специален асансьор за пациенти с туберкулоза обособяват в   Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания в Русе. Нововъведенията са съобразени със стандартите на здравното министерство и с изискванията на Световната здравна организация. За туберкулозноболните са заделени 20 легла от общо 88-те в..

публикувано на 23.03.18 в 15:50

В Русе надвиха късната зима

В Русенско зимната ситуация е овладяна въпреки непрекъснатия снеговалеж. Всички пътища от републиканската и общинската пътна мрежа са проходими при зимни условия. В областния град основно се чистят улиците, по които се движи градският транспорт. Няма населени места без ток и вода, съобщава Спасимир Димитров, директор на Дирекция "Обществен ред и..

публикувано на 23.03.18 в 13:36

Слагат пръстени на спасените щъркели

Експерти на РИОСВ – Русе ще поставят алуминиеви пръстени на уловените бели щъркели в населените места в Силистренско. Предвижда се това да стане на 26 март (понеделник) по предварително уточнен маршрут, който започва от Силистра и продължава към общините Дулово, Главиница и Исперих. След опръстеняването птиците ще бъдат освободени в природата, за..

публикувано на 23.03.18 в 13:14

Представят първата българска програма на ЕС

Евродепутът Андрей Новаков представя днес в Русе първата българска програма на ЕС - A.L.E.C.O. (Achieve Leadership in Entrepreneurship and Cooperation Opportunities). Домакини на проявата от 11 ч. са Русенският университет и Европейският информационен център. Инициативата е насочена към уменията и едностранния обмен на млади предприемачи от..

публикувано на 23.03.18 в 09:27

Верижна катастрофа на пътя Бяла - Русе

Верижна катастрофа е станала на пътя Бяла – Русе, близо до разклона за град Две могили. Автобус на фирма „Етап“ се е ударил в движещия се пред него ТИР. Инцидентът е станал малко след 14.30 ч. днес. По първоначална информация, причината е намалена видимост, обилен снеговалеж и силен вятър. При катастрофата са участвали 4 превозни средства – лека кола,..

публикувано на 22.03.18 в 16:27

Няма опасност от наводнения в Русе

В Русенска област няма населени места без ток и вода, съобщи областният управител Галин Григоров. Според него, повече проблеми може да има след започване на снеготопенето, когато са възможни преливания на някои от реките. "По-сериозните проблеми са при високите нива на Дунав, както е в момента. Има участъци, които се наводняват. Това са най-ниските..

публикувано на 22.03.18 в 14:51