Старица в критично състояние след пожар

Снимка: pixabay.com
78-годишна жена е в критично състояние и с опасност за живота след пожар в апартамент в Русе. Пострадалата е с изгаряния по лицето и крайниците. Инцидентът станал в жилище в блок на улица „Байкал“, а най-вероятната причина е късо съединение от настолна лампа. При пожара жената е погълнала голямо количество газове и дим, което наложило да бъде интубирана още при постъпването ѝ в болница. Жената е на командно дишане, настанена е в Интензивното отделение. Предстоят две операции.
ВИЖТЕ ОЩЕ

70 души на безплатни очни прегледи

70 души преминаха безплатни профилактични прегледи в отделението "Очни болести" на Университетската болница "Канев" в Русе. При 15 от тях са установени високи стойности на вътреочно налягане. Те са пренасочени за хоспитализация в отделението за проследяване и извършване на съпътстващи изследвания.

публикувано на 20.06.18 в 15:21

Масови нарушения и щурм на липите

Само за седмица експертите на РИОСВ – Русе установиха сериозни нарушения на билкозаготвители, извършващи дейност в областите Русе и Разград. Проверките са извършени по план и във връзка с множество постъпили сигнали, в т. ч. и от държавни институции, за нерегламентирано добиване на големи количества липов цвят и унищожаване на дървесни видове. В..

публикувано на 20.06.18 в 13:36

Спасиха бедстващи бебета сови

Русенската екоинспекция изпрати 21 животни в спасителни центрове за месец. Бедстващите животни са намерени на територията на областите Русе, Разград и Силистра.  Голяма част от пострадалите са птици, които са млади екземпляри, паднали от гнездата при летните бури или при първи опити за летене. Това са 7 горски ушати сови и две кукумявки. Птиците са..

публикувано на 20.06.18 в 11:05

Повече пари за образование догодина

627 млн. лева повече за средното образование ще бъдат заложени в държавния бюджет за следващата година. Това съобщи на 19 юни в Русе председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева. В колективния трудов договор е предвидено увеличение на работните заплати от 1 януари. Средствата за това са 362 млн. лева, каза още Янка Такева. "От тях..

публикувано на 19.06.18 в 15:21

Янка Такева със златна значка "Русе"

Янка Такева получи днес - 19 юни, златна значка „Русе“ от кмета на общината Пламен Стоилов. Председателят на Синдиката на българските учители получи наградата за развитието и просперитета на българското образование в национален и регионален мащаб. След церемонията беше открита новата сграда на Регионалния съвет на КНСБ в Русе, на ул...

публикувано на 19.06.18 в 11:03

Деца разпънаха палатки на хижа "Здравец"

Над 30 деца от Русе посетиха палатков лагер „Знание и взаимопомощ“ на хижа „Здравец“ за седмица, съобщиха от общинската администрация. Те бяха разделени на групи, придружени от един родител или учител и водачите от сдружение „Здравец“. Предвижда се до началото на юли още над 100 деца да посетят лагера и да се забавляват с игрите и похода, който..

публикувано на 18.06.18 в 14:00
ООбластна администрация - Русе

Превантивни мерки срещу чума по свинете

Постоянната междуведомствена областна епизоотична комисия ще заседава извънредно от 15:30 ч. в зала 1 на Областната администрация в Русе. Причината са констатираните четири огнища на Африканска чума по свинете в община Тулча, Румъния. На заседанието ще бъдат обсъдени спешните мерки, които трябва да се предприемат за предотвратяване проникването на..

публикувано на 18.06.18 в 10:12