Празник на патриотичната песен

Осемнайсет групови и шест индивидуални изпълнения ща бъдат представени на подготвяния за тази вечер в Силистра Празник на възрожденската и патриотичната песен "Песен за България", съобщиха от Общината. Празникът има конкурсен характер и се организира от НЧ "Доростол - 1870" с подкрепата на Община Силистра. Конкурсът за изпълнители ще се проведе в две категории: хорове и камерни групи и индивидуални изпълнители.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разград - уловени мигове

Традиционният вече фотоконкурс "Разград - уловени мигове"   обявиха от Общината и Центъра за ученическо техническо и научно творчество. Конкурсът е по повод 28 януари - Деня на града, съобщиха от центъра. Той е отворен за всички любители фотографи от първи до дванадесети клас, а класирането е в три възрастови групи. Всеки ученик може да изпрати..

публикувано на 13.12.18 в 16:30

Наше дете с международни отличия

Талантливото дете Полина Георгиева се завърна с две високи отличия от международен конкурс, който се проведе в гр. Букурещ. Поли спечели Голямата награда в коледния раздел на 10-годишни деца с песента "Коледна приказка" на композитора  Светослав Лобошки. В раздел "Поп песен" се представи с българската песен "Мамо" и получи почетното първо..

публикувано на 13.12.18 в 14:48

Коледна изложба в галерията

В Силистра художници подредиха коледна изложба в градската художествена галерия. Показани са 76 творби на 22 автори. От началото на годината в галерията са представени 26 изложби на различни художници. Галерията е домакинствала и над 60 прояви, сред които представяния на книги, рецитали, камерни концерти. В нейния фонд са събрани над 1500..

публикувано на 13.12.18 в 13:29

Вълшебна коледна приказка на палци

Дни преди Коледа Шумен ще види балетната феерия по музика на Чайковски "Лешникотрошачката". Постановката на Държавната опера в Бургас ще гостува на сцената на ДКТ "Васил Друмев" тази вечер (13 декември). Предвидени са две представления за деня - в 17 ч. и 19 ч., за да могат както по-малките почитатели на балетното изкуство, така и по-големите и заети..

публикувано на 13.12.18 в 09:37
Автор на илюстрацията: Милена Радева

Дарение за ученолюбиви студенти

Ценно дарение получи Студентската учебно-изследователска лаборатория „Културно-историческо наследство“ към Филиал Силистра на Русенския университет. Филологът българист   Красимир Коев дари на лабораторията 1100 библиотечни единици научна литература, сред които теория и  история на литературата, литературна критика, фолклористика; философия;..

публикувано на 13.12.18 в 09:19
НДК

Историята помни Ястребино

С 66 рисунки, 8 есета и 12 стихотворения деца от цялата страна участваха в конкурса на Община Антоново „Историята помни Ястребино - декември 1943”. Награждаването на победителите ще е в събота, когато тържествено ще бъдат отбелязани 75 години от гибелта на шестте ястребинчета, каза за Радио Шумен председателят на инициативния комитет, организирал..

публикувано на 12.12.18 в 15:30

"Разказвачът" на проф. Сава Василев

Днес от 18:00 часа в Националния дворец на културата, ет. 1, зала 4 ще има представяне на книгата "Разказвачът" на проф. Сава Василев. Изданието е своеобразен  триптих, в който 3 малки повести се опитват да пренапишат част от големия наратив за превъплъщенията на балканския човек. Авторът  е роден на 18.01.1957 г. в Каварна. Възпитаник е на..

публикувано на 12.12.18 в 12:10